torsdag den 3. maj 2012

Æbleknopper, Tornerosesøvn, mælkebøttefjerner, hospitalsbed mm.


Er de ikke bare fine disse lyserøde blomsterknopper på æbletræet? Jeg tænker, at de sikkert springer ud i morgen.


Men jeg synes nu næsten, de er endnu mere yndige i dette rødkindede stadie :-)


Mine syriske roser er til min store lettelse ved at vågne af deres Tornerosesøvn. Jeg troede, de var gået ud, men nu kan man ane en lille smule lysegrønt i hjørnerne. Flere af jer havde sagt til mig, at de havde det med at sove længe, og at jeg bare skulle have lidt tålmodighed. I havde helt ret :-)


Jeg har været rundt og hive mælkebøtter op af græsplænen her til eftermiddag. Det virker i øvrigt som en helt uoverskuelig opgave, for de er alle steder og i alle størrelser. Men jeg tænkte, at hvis jeg nu bare gik igang fra en ende og tog dem en efter en, så lykkedes det måske en dag at komme igennem. Da jeg var kommet igennem de første 70-80 stykker, gav mit lille mælkebøtte-jern her op og begyndte at flække, så nu er kampen midlertidig indstillet. Jeg overvejer, om jeg skulle investere i en af de der avancerede mælkebøttefjernere med fodpedal og det hele. Er der nogen, der kender og kan anbefale sådan en?

Her er det mit bed med pink og lyserøde tulipaner (de lignede et ret fint miks, da jeg købte de blandede poser i Bilka i efteråret). Her i aftensolen, hvor de har lukket sig for natten, ser de da også næsten pink og lyserøde ud, men i fuldt udfoldet dagslys er de snarere et miks af blodrød og kødfarvet, så nu har det fået tilnavnet: Hospitalsbedet ;-)

Hvor har vejret i øvrigt bare været fantastisk. Det måtte nu meget gerne fortsætte lidt længere - vi kan jo håbe, meteorologerne har regnet forket ;-)

Rigtig god bededagsferie!

11 kommentarer:

 1. Hej Signe. Jeg har skrev om mælkebøttedimsen igår... God kamp med de gule skønheder ;o)

  SvarSlet
 2. hej Signe.er vild med billederne af æbleblomsterne.utroligt smukke.
  surt med alle de mælkebøtter.vi har næsten fået has på vores.
  har været i haven næsten 7 timer.så nu føler jeg mig godt brugt.
  også god bededag til dig knus jette

  SvarSlet
 3. Ja, billeder på indpakninger kan snyde gevaldigt - jeg taler af erfaring ;-)
  Du siger noget - mælkebøtter har jeg også en del af i græsplænen. Måske det er dem, der skal samles her i weekenden til grundejerforeningens haveaffaldscontainere. Men jeg har hverken den ene eller den anden dims. Men jeg tror nu, at jeg tager den billige udgave og tager "bukke-sig-ned-motionen" med :-) Og måske man skulle lave lidt mælkebøttesirup af hovederne - bare en tanke :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det smukt med alle de æbleknopper.

  Kh Margrethe.

  SvarSlet
 5. Hospitalsbed - rammende beskrivelse, du er desværre ikke alene om at have anlagt sådan et! Fy, Bilka og øv...Jeg har i forvejen et ustyrligt flor af røde og skriggule tulipaner i store dele af haven, og nu denne kødfulde kombination oven i. Glæder mig nærmest til, at de afblomstrer så kun Queen of night-tulipanerne står tilbage, dem ved man da hvad er!
  Hvad angår mælkebøtterne kan jeg anbefale at anskaffe en skildpadde, livretten er mælkebøtteblomster, blade og rødder;O)
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Jeg har sådan et mælkebøttejern, det virker udmærket, men jeg har så mange mælkebøtter, at du ikke kommer til at savne synet af dem her hos mig. Vi kan ikke overkomme at tage dem alle op, hvor gerne vi end ville og hvor godt mælkebøttejernet end er.
  Men alle billederne af dine frugttræsblomster er utroligt skønne. Hospitalsbedet tja hvad skal man sige om det, at vi føler os lidt snydt måske.
  Knus

  SvarSlet
 7. Praecis sådan et tulipan bed har jeg også! Desværre.
  Pink impression, købt hos Bilka i efteråret.
  Tak for smukke billeder.
  Mvh Lisbet

  SvarSlet
 8. Så mycket fin på dina bilder! Jag använder också ett litet järn mot ogräset. Förr hade vi kaniner och de är också bra mot maskrosor :)

  SvarSlet
 9. Jeg har et tilsvarende pink impression bed. Eller det vil sige det havde jeg. Idag tog jeg konsekvensen af mine ærgrelser over det og hev ALLE de røde tulipaner op. De blev givet som buketter til mor, naboen og står nu i overflod i stuen.

  Nu ser det straks lidt mere harmonisk ud. OG nu passer tulipanerne til mit æbletræ, som de skal.


  Mht. mælkebøttejernet har jeg både det til hånden, og det fodbetjente. Jeg foretrækker det håndholdte. Det andet laver nogle gigantiske huller. Og jo det hjælper med årene. Hvert år i maj har jeg fjernet flere sække med mælkebøtter, og sået efter med nye græsfrø. Det bliver bedre med årene, men jeg har fortsat glæde af mine gule stædigheder.;)

  God bededag til dig søde Signe

  Skriver du ikke snart lidt om den fantastiske vandrebog?

  knus
  Eva

  SvarSlet
 10. Hehe, "hospitalsbed" - med det røde og kødfarvede ville jeg have kaldt bedet "operationsgangen" og havde med garanti hevet det hele op. Jeg kan ikke fordrage røde tulipaner! Til efteråret tror jeg at jeg vil tætpakke et par krukker med lyslilla tulipaner, så må løgene ryge i haven når de er færdige, for selv om stauderne gror er der ikke meget spændende at se på derude på denne årstid.

  SvarSlet
 11. Smukke billeder ....
  Har et at de her mælkebøttejern fra Fiskars ... vældig smart men ved ikke hvor holdbart det er - vi er i gang med nr 2 men det første har da holdt et par år el. 3 - er dog også blevet flittigt brugt ;0)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...