torsdag den 31. maj 2012

Kongelys, digitalis og stjermeskærm


Det er ikke meget, solen har været fremme her i dag, men jeg havde heldigvis et par solskinsbilleder på lager fra i forgårs, som jeg fik lyst til at dele. Bl.a. af de rosa kongelys - de er bare noget af det smukkeste og mest yndefulde, man kan tænke sig :-)



Nu går der heller ikke længe, før de får selskab af de første digitalis, og dem har jeg heldigvis en hel del af i år :-)


Og så er min stjerneskærm også så småt ved at springe ud :-)


I år er der også kommet en ny slags til her i haven nemlig den lille mørke stjerneskærmen "Ruby Wedding"


Og akelejerne og natviolerne er stadig lige skønne. Jeg tror godt, jeg kunne finde på, at så hele bedet her til med de hvide natvioler og de enkle lyserøde akelejer - men muligvis klarer de det helt på egen hånd :-)

tirsdag den 29. maj 2012

Vandhund, video og ølfælder

Jeg har den skønneste lille hund (når jeg selv skal sige det ;-)). Hans navn er Voodoo, han er sort som natten, men hans sind er lyst og muntert som en solskinsdag, og så er han et legebarn uden lige.


Og han elsker at være med til at vande have :-)


Dette er mit allerførste forsøg med at lave en video her på bloggen (håber teknikken virker). I hovederollerne ses Voodoo (gryntende af begejstring - en lyd der stort set er forbeholdt havevanding) og haveslangen :-)

Den samme dahlia for 5 dage siden og i dag

Jeg fortalte for nogle dage siden om mine stakkels dahlia, der var blevet hærget af dræbersnegle. Jeg har været ude og vogte over dem hver aften og henrettet alt hvad der nærmede sig af slimede bæster. Det har resulteret i, at der nu er nye blade på vej, og jeg måske alligevel får set mine dahlia blomstre.


Men inspireret at gode råd her på bloggen (og Høneballehavens gode erfaringer), så har jeg nu udvidet krigen mod dræbersneglene til også at omfatte en mælkekartons-ølfælde (nedgravet mælkekarton fyldt 1/3 op med øl, med et par cm stikkende op, så andre forbipasserende smådyr ikke så let falder i). Nu er jeg selvfølgelig rigtig spændt på at se, om der går nogen i den - og om det er de rigtige. Fortsættelse følger :-)

mandag den 28. maj 2012

En skøn eftermiddag i Karinas haverum


I går var jeg på besøg i en ganske særlig have, nemlig Karinas (med bloggen Haverummet) skønne lille have. Og det er da helt utroligt, hvad hun har formået at få ud af de få kvadratmeter, hun har at gøre godt med.


Faktisk var vi to, der var på besøg hos Karina, for Marianne (Den helbredende have), var der nemlig også. Og sikke vi fik snakket have og haveblogs - syndsygt hyggeligt, som I nok kan tænke jer :-)

Læg i øvrigt mærke til den skønne klematis i baggrunden - sådan en må jeg bare have!


Og måske er jeg faktisk så heldig, at en af de slyngler, jeg fik hjembragt fra nybyggeriet i nærheden netop er sådan en her :-)





En af de ting der slår mig ved Karinas have er, at den er så gennemført og stilsikket indrettet, og allerede ved indgangen er stilen lagt, med sortmalet pergola med klatrende planter, lave sorte højbede og små opstammede træer :-)




I forhaven står også denne fine vandsten og udsender rislende lyde :-)


Bagved var der dækket op med frugtsalat og kold hvidvin - ikke så tosset på en varm sommerdag i godt selskab :-)







Det er utroligt, hvad man kan få ud af en baghave, der kun er et par meter bred :-)



Hvis du synes, Karinas have ser tjekket ud på bloggen, så kan jeg afsløre, at den er endnu mere tjekket i virkeligheden. Men den er utrolig svær at fotografere, da den går meget i højden og haverummene ikke er så store - man kan simpelthen ikke komme til at sille sig langt nok væk med kameraet til, at man kan få det hele med på billedet. Men jeg håber, at I alligevel kan få et lille indtryk på billederne her.


Hvis nogen i øvrigt skulle være i tvivl om, hvordan man får et flere meter højt træ ind i en bil, så gør man da bare sådan her :-)

Glæder mig til at se billeder af det, når det er kommet på plads i Mariannes have :-)

Tak til Karina og Marianne for en skøn, skøn eftermiddag!


Her er lige en lille billede-collage af den fine kejserbusk, jeg fik af Karina ved juletid, så hun kan se, at den er faldet godt til :-)

Håber I har nydt det fantastiske pinse-vejr!

Lyserøde akelejer og hvide natvioler





Det er da ikke et helt tosset makkerskab :-)

søndag den 27. maj 2012

100.000 sidevisninger og rhododendron navne?

Hov, jeg opdager pludselig, at min besøgstæller lige har rundet de 100.000 - der er da for vildt! Tænk sig, at der er klikket på siderne her på bloggen så mange gang. Det tror jeg, jeg vil fejre med en isvaffel fra Ismageriet - de bedste is i byen :-)


Og så kom jeg til at tænke på, om et par af jer mere rhododendron-kyndige bloggere (f.eks. Fru Høneballe, Frk. Anemone eller andre), måske kunne hjælpe mig med at få navngivet de to rhododendron, der var i haven, da jeg flyttede ind?


Den ene er denne pink, som nærmest stjæler hele billedet i forhaven, når den springer ud. Den er knaldende pink de første par dage, men blegner derefter en anelse, som man kan se her.



Ved siden af den pink (eller efterhånden er det vel nærmest under den, sådan som den pink er vokset), står denne lyserøde, og er knapt så visuelt larmende, men meget sød :-)




Hvis du har et bud på et par navne, skal du endelig ikke holde dig tilbage :-)

Dagens morgenbilleder

Nu begynder de rosa kongelys for alvor at springe ud. Det er første gang, de blomstrer i haven (blev sået sidste år) og jeg er helt solgt. Det bliver da næsten ikke yndigere. Jeg må sørge for, at tage en masse, masse frø og sprede dem over hele haven :-)



En af de storkenæb, jeg fik med fra Samsø, blomstrer også nu. Er der en glad giver, der evt. kan huske, hvad det er for en. Jeg mener måske nogen nævnte navnet Johnson's Blue - uanset hvad den hedder, så er den dog ret fin :-)


Purløgene i kanten af bedene er nu nu næsten sprunget ud. Jeg tror, jeg skal have sået nogle flere, for det er da ualmindelig praktisk, når de både kan stå og pynte i staudebedet og give grønne dryd til maden :-)


I får lige et par billeder til at den hvide Barlow-akeleje - den er altså helt fortryllende :-)





Ha' en skøn dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...