fredag den 11. maj 2012

Våd travlhed inden Køge i morgen.


Jeg håber vejret bliver bedre i løbet af dagen, for der bliver travlt her på matriklen. Jeg har nemlig fyret hele mit gavekort til Staudefeen af og har forudbestilt en hulens masse planter, som jeg skal have med mig hjem fra plantemarkedet i Køge i morgen. Og da jeg ikke har bil, men er henvist til S-toget, så får jeg dem som barrodsplanter, så jeg ikke skal slæbe helt så meget, men det kræver jo til gengæld, at jeg har bedene klar, så de kan komme i jorden med det samme, når jeg kommer hjem - og de er ikke helt klar endnu.  


Men før jeg kommer til dagens haveprojekt, så vil jeg lige vise et par billeder. Nogen husker sikkert at jeg for ca. en måned siden (14. april), fik min skønne magnolia "Heaven Scent" hjem. Billedet her er fra den dag, taget mens den lige lå og ventede på at komme i jorden, og som man kan se, var den i fuldt flor :-)


Jeg har ikke haft magnolier før, men havde indstillet mig på, at jeg nok ikke skulle regne med blomstring i meget mere end 2-3 uger. Men selvom der efterhånden kun er få blomster tilbage, så kommer der fortsat nye, som man kan se på billedet her. Det er da fantastisk :-)
  


Nu går der heller ikke længe før mine klematis ved hoveddøren springer ud :-)


Og så til dagens haveprojekt. Jeg er nemlig langt fra blevet færdig med bedene på vestsiden af huset, men lidt er der da sket. Bedet langs huset er nu næsten ryddet for skvalderkål (tak til min mor, for at give en hånd med), og jeg er kommet igang med at kante bedet på den anden side ud mod hækken. Her er der dog ikke meget skvalderkål, og ikke så mange blivende stauder, der skal passes på, så jeg regner med, at det kommer til at gå noget hurtigere. Og som sagt, skulle det gerne være så færdigt til i morgen, at de nye planter kan komme på plads med det samme.


Men der er, som man kan se, fortsat en del arbejde tilbage, og da det ikke rigtig kan udskydes, så krydser jeg nu bare fingre for, at vejret bedrer sig lidt, så det ikke bliver alt for surt. Jeg synes i øvrigt, at jeg lidt for ofte står i denne situation, med snævre deadlines. Det var det samme med højbedet på gårdspladsen, der skulle nå at være klar til rosernes ankomst. Jeg synes altid, jeg kommer halsende i sidste øjeblik, men jeg håber, det bliver bedre med tiden, for det er jo lige før, jeg når at blive småstresset, og det er jo ikke meningen. Men jeg får da udrettet noget :-)

 Greenland


Queen of Night og Shirly

Rigtig god weekend, når I kommer så langt - håber jeg ser nogen af jer i Køge i morgen :-)

19 kommentarer:

 1. Hej Signe.Jeg krydser fingre for at vejret arter
  sig,så du kan komme i jorden.er spændt
  på at se hvad du har købt hos staude-
  feen.det er et stort arbejde med at få
  bedene gjort klart,men du er jo en sej
  pige så du skal nok klare det.
  knus Jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette
   Og jeg glæder mig også til at vise alle "godterne" frem :-)

   Slet
 2. Rolig nu Signe, du kunne jo nøjes med at gå hjem og plante de nye beboere i potter med god jord, så kan de nok vente et par dage mere. Haven skal vi altså ikke blive stresset i, det er naturstridigt efter min opfattelse. Ellers kender jeg udmærket det med tiden der smuldrer, måske skyldes det at vi går og tror vi kan lave det hele på rekordtid, men sådan går det sjældent. Kaffepauser og fordybelse over et eller andet grønt tager også tid... ;o)

  Fortsat god arbejdslyst og jeg glæder mig også til at se hvilke herligheder du bringer hjem fra plantemarkedet. Og rigtig god fornøjelse!! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det går ikke, og rigtig stresset bliver jeg heldigvis heller ikke. Måske lige når jeg tænker på alt det, jeg gerne skulle nå, men så snart jeg er igang, så har det heldigvis den modsatte virkning - og jeg er da heller ikke nået at blive færdig, hvilket jeg har valgt at tage med ophøjet ro ;-)

   Slet
 3. Jeg tror på dig, du er sej. Det bliver så flot. Elsker den der Greenland, er den god til at komme igen..

