tirsdag den 15. maj 2012

Taks på plads og nye ukendte slyngler

Da jeg fik mine roser 'Queen of Sweden' leveret, var der også ti små taksplanter med, der skulle plantes i bedene på vestsiden af huset og blive til smukke formklippede kegler engang med tiden. Bedet var jo bare ikke rigtig færdigt, så de mellemlandende i en murespand, hvor de har stået indtil i dag.


Men nu er jeg kommet så langt med bedene, at de endelig kunne komme ud på deres blivende plads. De ser ikke ud af meget, men de står fint på række, på hver deres side i kanten af bedene, og jeg kan tydeligt se for mit indre blik, hvordan de engang kommer til at danne den fineste mini-allé :-)
  

Ja, som jeg sagde, så ser de ikke ud af meget endnu ;-)


Før jeg gik i gang i dag, så det sådan her ud, og selvom det ikke ser ud af meget, så har jeg vel nået endnu et par kvadratmeter i løbet af eftermiddagen - suk hvor går det altså langsom. (Det blev i øvrigt også forsinket lidt af, at der var flyttet en flok myrer ind i bedet, som uden jeg havde opdaget det, var begyndt at indtage mine bukseben. Da et par af dem pludselig bestemte sig for at gå til angreb og begyndte at bide, gik der lidt panik i foretagnet, og jeg måtte en tur indenfor og smide tøjet for at få rystet de små bæster ud af bukserne igen. Og så kom sokkerne udenpå denne gang - måske ikke så charmerende men meget praktisk :-))


Og så er endnu et par overskuds-slyngler kommet til (fra nybyggeriet i nærheden), og jeg har heller ingen somhelst anelse om, hvad de er for nogen.


Er der nogen, der har et kvalificeret bud?


Nu har jeg tilsammen 5 unavngivne slyngplanter stående. Det bliver da en fantastisk gårdsplads-pergola, jeg kan få mig - mangler baaare lige at bygge den ;-)


Og tak til Pia for hjælpen med den ukendte storkenæb. Jeg må lige ud i morgen og lugte til den, så jeg kan forsikre mig om, at det er en stinkende storkenæb, for sådan en lyder da ikke som en, man har lyst til at invitere indenfor - uanset hvor yndig, den måtte være ;-)

Ha' en rigtig dejlig aften!

20 kommentarer:

 1. Hej Signe. Sikke et arbejde du har gang i. Jeg kan også godt forestille mig, hvordan taksene vokser op og danner en mini-allé. Jeg tror, altså det bliver rigtig flot med de bede. Jeg synes din tegning så kanon godt ud!

  SvarSlet
 2. Kære Signe
  Vi har hæk af taks, og selvom vi var blevet advaret om, at den vokser langsomt, er det ikke tilfældet, hvor der ikke er så meget direkte vind. Så inden længe står allén :-).
  Og tak for mange fine billeder. Jeg har netop bygget en pergola og har planer om en sofa derunder med inspiration om din drøm...
  Mange hilsner
  Stinne

  SvarSlet
 3. ... ja, tænk at man skal have sokker på her midt i maj :(
  Det skal nok blive flot med taks'ene - det pynter altid med noget stedsegrønt i haven.

  SvarSlet
 4. Skal nok blive fint ...
  Ikke så garvet men syntes din nye plante ligner lidt en Euoynomus / benved i en opstammet version??
  go' fornøjelse med det hele ;0)

  SvarSlet
 5. Ak sådan nogle projekter tager nogen gange bare frygtelig lang tid... men jeg tager hatten af for dit gå-på-mod... jeg er ikke så go til nye projekter :) Jeg vil rigtig gerne, men er alt for lang tid om det ;)
  Jeg er sikker på at det kommer til at se godt ud med dine nye taks - babytaks ;)


  Ha en go aften...

