fredag den 18. maj 2012

Gæt en akeleje-farve

I det dråbeformede bed plantede jeg sidste sommer tre af de fyldte akelejer, som jeg havde sået om foråret. Jeg huskede det som om, det var Blue Barlow, men nu begynder jeg godt nok at komme tvivl.


Jeg har forsigtigt holdt dem lidt tættere sammen her, så man kan se dem ved siden af hinanden, og det ser jo umiddelbart ud til, at det er tre forskellige farver, der her er på spil.


Her ses de hver for sig - vil I ikke give mig ret? Jeg tror måske, at det er en Barlow-blanding, jeg har fået købt, men det gør absolut ingentig :-) 

Mit gæt vil være, at denne bliver blå

Og lyserød

Og hvid måske?


Efter jeg så den Blue Barlow her, som er sprunget ud, og før jeg var blevet klar over, at jeg nok havde forskellige farver, så strøg jeg ind på Froebutikken.dk og bestilte en anden Barlow-akeleje:

Klik på billedet, for at lukke vinduet
Billede fra Froebutikken.dk

Nemlig denne skønne Nora Barlow, der er lyserød med limegrønne spidser. Sådan en måtte jeg bare ha', tænkte jeg.


Nu har jeg så fået øje på denne akeleje, der står ret tæt på den blå, og jeg er da lige ved at tro, at det godt kunne være en Nora.


Man kan da ane lidt svagt lyserødt ind mod midten - kan man ikke? Nå, tålmodighed Signe, om et par dage, vil alle farverne have afsløret sig :-)

Og selvom det skulle være den skønne Nora, så fortryder jeg på ingen måde, at jeg har bestilt ekstra frø hjem, for sådan nogen kan man da næsten ikke få for mange af, vel? :-)

12 kommentarer:

 1. Jeg har plantet en haug med blue barlow i år og gleder meg til å se resultatet neste år! :)

  SvarSlet
 2. Hej Signe
  Jeg har ikke så stor erfaring med akelejer i andre farver end mørk lilla, men jeg tør godt gætte på blå, lyserød og hvid/creme. De vil sikkert klæde hinanden udemærket.
  VH Nina

  SvarSlet
 3. Jeg ææææælaker familien Barlow. Desværre kom jeg til at smide 2 black Barlow ud, fordi jeg lige syntes det blev for mørkt. I dag skammer jeg mig ØV.
  Jeg selv den kære Nora èt sted :-D
  Jeg tror du har ret i farverne og formen ser også ud til at passe :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 4. Jeg ville også gætte på de farver, du nævner. Spændende hvad det ender med:-)

  SvarSlet
 5. Krydser de sig ikke nemt akelejer? - kan det være det der er sket?
  Fik du nogle frø af mig - green apple? Den ene ligner lidt den ....

  SvarSlet
 6. Det er vist et godt bud på farverne du gir'. Den Barlowfamilie er meget yndig, jeg må vist i gang med at så nogle af de spændende akelejer. Jeg har hundredevis i lilla og lidt lysere, men de almindelige er altså ikke helt så bedårende som dine;0)
  Green apple har jeg haft, men den er vist blevet overmandet af de blå.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Jeg tror også, at de krydser sig. Sidste år havde jeg nogen meget mørke, dem kan jeg ikke få øje på i år.
  Du kan sikkert se farverne, når du kommer hjem i morgen.
  Ses :o)
  Knus

  SvarSlet
 8. Spændende at følge. Jeg tog frø af min Nora Barlow, og går og venter på blomsterne. Håber jo på en fantastisk ny sort, hvorfor ikke.

  På Susanne Irming blog, kan man se, at hun ved et tilfælde fik en med særlig fint lyst løv.

  God weekend, tur-weekend.

  SvarSlet
 9. Åhhh så mange forskellige fine akelejer du har :-)

  SvarSlet
 10. Der er så spændende i disse dage, hvor vi går og venter på akeleje-showet :) Jeg tror, du har ret i dine farvegæt. Merete nævner 'Green Apples', og det tror jeg hun har ret i ift. den, der syner hvid.

  Sidst år såede jeg fem forskellige akelejer af sorter, jeg selv havde taget frø fra. 'Chocolate Soldier' er sprunget "korrekt" ud, den med gulbroget løv er også som den skal være, så nu venter jeg bare på 'Nora Barlow', 'Green Apples' + den som jeg har kaldt "pæne fra mor" - altså frø jeg fik fra en akeleje i min mors have, men som jeg ikke kan huske hvordan der ud. Spændende :)

  SvarSlet
 11. Sikke skønne Akelejer... suk dem der har jeg ikke, men mange mange andre, og lige nu forærer jeg frø væk af dem, se her http://www.fauerflora.dk/blomsterfro-bortgives/

  SvarSlet
 12. Jeg tror du har helt ret, og det ligner meget Nora nederst :-)
  Hende har jeg også haft i en del år, men i år synes jeg nu ikke at jeg kan se hende indtil videre. Men så ved jeg hvad jeg skal så til næste år, for hende kan man ikke undvære, hun er meget speciel og smuk.
  Du læser jo nok først dette når du kommer hjem fra Samsø, og så er jeg futtet til Sølvbryllup, så jeg håber at I havde den skøn dag derovre :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...