  SvarSlet
  Svar
  1. De Greenland jeg har, har jeg haft et par år, og de er kommet fint igen. Så indtil videre ser det da lovende ud :-)

   Slet
  2. Så må den på ønskesedlen. Tak

   Slet
 4. Håber vejret holder så du kan blive færdig og klar til at plante de planter du har købt.
  GOD TUR :o).

  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaak - jeg tror det bliver en super hyggelig tur :-)

   Slet
 5. Jamen det er jo fint vejr, så god grund til at knokle.
  Hvor jeg kender det der med snævre deadlines, men vi er åbenbart nogle der arbejder bedst under pres - hahaha.
  Jeg er mest god til at lave noget andet end det jeg satte mig for og derfor har jeg stadig frø som ikke er sået.
  Jeg glæder mig til at se plantelæsset som du bringer hjem fra Køge:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er noget mærkeligt noget, det der med deadlines - og overspringshandlinger. Jeg har f.eks. også fået slået græsset i dag, hvilket måske godt kunne have ventet, nå nu detandet hastede så meget ;-)

   Slet
 6. Hej Signe. Med den arbejdsiver du lægger for dagen, så tror jeg, du når det hele. Håber ikke, at blæsten bliver for slem. Det rusker temmelig kraftigt heroppe i det nordjyske, men det holder tørvejr, så det håber jeg også, det gør hos dig! Rigtig god arbejdslyst og nøj hvor jeg glæder mig til at se hvilke planter du har købt og hvordan du arrangerer dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kommer også nogle ordentlige vindstød her - og det hele når jeg ikke, men jeg er da kommet et stykke videre :-)
   Glæder mig også til at vise herlighederne frem :-)

   Slet
 7. Man arbejder nogle gange bedst under pres ;O) Det kender jeg alt for godt :O)Og god fornøjelse i Køge i morgen.
  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marlene. Ja, jeg får også udrettet mest, når jeg har en deadline hængende. Og dem er jeg tilsyneladene ret god til at give mig selv :-)

   Slet
 8. Kender alt for godt det med, at være i sidste øjeblik - men når for det meste det jeg har sat mig for. Jeg krydser fingre for, at du også når det - men det er jeg nu ret sikker på, at du gør :-)
  Det bliver spændende at se, hvad du har købt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det plejer jo normalt at få flasket sig til sidst, også selvom man ikke når at blive helt så færdig, helt så hurtigt, som man kunne have ønsket sig :-)

   Slet
 9. God tur Signe :-D
  K.Gro
  Ps den Shirly er da bare også skøn :-D

  SvarSlet
 10. Sikke skønne billeder af tulipaner og æbletræet, og ikke mindst magnolien. Min magnolie Susan springer også ud lidt efter lidt. Nogle gange har hun nærmest blomstret hele vejen hen over sommeren, for hun kan nemlig godt finde på at blomstre lidt i sensommeren også. Så måske er din på samme måde.
  Jeg har egentlig altid troet at min gjorde det, fordi den står mod nord bag et plankeværk, så efterhånden som solen kommer højere op på himlen, får hun lys længere ned ad sig, gav det mening? :-) Men din står jo i fuldt lys.
  Måske er det også de skiftende temperaturer som gør det. Vores genbos store magnolie var fuldt udsprunget da vi fik frost der for en måneds tid siden, og den var helt lysebrun af ødelagte blomster. Men et par uger senere stod den fyldt med blomster igen, og den er først blomstret af nu.
  Jeg kender også godt det med at sætte dumme deadlines for sig selv. Man burde vente med at købe planterne til pladsen er klar, men det er bare så kedeligt ikke :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...