  SvarSlet
 6. Hej Signe

  Det bliver vildt flot. Skidt pyt med det er nyt - vi kan jo se hovedtrækkene og bare forestille os resten. Det bliver fantastisk :o))

  SvarSlet
 7. Jeg tror du måske har fået dig en vinterjasmin i din nye ukendte slyngel :-)
  Det er den skønne vinterblomstrende gule skønhed jeg har vist et par gange.
  Det er noget af et job med de bede og alt ukrudtet. Du må trøste dig med at det aldrig bliver så slemt igen. Og jeg kan bestemt også godt se alléen af de søde små taks.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen så bliver den jo GUUUL! Hmm det er tilgengæld en ualmindelig formildende omstændighed, at den blomstrer om vinteren, hvor man i den grad higer efter blomster, så mon ikke jeg alligevel går hen og bliver helt glad for den :-)
   Knus

   Slet
 8. Jeg kan altså også sagtens se det hele for mig. Det bliver WUNDERBAAAAAR!

  SvarSlet
 9. Det bliver super flot, jeg kan sagtens forestille mig, hvor fint det bliver med tiden. Vi har taks, og syntes at de vokser ok hurtigt ;o)

  SvarSlet
 10. Hej Signe :O)
  Ved ikke lige hvad det er for en slyngel ;o) Ingen hjælp herfra. Men hvor jeg kender til det med myre, og ja det er måske ikke vildt flot med sokker over bukserne men nu stiller vi heldigvis ikke op til modeshow :D Jeg gør i hvert fald ikke :D
  Kh Marlene

  SvarSlet
 11. Hej Signe
  De skal nok vokse til dine taks, pludselig er de store og fine, men det er et stort arbejde at grave ud, godt du kan holde fri på lørdag :o) Har du selv madpakke med, eller skal du have sandwich?
  Det var ikke sjovt med myrerne.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Turen bliver lidt halvdyr, så jeg tror bare, jeg smører mig et par madder og tager med - det lyder eller lækket med den sandwich :-)
   Glæder mig!
   Knus Signe

   Slet
  2. Hej Signe
   Ja det er en halvdyr tur for jer, det kan jeg sagtens sætte mig ind i. Er nu ked af at du skal sidde og kigge på, at vi andre spiser sandwich, men der er flere end dig, som ikke har bestilt sandwich.
   Glæder mig også
   Knus

   Slet
 12. Det bliver da rigtig flot. Den slyngel kender jeg ikk´.
  Så skulle du se mig når jeg er i haven iført Manden`s (selv om han ikke vil høre tale om det er at det er ham der ejer de underhyler)uldne bukser over mine og så store sokker og en hue. Her er nemlig en strid blæst, for det meste ;D.

  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 13. Hej Signe det går da okay fremad med dine projekter. Kender alt for godt det med myrenerne og træls når man først opdager dem når de bider, jeg syntes jeg får flere og flere steder med myre kan godt være jeg bliver nødt til at gøre noget drastisk en dag, måske nogle har et godt råd.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har desværre ingen gode råd mod myrerne - men du må endelig sige til, hvis du skulle falde over noget, der var effektivt imod dem, for jeg synes også, de kommer flere og flere stede i haven :-(

   Slet
 14. Tak for alle jeres søde kommentarer - og skønt at høre, at taksen ikke er helt så langsom, som jeg frygtede. Jeg kan jo næsten ikke vente på, at den er vokset til ;-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 15. Godmorgen herfra mit lille gods.taks vokser hurtigt,så du kan se frem til din lille alle` rimeligt hurtigt.Surt med myrene.i går havde de invaderet min hortensia.sød den lille ukendte.Glæder mig til vi ses i dejligt vejr på Samsø.knus Jette

  SvarSlet
 16. Ikke for at være lyseslukker, men mine taks vokser afsindigt langsomt. Nu har jeg ventet på, at de gror til i så mange år, at jeg tænker, at det jo også får sine fordele engang om nogle år, når jeg synes, de er store nok: at det bliver pærelet at holde dem i form. Det kan gøres med en neglesaks ;) kh, annette

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...