fredag den 4. maj 2012

Et laaangt overspringshandlings-indlæg


Jeg bliver mere og mere glad for disse Greenland tulipaner, som jeg satte forrige efterår. Jeg synes det er en skøn, skøn kombination af farver med det lyserøde og gulgrønne :-)Her er det min yndlig Angelique, der er mere fersk og mere lyserød i farverne end Greenland, men bevæger sig lidt i samme genre. Hende har jeg bl.a. sat en del af i det dråbeformede bed under æbletræet langs stien, men der er kun en enkelt, der er sprunget ud endnu.


Jeg tænkte, at hun ville matche perfekt til æbleblomsterne. Som man kan se, er de stadig heller ikke helt sprunget ud - så de følges jo meget godt med Angelique :-)


Som man kan se her, er det dog ikke lækre matchende farver, der ellers dominerer - der er vist noget, der skal flyttes rungt på. Yderst til venstre står Greenland og her får de lov til at blive stående, men jeg overvejer, om jeg skulle hive alle de røde tulipaner op af det kødfarvede "hospitalsbed" til højre - det ville måske hjælpe lidt på det. Og så er der alle de netto-gule påskeliljer - jeg er ikke sikker på, jeg når at få det gjort i år.


Til sammenligning så det sådan her ud for lidt over en måned siden - det går alligevel stærkt hva'? 


Og sådan her så det ud for et år siden, så det går da den rigtige vej, synes jeg :-)


Mens jeg har koncentreret mig om at få lavet højbed på gårdspladsen og rydet op efter blommetræet, så har mit bedprojekt på vestsiden af huste ligget helt stille. De næstepar dage, vil jeg se, om jeg kan komme lidt længere med det, før det gror helt til igen i skvalderkål.


Sådan så der i øvrigt ud her, for en månedstid siden.


Men nu er der godt gang i væksterne - også dem der ikke burde være her. Dem her skulle jo gerne snart skiftes ud med nogle smukke stauder - jeg har nemlig et gavekort til Staudefeen liggende, som jeg næsten ikke kan vente med at få brugt, men jeg skal jo lige have gjort plads til, at de kan flytte ind.


Der hvor bedet ender helt oppe ved terrassen står de her tulipaner. De er nu også ret fine :-)


Det ser i øvrigt også ud til, at der er ved at komme gang i de planter, jeg har sat i højbedet. Her er det rosen Mme Alfred Carriere, der skyder livligt. 


De små storkenæb, som jeg har sat en del af mellem roserne, ser ud til at have klaret flytningen og delingen fint, det samme gælder de par lodden løvefod, som også har fået plads her, og så er mine Queen of Sweden nu også så småt begyndt at skyde. Uha, hvor jeg glæder mig til at se det til sommer :-)

Det blev da vist alt for lang, det her indlæg - det er lige som om, at den der skvalderkålsopgravning ikke rigtig frister, men nu vil jeg tage mig sammen og gå ud og koncentrere mig om bedet på vestsiden af huset.

Hav en rigtig dejlig dag!

15 kommentarer:

 1. Appropos overspringshandling er jeg selv igang lige nu - sidder her og surfer i stedet for at gå ud til hadearbejdet over alt - skuffe og rive fortor,vet. Det ser så godt ud når det er gjort og er så grimt når det ikke er gjort.
  Der er ingen tvivl om at det går den rigtige vej i din have det ser simpelthen så supergodt ud, Signe. Og det med tulipanerne og tone i tone kan jo passende komme i orden når de store projekter er fuldført. Med den fart du har på går der jo ikke mange år;O)
  Nej altså det her går ikke, jeg må ud, god arbejdslyst og knus.
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Altså Signe, Overspringshandlinger, det kunne vi andre jo ikke drømme om... host host... Jeg nyder din overspringshandling, der ser dejligt ud hos dig. Her i foråret synes jeg ikke det gør så meget at farverne ikke matcher 100%, bare der ER farver!!

