lørdag den 5. maj 2012

Tatarisk gedeblad står på spring


Den første lille blomst er sprunget ud på min Tatarisk Gedeblad og tusindvis af andre står på spring :-)

Det var en af de få planter, der var i haven, da jeg flyttede ind. En kæmpe busk på 3-4 meter. Den var nærmest vokset sammen med æbletræet, men jeg har beskåret den kraftigt de sidste par år, for det virker ret voldsomt med så stor en busk, når man nu ikke er udstyret med et parkanlæg på flere hektar (hvem der bare var det).


Sådan her så den ud sidste år midt i maj (i fuldt flor), efter jeg havde beskåret den året før. Som man kan se, fyldte den fortsat ret meget, selvom jeg havde fjernet omkring en tredjedel af grenene. I løbet af sommeren fik den derfor en ordentlig tur til med saven hvor antallet af grene denne gang blev mere end halveret.


I dag ser den så således ud, og nu man kan passere mellem busken og æbletræet, hvor jeg har lavede en sti sidste sommer. Så jeg tror, at jeg holder en pause med saven i år :-)


Man kan dog ikke bruge stien lige nu, da mange af de tulipaner og påskeliljer, jeg tidligere havde lagt omkring busken, nu poppede op i stien. Det ser lidt pudsigt ud, og hvis jeg får tid, skal jeg have gravet dem op og flyttet dem ind i bedene, og ellers får de bare en tur med græsslåmaskinen, når de er afblomstret. Indtil da lever jeg med, at græsstet er lidt længere her og stien midlertidigt er lukket for færdsel.


Men jeg er glad for busken. Den er med til at give karakter til haven, og så synes jeg også at blomsterne er ret fine :-)

Nyd dagen!

14 kommentarer:

 1. Den har da rigtig søde blomster, men stor var den, godt du har trimmet den lidt. Jeg har hørt navnet, men aldrig så vidt vides set den før.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. ....alle blomster har det med at bliver underskønne smukke gennem din linse søde Signe ;0) Jeg er sikker på dit æbletræ bliver helt fantastisk trods den hårde beskæring....den er jo allered god ti vej :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Tak for tippet om tulipaner, man får et bedre indtryk af hvordan det ser ud, når man kigger på bloggen, end når man kigger i planteskolernes "katalog". Det er sådan en fin blog du har, jeg har beundret dine fede stier og bede, delt din ærgelse over det flækkede træ - og gyst over din ganske forfærdelige hjemmerøver-beretning, som lige præcis beskriver det, som jeg tror, mange af os frygter rigtig, rigtig meget. Med ønsket om et dejlig sommer - knus og venlig hilsen fra Sussi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for alle de søde ord Sussi. Jeg blev bare så glad :-)

   Slet
 4. Bestemt er blomsterne på busken fine og du kan bare "fange" dem helt rigtigt.
  Tulipaner og andre forårsløge i det lange græs, er faktisk ret kønt.....sådan et par områder burde alle forårshaver have - der bliver jo rig mulighed for slå græs resten af sommeren ;o)

  SvarSlet
 5. Nåeee hvor er den fin, din busk :-D
  Jeg synes jeg har hørt navnet før, men ikke vidst hvordan den så ud. Så tak for kigget.

  Marianne :-D

  SvarSlet
 6. Den er da helt fantastisk smuk!

  SvarSlet
 7. Hvor er busken fin. Jeg kender den ikke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 8. Jeg kan huske at noget af det første jeg læste om, da jeg begyndte at følge din blog sidste forår, var din tatariske gedeblad. Jeg kendte den overhovedet heller ikke, men sørme om ikke der stod én på fodboldbanen bag hegnet. Jeg havde bare aldrig vist hvad det var for en før.
  I efteråret 'snublede' jeg ind i den, så et par grene røg af, og de kom hjem i jorden hos mig. og nu har jeg to små pinde på 20 cm med blomsterknopper af Tatarisk gedeblad, og de vil altid minde mig om min første bloglæsning :-) Se det var da et rigtigt eventyr, ikke? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da et dejligt lille eventyr :-)

   Slet
 9. Hej Signe.

  Fantastiske billeder - som altid ;-) Spændende busk. Den kender jeg vist ikke.

  Signe, jeg kom lige til at tænke på dig ang. Køge på lørdag. Skal jeg tage planter med til dig, skal du nok bestille nu, for jeg lukker snart af for flere forudbestillinger, fordi vi har fået så mange (vi skal jo også have planter med til markedet ;-) ). Vil du bruge dit gavekort på et af de plantemarkeder, vi deltager i, skal planterne altid bestilles på forhånd - men du er selvfølgelig også altid velkommen her hos os, hvis du vil bruge dit kort (eller på nettet) ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene
   Jeg vil sikkert gerne have nogle planter med til Køge, hvis det kan nås, men jeg har først tid til at få kigget på det i løbet af i morgen, og så sender jeg dig en mail.
   Knus Signe

   Slet
  2. Signe, absolut sidste udkald - der er kommet et hav af bestillinger til Køge ;-) Husk forudbestilling, hvis du vil bruge gavekortet ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 10. Tak til jer alle for de søde kommentarer :-)
  Knus Signe

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...