SKOVEN

Jeg har ikke overblik over hele skoven endnu. Den er på ca. 7.000 m2 og ligger nord for huset mellem vejen og bækken.

Lige nu er der en del brændenælder og brombær, så den er ikke helt fremkommelig, men hvis jeg får ryddet den sti, der allerede er, så er den en oplagt smutvej, når jeg skal en tur ned til vandet.

Man kan også se at et par af træerne er væltet i tidligere storme, så der bliver rigeligt at arbejde med, og jeg bliver nok nødt til både at få anskaffet mig en buskrydder og en motorsav, hvis jeg skal gøre mig håb om, at få forvandlet den til den eventyr-elver-skovhave, som jeg ser for mit indre blik. Og der kommer nok til at gå mange år, før jeg får arbejdet mig hele vejen igennem.

Heldigvis er skove smukke - også når de vokser vildt - så jeg behøver ikke at vente med at kunne nyde den.

Lysningen med asketræet
Lige nord for gårdspladsen var der en lysning i skoven. Her har jeg fået fældet en del træer, så der nu er mere åbent i både lysningen og mellem lysningen og baghaven.

Det har givet meget mere lys og luft og gjort at lysningen nu i højere grad kommer til at virke som en forlængelse af haven. Og så har det gjort, at det store asketræ, der før stod lidt klemt og gemt mellem andre træer, nu er blevet befriet, så man rigtig kan se, hvor smukt det et.

Billedet her er taget fra den fjerneste del af lysningen op mod huset (som kan anes bag det store asketræ).Om foråret, før brændenælderne kommer i højden, kan man se langt ind i skoven, hvor der bl.a. er en del selvsåede mirabeller, der blomstrer så fint.

Her er det lysningen en vintermorgen set fra gårdspladsen med skoven i baggrunden (samme vinkel som det foregående billede). Det er stort set den udsigt, jeg har fra mit køkkenvindue.


I januar 2017 kørte en spritpillist ind i tjørnehækken, der står ud mod vejen.


Den ødelagte tjørn blev skiftet ud med syrener på de ca. 20 meget, og det har også givet meget mere lys i den første del af lysningen.


Der var et ufremkommeligt krat mellem tjørnehækken og lysningen med masser af små selvsåede træer, brombær og nedfaldne grene. Stammerne i forgrunden (som jeg endnu ikke har nået at få savet op og kløvet) lå før i kanten af krattet. Det er måske svært at se størrelsesforholdende her, men det "nye" område er nok ca. 12-15 meter langt og 8-10 meter bredt.

Jeg har ikke helt besluttet mig for, hvad området skal bruges til, men i første omgang handlede det om at få ryddet så græsslåmaskinen kunne holde brændenælder og brombær nede, og så kan det jo være, at der sniger sig nogle bede ind med tiden.

På et tidspunkt skal stykket forlænges, så jeg får ryddet krattet hele vejen mellem vejen og lysningen, og hvis jeg kan overkomme det, vil jeg også meget gerne skifter mere af tjørnehækken ud med syrener.

1 kommentar:

  1. Jeg synes du får utrolig meget ud af dit smukke sted, og jeg glæder mig hver gang der kommer nyt, mange af de fine foto er "KUNSTVÆRKER". Venligst Per fra Ishøj.....

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...