onsdag den 23. maj 2012

Kongelys, natvioler og hvidt


Så er kongelysene begyndt at springe ud. Det er altså lidt fantastisk det der med at så nogle frø, pusle om småplanter, bekymre sig om de nu klarer vinteren og så lidt over et år efter endelig langt om længe se resultatet. For udenforstående kan det sikkert virke ret nørdet og lidt for tålmodighedskrævende, men jeg synes det er ret hyggelig og foreløbig er jeg ikke blevet skuffet. Er de ikke smukke?
Natviolerne er nu også ved at springe ud - alt går jo så hurtigt i denne varme :-)  Og så kommer her lige en lille kavalkade af nogle af havens hvide blomster - stærkt domineret af den hvide Barlow-akeleje, som jeg synes er helt fortryllende :-)

Denne tror jeg nu er en Green Apple
Jordbærblomster - og lupinen Nobel Maiden er nu også snart på vej :-)

Og så har jeg masser af dem her - ups nej, dem skulle I jo ikke se ;-)En eller anden ukendt blomstrende busk/lille træ i hegnet indtil naboen. Men skøn ser den jo ud i forårsdragt :-)


Ha' en rigtig dejlig dag!

13 kommentarer:

 1. NØRDET??? Hvad snakker du om :)
  Mine små lupin-javerter skal nok nå at komme men gid alt var så langt fremme som hos dig for det ser ikke rigtig ud af noget. Men så er det jo man skal minde sig selv om, at det kun er maj. Inspireret af dig har jeg lige sået Natviol. Det har jeg villet i mange år men har ikke rigtig tålmodighed (eller plads)til det der to-årige. Men nu skulle det altså være. Og så har jeg købt Nora-frø. Den hvide er godt nok også skøn......hmmmm

  SvarSlet
 2. Busken, som bliver et lille træ ligner en hvidtjørn

  SvarSlet
 3. Det er utrolig flotte akelejer du har.
  Også kongelysene bliver flotte.
  Og så meget ros for alle dine flotte fotos.

  SvarSlet
 4. Åh Gud, de Barlow, dem skal jeg virkelig nørde med her i løbet af sommeren. Mine hesperis/natviol er også kommet for fulde gardiner. Både i hvide og blå. Det er en særlig glæde, som du skriver, når de er hjemmegjorte.

  Jeg har glæde af de skønne Verbascum/kongelys til næste år. Dem glæder jeg mig sindssygt meget til. De pynter sikkert også i buketter, hvis D'er kommer nok til at plukke af.

  Og så synes jeg jeg nyder dine fotos endnu mere, nu hvor jeg kender metoden. De hele ligger altså i det udvælgende øje og i beskæringen. :D

  SvarSlet
 5. Jeg kender bestemt den følelse, jeg har også både verbascum og akelejer, som jeg såede sidste år, og nu blomstrer de. Det er helt fantastisk, og ja, man kan godt føle sig lidt nørdet. Jeg har været flere år om at tage mig sammen til de 2-årige, men det er bestemt sidste gang.
  Ha en dejlig dag.

  SvarSlet
 6. Mente selvfølgelig at det ikke er sidste gang.........

  SvarSlet
 7. Næh den skulle du jo ikke vise, men det sørme et godt billede af den og selvfølgelig også af alt det andet. Min natviol er også tæt på, så jeg lige inden jeg gik ind. Jeg ved ikke om Verbascum kommer til at blomstre i år. Vi får se, ellers er der så meget andet :o)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 8. Hej Signe. Sikke nogle skønne kongelys. Mine er også sprunget ud og akelejerne står på spring. Ja, der sker rigtig meget i haven i denne varme og det er vel nok dejligt at vi har fået så godt vejr!

  SvarSlet
 9. Hvor har du dog mange smukke hvide blomster.
  Jeg har rigtig nok også en del af den vi ikke skulle se.. I øvrigt rigtig godt billede af planten.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 10. Jeg synes også din "Jane Doe" plante kunne ligne en tjørn :)

  SvarSlet
 11. Skønne billeder med flot flot lys, mælkebøttebilledet er fænomenalt!
  Og de der flotte akelejer tror jeg at jeg kunne falde for... har du selv sået dem?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg såede dem sidste forår. Det var en frøblanding jeg havde købt med forskellige fyldte akelejer.

   Slet
 12. Tak for alle jeres søde kommentarer :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...