torsdag den 24. maj 2012

Dræbersnegle og andre vandaler

Dræbersneglene er fremme og i fuld sving her i haven, så krigen er for længst blæst igang - og nogle af slagene er måske også allerede tabt, for bl.a. har et par af mine dahlia været under massivt angreb :-(


De sidste par aftner har jeg fanget (og henrettet) i alt 4 dræbersnegle, der alene havde forgrebet sig på denne stakkels dahlia, der uden deres hærgen burde have været noget længere fremme end dahliaen på det andet billede, der indtil videre er sluppet for besøg.


Her er en anden lille vandal igang med at ribbe en af blomsterne på mine pileurt - er der i øvrigt nogen, der kan genkende gerningslarven?

Pileurten skal nok klare det, men dahliaerne er jeg mere bekymret for. F... hvor er jeg træt at de forbandede slimdyr!!!

21 kommentarer:

 1. Tror da også du er hårdt ramt af kryb som spiser dine planter, TRÆLS.

  SvarSlet
 2. Ditto! De sidste to aftener har jeg listet rundt bevæbnet med lommelygte og tilspidset blomsterpind. Første aften myrdede jeg 10 snegle, i går aftes blev det til 6 inden jeg måtte give mig hen i Morphae arme. Jeg hader dem intenst. Foreløbig går de efter stedmoderblomsterne og har ikke opdaget mine 12 Dahlia.......endnu.
  Når jeg sidder derude og vogter er det helt vildt at se hvordan de dukker frem i "hobetal" omkring 22.30 og man ved bare at de hærger hele natten.

  SvarSlet
 3. Åhhh.... det er bare så ærgeligt, og det er meget svært at bekæmpe den furie der bruser frem i ens indre, når man ser sneglenes hærgen. Igår plantede jeg mine dahlia ud med rystende hænder, nu bliver det spændende hvordan sæsonen går. Sidste år spottede jeg kun 3 snegle på en sæson, men det bliver nok ikke ved med at gå... I år har jeg slået 2 stk. ihjel, og jeg må erkende at de havde gnasket godt og grundigt i en tomatplante jeg fik på Samsø. Om de er kommet med hjem fra Samsø (eller en anden landsdel) eller om de er kravlet op i plantekassen fra min egen have aner jeg intet om, - men døde er de!!

  SvarSlet
 4. velkommen til dræbersnegl krigen ;)

  SvarSlet
 5. Hej Signe
  Nu ved jeg ikke hvordan du har det med bekæmpelsesmidler, men drys lidt sneglegift (fx Ferramol - og nej jeg får ikke procenter) rundt om de planter sneglene går efter. Det hjælper altså.
  Du kan evt. også prøve med kaffegrums - det har nogen gange en afskrækkende effekt.

  SvarSlet
 6. Hej Signe, her kommer lige et godt råd...

  Du kan også benytte dig af sneglenes hang til øl. Grav nogle mælkekartoner – skær det øverste stykke af først – ned i haven, men sørg for, at ca. 1 cm stikker op over jordens overflade, ellers falder biller og andre insekter i fælderne. Fyld så kartonerne ca. en tredjedel op med øl.

  Dræbersneglene, der kan lugte øllet på lang afstand, vil kravle op over kanten, falde i og drukne. Kom frisk øl i fælderne hver anden dag. Grav de døde snegle et godt stykke ned i jorden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Får den model ikke bare lokket hele oplandets snegle ind i haven?

   Slet
  2. Det har jeg ikke oplevet...

   Slet
  3. Knuste æggeskaller eller havehøns, er mit svar på genvordighederne

   Slet
 7. .....ufff.....de er fæle de slimede dyr. I år har de været efter et par af mine klematis......det er bare drøn ærgeligt at de er så grådige.

  You have licens to kill my dear - tror også min licens skal findes frem ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. Ja de er så klamme. Jeg mødte også lige ca 10 i aftes, så jeg gik en tur med kornene. Rådyrene er også efter havens planter, men de kan lidt bedre tilgives, de er ikke så ulækre at se på.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Vi har heldigvis ikke så mange sngle men jeg skal ærligt indrømme at jeg havde de "hemmelige" rum i bilen fyldt om med snegle samt insektgift da vi var i Frankrig. Især mine dahlia og ærteblomster var hærget sidste år, så dem har jeg drysset gift rundt om.

  Det er sku for ærgerligt at miste sine fine blomster til de slimede gnaskere...

  SvarSlet
 10. Jeg er også omringet af dræbersnegle til alle sider, så det varer nok ikke længe inden jeg får besøg, men rent faktisk er jeg ikke så bekymret over dem, kornene er klar! Jeg har det værre med de små søde snegle med hus, dem kan jeg ikke komme til livs, og de æder også alt, og de er ikke vilde med at spise gift....og når der er en million af dem, så er de ret umulige at slå ihjel alle sammen...suk

  SvarSlet
 11. Øv hor jeg kender det.... jeg er ude om aften efter kl. 22.00 og samler dem op i poser, og de er bare STORE i år syntes jeg... øv...

  SvarSlet
 12. Jeg tror altså din Dahlia nok skal klare sig bare den får en krans af æggeskaller (næsten også pynteligt) omkring sig og tid til at finde sig selv igen. Se bare på os, det er jo gået meget godt ;) -selv uden skaller.

  Mine elskede havehøns forgreb sig også på en af mine Dahlia. Rub og stup af de fremskredne blade. Men nu er der her en uge efter allerede nye på vej.

  SvarSlet
 13. Hej Signe. Jeg er så - indtil videre - en af de lykkelige der ikke har dræbersnegle, jeg tør næsten ikke sige det, hvis de nu lytter med :) til gengæld har jeg alm. snegle og de er nu heller ikke så kræsne, men så hårdt angrebet som hos dig er jeg ikke.

  Men altså øv hvor er det ærgerligt og se sine smukke planter sådan.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 14. Hvis du vil undgå gift, kan jeg anbefale snailtraps, se her http://noslug.com. Fælderne er en trekantet plastic"pose", der fyldes med en del øl og en del vand. Sneglene drukner, og når posen er fyldt, vender man trekanten på hovedet. Væsken løber ud, og posen med snegleindhold kan bortskaffes med køkkenaffaldet. Klart at foretrække, hvis man synes, det er klamt at dræbe sneglene.

  SvarSlet
 15. Hvor er det ærgeligt, det er da til at tude over ækle dyr.

  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 16. Øv stampe stampe - det er altså surt med de snegle! De er SÅ grådige, grimme og gustne!!

  SvarSlet
 17. Jeg har heller aldrig været tilhænger af gift, men jeg har overgivet mig i år. Sidste år var et mareridt. Alle mine hosta var gnasket til uigenkendelighed og mine storkonvaller kunne dårligt nå op af jorden før de var ædt. I år går det meget bedre. Takket være de små korn. Sneglene er velkommen til at undlade at gå ind i min have. Så behøver de ikke møde giften. Men kommer de ind på matriklen, så er der serveret. Bare ærgerligt, men mig bekendt tjener de ingen penge til hjemmet her og det er ikke dem det betaler for planterne.

  SvarSlet
 18. Tak for alle de gode råd :-)
  Det kunne være, jeg skulle starte med æggeskaller ogkring de stakkels dahlia og måske en øl-fælle eller to i hjørnerne af haven. Giften er jeg ikke så meget for at få en i haven, men jeg vil ikke afvise, at jeg kan fristes. Og høns lyder absolut både tillokkende og hyggeligt, og jeg overveje da også, om jeg skulle få mig en lille flo en dag, men det bliver vist i et af dette års projekter.
  Knus

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...