søndag den 13. maj 2012

Nabo-afsløring, blogger-besøg og nye planter

Jeg fik jo en masse skønne planter med mig hjem fra plantemarkedet i Køge i går, efter jeg havde brugt hele mit fødselsdagsgavekort på forudbestillinger hos Staudefeen. Jeg tror ikke, jeg nogen sinde har bragt så mange planter hjem til haven på en dag, så jeg havde regnet med, at der nok ville gå lidt tid, inden der igen ville komme nye planter. Men det skulle vise sig, at der ikke kom til at gå ret længe :-)


Efter morgnens tulipanudrensning og lidt mere bed-gravning på vestsiden af huset, skulle jeg lige have købt lidt ind. Da jeg cyklede ned gennem haveforeningen var der pludselig en, der råbte på mig. Jeg stoppede cyklen og så mig tilbage, og der stod en af mine naboer og vinkede for at få mig til at komme tilbage, så jeg vendte cyklen.

Han ville fortælle mig, at jeg kunne hente nogle slyngplanter, der var blevet til overs fra et nybyggeri i nærheden, hvis jeg var interesseret, men jeg skulle nok skynde mig, og iøvrigt synes han, at det var en rigtig flot blog, jeg havde. Jeg blev helt forvirret over, at han nævnte bloggen. Jeg ved jo godt, at den er offentlig tilgængelig, men jeg havde ikke rigtig tænkt på, at mine naboer kunne have opdaget den, og jeg har ikke selv fortalt noget, for jeg kan egentlig godt lide tanken om, at jeg kan være en lille smule anonym.

Det viste sig, at det var en anden nabo, der havde opdaget bloggen og sendt linket videre, og da en tredje nabo dukkede op og som det første begyndte at rose min blog, ja så kunne jeg jo godt se, at det løb vist var kørt - man kommer jo hinanden ved i sådan en haveforening :-)

Og det er også helt ok. I skal være velkomne til at følge med, alt det I har lyst til både over hækken og via bloggen. Jeg skulle bare lige vænne mig til tanken :-)

Men tilbage til slyngplanterne. Jeg cyklede over forbi og fandt tre planter, der så ud til at være liv i (der havde tydeligt vis været en del forbi før mig). Mere kunne jeg ikke rigtig have på med på cyklen sammen med indkøbsposerne.Jeg synes den ene (på det øverste billede) ligner en klematis, men de to andre er jeg ikke helt klar over, hvad er. Er der nogen af jer, der genkender dem på de to nederste billeder her? Kunne det være klatrehortensia? Uanset hvad, så er jeg rigtig glad for dem, og nu bliver jeg jo næsten nødt til at se, om jeg kan nå at få bygget min pergola på gårdspladsen, så de kan få noget at kravle op i. Der er absolut fordele, ved at naboerne har opdaget bloggen - ellers tror jeg ikke, det var faldet ham ind at råbe på mig :-)

Efter jeg var kommet hjem med slyngplanterne, skulle jeg afsted igen, for jeg havde i løbet af formiddagen fået lavet en aftale med Marianne (Den helbredende have) om at komme ud forbi hende med Vandrebogen. Så bogen i tasken og mig på et S-tog - jeg havde faktisk også kameraet med, men snakken gik så lystisgt, at jeg glemte at om at tage billeder. Det kunne eller være blevet nogle skønne billeder tror jeg, for der var bare så hyggeligt i Mariannes have, og vejret var sommerlunt og lækkert. Og hvor var det bare godt selskab!!! 1000 tak for en skøn eftermiddag Marianne!


Og se her, hvad jeg fik med af fine plantebørn, bl.a. et par solhatte 'Green Wizard', kongelys i både violet og hvid/violet, græskar, pragtsnerle mm. (Jeg kan faktisk ikke lige huske det hele - jeg må ud og kigge på skiltene i morgen :-))


Og desuden et par Strudsvinge bregner og denne søde hvide bunddække, som jeg heller ikke lige kan huske navnet på (skønt at Marianne var så betænksom at skrive små skilte til mig :-))


Og bedene som jeg skulle have nået, blev jeg selvfølgelig heller ikke færdig med i dag, som det ellers var planen. Men lidt blev det da til, og det går da trods alt den rigtige vej :-)

Til sammenligning så det sådan her ud i går.

Fra den anden side i går

Og i dag

De udrensede tulipaner - ret kulørte :-)

Nå, det blev jo et forfærdeligt langt indlæg det her, men nabo-afsløring, blogbesøg, og et hav af nye planter på en og samme dag, det er jo svært at gøre kort :-)

Håber I andre også har haft en dejlig weekend.