  SvarSlet
 3. Pyha, her kommer jeg halsende :-) Jeg kan slet ikke følge med her i Blogland lige nu.
  Men jeg har kigget billeder :-)
  Det er noget af et herligt navn til det hospitalsbed, men jeg kan godt sætte mig ind i hvor irriterende det må være med farverne.
  Min have er også noget af en farvelade lige nu, men jeg prøver at sige til mig selv at det jo bare er skønt med alle farverne, og om et par uger er tulipanerne afblomstret. Og så flytter jeg de værste, så det ihvertfald bliver lidt bedre næste år :-D Der er altså 'næste år' i haven :-)
  Hvor er de lilla-pink oppe ved enden af terrassen skønne, og tillykke med at dine hibiscus er i live. Mine er stadig tørre pinde alle 3, eller hvor mange jeg har :-D

  SvarSlet
 4. Hej Signe.Greenland tulipanen er jeg da brændt hel varm på.Også den pink
  er lige mig.Angelique har jeg (er også min yngling)
  Det bliver hårdt arbejde at få bedene på vestsiden i orden,
  men det er bare at klø på.
  Har lige lagt et indlæg på med en mase tulipaner.dejligt at
  så meget blomstre lige nu.God arbejdslyst med haven.
  Knus Jette

  SvarSlet
 5. Vakker tulipan!! Og alltid så fint å se før og etter bilder. Du får oppmuntre leserne på min hage facebookside idag:)Siden finner du via min blogg:) God helg!!

  SvarSlet
 6. Mon ikke forventningens glæde kan motivere dig til en gang skvalderkålsmassakre. Nogle gange synes jeg ligefrem, der kan gå sport i at jagte de væmmelige, lange udløbere.

  SvarSlet
 7. Hej signe... smukke tulipaner, jeg må ha lagt nogle til efteråret af 'dine' ynglings, de er super søde... god arbejdslyst... knuz Pernille

  SvarSlet
 8. Ja, hvis du ikke er flittig i haven er du det på bloggen!
  I dag har jeg også været flittig i haven, men med at male huset. Så er jeg også så dejlig fri for at se på gule, røde og hospitalsfarvede tulipaner. Har dog heldigvis også andre farver bl.a. den søde Angelique - en del af dem står desværre bare i samme bed som "patienterne".
  Lilla tulipaner er jeg mere heldig med og har flere hundrede i et bed, de kommer igen og igen, og har mindst stået der de sidste 10 år.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Hej Signe. Sikke et dejligt "status"-indlæg. Ja, det kan godt være svært at tage sig sammen, men når først man er kommet ud og er gået igang, så går det derudaf. Jeg er sikker på, at du når rigtig meget i dag og i morgen, det plejer du at gøre, når du har sat dig noget for! Jeg glæder mig til at se resultatet. Dine tulipaner er skønne, især de øverste. Dem vil jeg skrive på min ønskeliste!

  SvarSlet
 10. Dejligt indlæg.
  Hvor har du en skøn have.

  SvarSlet
 11. Haha kødfarvet hospiltalbed :D ser ellers skønt ud i din charmerende have :) 'Angelique' er heller ikke sprungen helt ud hos mig endnu, fint at du har tænkt den ville passe fint med æbletræets blomster :o). Tak for et laaaangt, men spændende indlæg :o)
  Knus Marlene

  SvarSlet
 12. Uha Signe, nu gør du det igen. Jeg troede ellers lige det var slut med fristelser, da krokus jo nu er afblomstret. Og så kommer du susende med den der Greenland tulipan. Det var ikke pænt gjort!! Nu må den på listen og hvad værst er....så har jeg slet ikke et sted den passer ind. Nå, den tid den sorg - jeg finder nok på noget :o))

  SvarSlet
 13. Dejligt indlæg med en masse fine blomster.

  Jeg elsker at se før og nu billeder, for det fortæller virkeligt hvor hurtigt man kan ændre noget til det bedere :-)

  God arbejdslyst med skvalderkålene - kan godt forstå det ikke er din yndlingsbeskæftigelse, men et must. Når du engang kommer igennem, kan du med god grund juble og glæde dig over indsatsen :-)

  SvarSlet
 14. Bliver du næsten ikke helt forpustet når du ser på hvad du har nået i haven det sidste år, super godt gået, Tulipanen Greenland er da for lækker ;o)

  SvarSlet
 15. Skønne tulipaner - jeg må også have Greenland på min ønskeliste, den er helt uundværlig og matcher de andre tulipaner smukt.

  Det er da en forvandling, der er til at tage og føle på - som du viser i dag. Ren dokumentation for din flittighed og gåpåmod.

  Keep up the good work :)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...