BJERGENE

Området, der er meget kuperet, består af morænebakker, der er formet af den sidste istid. Det ligger i den sydlige del af Odsherred ud mod Sejerø-bugten og hører til et af de smukkeste naturområder i Danmark.


Haven ligger i en smeltevandskløft midt på højderyggen ved Bjergene og Veddinge Bakker

Det meste af området er i dag fredet, og der er et rigt plante- og dyreliv på de magre overdrev, der primært bliver brugt til græssende heste, får og køer.


Som man kan se på billedene her, ligger huset lige midt i det meget kuperede landskab omgivet af skov og enge (man kan lige ane det røde tegltag mellem bakkerne). Selvom der kun er lidt over en kilometer til vandet, så ligger grunden dog relativt højt (ca. 35 meter over havoverfladen). Det ser dog ikke ud af så meget, for på hver side af huset er der bakker, der rejser sig i 70-80 meters højde.

Man kan desværre ikke se vandet fra huset, men når man går gennem skoven og ud på vejen, så åbenbarer den smukkeste havudsigt sig. Til gengæld kan man sidde på verandaen og nyde udsigten over engen.

Her er udsigten langs skoven, hvor man kan ane vandet i baggrunden.

Turen ned til vandet går gennem en stor fredet smeltevandsslette.

Det er i øvrigt lige her, at bækken løber ud i havet.


Fra den ene af de nærliggende bakketoppe (300-400 meter fra huset) ser udsigten således ud

Og sådan her, når man vender sig om og kigger ind i landet, hvor man mellem bakkerne kan se rigtig langt ind over den inddæmmede Lammefjord. 


6 kommentarer:

 1. Hvor ser det skønt ud, Signe. Også huset og haven - og alle planerne:o) Go get it all, woman:0))

  SvarSlet
 2. Sikke en forskel fra kolonihaven😃

  SvarSlet
 3. Hej Signe
  Kom helt tilfældigt ind på din blog - sikken herlig start på denne lørdag - en rigtig rar følelse at vide at et sted deroppe gør du Haven i Bjergene til et endnu skønnere sted i Danmark, tak for det!
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 4. Det er da bare et fuldstændig fantastisk sted, vi har så meget smuk natur i DK.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...