13 kommentarer:

 1. Du har da også haft en superdag i dag, alle de planter og slyngplanter oven i, det er da dejligt. Jeg kan desværre ikke sige, hvad det er for planter, måske er der andre, som er klogere.
  Du har ret buketten er ret kulørt :o)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. Sikke en herlig dag - du må trods alt være lidt høj med alle de forskellige skønne have-oplevelser :-)
  Jeg skal da lige love for, at du får planter til din have - og selvom du ikke nåede så meget i haven, så skrider det da fint fremad.
  Det er en herlig kulørt buket du har fået :)

  SvarSlet
 3. .....*SMILER* hvor hyggeligt - både med afsløring og helbredende besøg :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Hæ, så ved du hvordan jeg havde det på plantemarkedet i Lyngby. Det er nemlig super dejligt lige sådan at være lidt anonym og bare "gemme" sig bag bloggen. Men selvfølgelig bliver du da spottet :o))

  SvarSlet
 5. Det lyder da som en helt fantastisk dag, hvor det hele er gået op i en højere enhed. Tillykke med alle dine plantekup og den kulørte tulipanbuket er da til at blive i godt humør af :o)

  SvarSlet
 6. Sikke den begivenhedsrig have-weekend, du har haft - og jeg har nydt at læse dine sidste tre indlæg om udrensninger, opdagelser, besøg, havemarked og læssevis af planter - hold da op, sikke mange fine sager.

  knus Ulla

  SvarSlet
 7. Hej Signe.Ja! nu har du da planter til dine bede.Lyder som en
  rigtig god dag.Har lige set Camilla Plums nye udsendelse
  på Dr.2 sjov dame.God nat jette

  SvarSlet
 8. Hei!
  Kjenner meg veldig igjen i beskrivelsen din. Jeg har hatt bloggen som et "hemmelig" rom der jeg har fått kontakt med likesinnede fra fjern og nær, men plutselig begynte jeg å få kommentarer på butikken og til og med besøk her i hagen av folk som kjente bloggen og som ville inn og se med egne øyne...Det endte nesten med at jeg la ned hele bloggen- jeg følte at "pusterommet" mitt ble invadert, det tok lang tid før jeg innfant meg med situasjonen....
  Men her er jeg- og alle kommentarene har vert hyggelige- og det er jo alltid koselig å få besøk av andre hagemennesker! Tulipanbedet ditt ble virkelig flott etter din "lille" opprenskning og jeg blir "grønn av misunnelse" på alle dine nye planter- gleder meg til å følge med videre i din hage!
  Mvh Monica

  SvarSlet
 9. Hi hi... jeg kan godt forstå at du var lidt lunken over at naboerne havde fundet dig i Blogland. Sådan ville jeg også have det. Mine naboer ved heller ikke noget om min blog, tror jeg :-)
  Men ellers har du da haft en skøn have-weekend, og der er da fast grave og plantearbejde til nogle dage i din høst idag og igår. Men skønt er det med så mange nye spændende sager.
  Jeg tror måske godt den ene klatreplante kan være en klatrehortensia, bladene ligner ihvertfald lidt. Men jeg tror at det bliver nemmere at se, når de får lidt flere blade :-)
  Skøn buket tulipaner i herlige glade farver. Jeg synes også at dit 'hospitalsbed er flottere nu, men jeg kunne nu også godt lide det før. Det er bare mere sofistikeret nu, på en god måde altså.
  Jeg gik faktisk idag og glædede mig endnu engang over at jeg har flyttet mit orange bed om bag terrassen. Og det var bla fordi det generede mig at se på de lyserøde-pastelfarvede planter, og så kunne se de orange i baggrunden ovre ved æbletræet. For det bragte bare noget forkert frem i begge farver.

  SvarSlet
 10. jeg holder rigtig meget af havebilleder, hvor man kan se, der sker noget i haven, hvad enten det er redskaber eller planter, der afslører det. Med så mange nye planter er der lagt op til spændende haveoplevelser.

  SvarSlet
 11. Nej, det er ikke altid lige sjovt at blive opdaget. Jeg har en anden blog, hvor jeg er mindre anonym. I forbindelse med den har jeg flere gange mødt mennesker, som mente at de kendte mig.....efter lidt snak frem og tilbage er vi endt med at deres "kendskab" til mig stammer fra bloggen.
  Jeg har bestemt at min haveblog skal være mere anonym.

  SvarSlet
 12. Det er da dejligt med sådan et plante tip... gad vide hvor mange af mine naboer der har 'opdagede' mig... smiler... knuz Signe

  SvarSlet
 13. Ummm... ikke dårligt med alle de planter, du fik med hjem fra Marianne :-) Det er altid spændende.

  Dine to bede bliver vist rigtigt flotte - glæder mig til at se dem færdige.

  Lækker buket :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...