tirsdag den 15. maj 2012

Et par indvandrede planter


Jeg har fået knopurt i haven, og den er kommet helt på eget initiativ. Jeg havde faktisk overvejet, om jeg selv skulle indføre nogen, men det behøver jeg ikke at overveje længere, for nu er den her. Hvordan den er kommet her til, ved jeg ikke, men det er jo for så vidt også ligegyldigt :-)

Jeg synes den er fin, og knopperne er ret fascinerende når de står som små særprægede påskeæg pyntetet med sortpelset harlekin-mønster, eller hvordan man nu skal beskrive det ;-)


Knopurten er ikke den eneste tilflytter, for den her, som jeg ikke aner, hvad er, er også flyttet ind ikke langt derfra. Er der nogen, der kender den?  


Det er sikkert en ukrudt af en slags, men jeg synes den er så sød med sine små lillarosa blomster, at den foreløbig har fået lov til at blive stående.


Den minder lidt om den her lille storkenæb, som også er kommet på eget initiativ. Den var her også sidste år, og jeg mener, at jeg fandt frem til, at det nok var pyrenæisk storkenæb - men jeg lader mig meget gerne irettesætte, hvis nogen har et bedre bud.


Og den er så sød og så let at luge væk, at den får lov til at så sig, hvor den har lyst, så længe den ikke generer andre :-)


Jeg måtte også lige vise, at den første akeleje nu endelig er sprunget ud. Den har bare ventet på lidt sol og varme, og det er der heldigvis kommet lidt af i dag. Jeg håber, det gode vejr holder :-)

Ha' en rigtig dejlig dag!

9 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Da vi flyttede ind havde Knopurt på det nærmeste overtaget haven i selskab med valmuer og skvalderkål. Vi blev så træt af den, at den nu er bekæmpet.
  Mht. til din ukrudsplante så ved jeg ikke, hvad den hedder, men vi har den.....og den formere sig yderst velvilligt;-)

  SvarSlet
 3. Hej Signe
  Fine billeder, og hvor er du heldig, at det er akelejetid i din have nu. Jeg har lige tjekket mine - de har knopper, men der er ingen blomster endnu.
  VH Nina

  SvarSlet
 4. Hej Signe
  Jeg tror måske, den tilhører katost-familien, det er kun et bud.
  Hvor er den yndig den lyserøde akeleje.

  Mange hilsener
  Anette

  SvarSlet
 5. Hej Signe
  Den lille lyserøde med det ganske uskyldige udseende er en stinkende storkenæb (tror jeg). Jeg har den selv i haven, men den er slet ikke velkommen her mere, da den sår sig helt vildt og umotiveret. Hende den kloge dame, som har skrevet storkenæb-bogen (Birgitte Bengtson?)advarer faktisk mod, at lukke den vilde storkenæb ind i haven - hun talte af erfaring.
  Den lyserøde akeleje derimod - åh jeg dåner...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Aha så blev jeg også klogere i dag :-D Kender godt den lille storkenæb, men har den ikke selv. det er virkelig en YNDIG akeleje :-D Mine er tæt på at springe ud:-D Den der knopurt har det lidt som ukrudt så den fjerner jeg også. Men jeg har set at man kan få den i nogle meget yndige farver, og der bliver jeg lidt blød om hjertet ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 7. Den første af de smukke akelejer :) skønt at det er akeleje tid igen, her dog endnu kun i knop.

  knus

  SvarSlet
 8. Smuk akeleje. De andre skal du måske holde dig fra. Jeg har knopurt i en hidsig farve rødlilla tror jeg, den kan du godt få nogen af, hvis du er interesseret.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Ja, din Akeleje ligner min rigtigt meget. Og hvor er det et skønt billede du har taget af den :-)
  Og det er også en skøn side af Knopurten. Som jeg også skriver er jeg glad for den. For år siden, da jeg havde en era hvor jeg ville styre alt i haven, og kun have én af hver plante, fjernede jeg næsten alle mine Knopurt. For de bredte sig, føj :-) Nu lader jeg dem være, der hvor de ikke er i vejen for noget andet, og lige nu dækker de nogle steder hvor der ikke er meget andet som vil gro, bortset fra ukrudt. Og så vil jeg hellere se på knopurt :-)
  Jeg tror også at den lille geranium er pyrenaicum. Den har jeg kun i hvid, men den er også overalt. Men de er jo så nemme at hive op, hvis man skal bruge pladsen til noget andet.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...