GRUNDEN

Grunden er på ca. 1.500 m2 (og skoven på ca. 7.000 m2).

Dette er en grov optegning over grunden som den ser ud, når jeg overtager den i efteråret 2014.

Tegningen er absolut ikke målfast, men kan give et overblik over, hvordan bygningerne og forskellige dele af haven ligger i forhold til hinanden.

De hvide områder er mindre bygninger som skure og overdækkede volierer, men bortset fra stalden, garagen og drivhuset, så regner jeg med, at de skal rives ned hen ad vejen.

Mod vest er grunden og skoven afgrænset af vejen og mod øst af bækken og en smal stribe træer på naboens grund (der desværre tager udsigten til de bagvedliggende bakker (måske kan jeg få lov til at rydde lidt i underskoven, så jeg kan kigge ud under de store trækroner - det kunne være ret fint). Mod syd er der direkte udsigt over engen, der grænser helt op til haven.

Skoven er ikke tegnet ind på kortet her, men når jeg får den kortlagt, får den sin egen tegning, hvor stier, lysninger og de store træer bliver tegnet ind.

De første planer, jeg har tænkt mig at kaste mig over, er indtegnet på tegningen her:

Køkkenhaven er det, der ligger mest fast på nuværende tidspunkt. Og så kunne jeg godt tænke mig en ny carport og i stedet åbne den nuværende garage op og benytte den til overdækket terrasse, hvorfra man kunne have udsigt til både skoven, bækken og engen.

På lidt længere sigt, kunne jeg godt tænke mig at få flyttet drivhuset tættere på køkkenhaven, og også gerne udvidet til lidt flere m2 under glastag, men nu må vi se, hvad det kan blive til.

Hvis det bliver flyttet, giver det også mulighed for at lave en sammenhængende prærie-have, der kan give en mere glidende overgang til engen.

Da grunden ligger i et fredet naturområde, er der dog ret skrappe regler for, hvad man må, og en hel del af mine planer kræver godkendelse fra frednings-myndighederne, hvilket langt fra er sikkert, at jeg kan få.

Jeg håber dog, at det faktum, at jeg river flere bygninger ned, end jeg vil opfører (også omregnet til m2), og at de nye bygninger bliver kønnere og falder bedre ind i omgivelserne, vil gøre at de forhåbentlig ser med velvilje på mine ønsker.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...