torsdag den 2. juni 2011

LupinerJeg er ret vild med lupiner. De minder mig om barndommens frodige grøftekanter. De smukke blomsterspir og de fineste stjerneformede blade. De er næsten allerskønnest lige efter regn, når de ofte står med kæmpe store funklende regndråber, der har samlet sig i bladenes centrum.

Desværre har jeg ikke så mange i haven - endnu. Denne skønne blålilla er en af de få, og jeg glæder mig, hver gang jeg går forbi den. Men til næste år ved denne tid, vil jeg have endnu mere at glæde mig over, for jeg har fået lavet en masser små nye lupiner her i foråret (af den hvide staudelupin Noble Maiden). Jeg ærgrer mig bare lidt over, at jeg ikke fik dem lavet allerede sidste år, for det ville da have været fantastisk at kunne gå og beundre alle de skønne blomster lige nu. Men jeg har efterhånden lært, at tålmodighed er en af de vigtigste dyder i havearbejdet :-)

For at jeg næste år ikke skal kommen til at ærgre mig over, at jeg ikke fik lavet endnu flere, gå jeg lige nu og overvejer, om jeg måske lige kunne nå at lave et hold småplanter til i en anden farve. Nu er spørgsmålet bare hvilken en, det skal være. Jeg har overvejet en lyserød, men måske var der en anden farve, der kunne være endnu flottere? Er der nogen, der har gode forslag?

2 kommentarer:

 1. Hej Signe,
  Faldt tilfældigvis over din blog, da jeg ledte efer hvornår man skal så sine lupin frø. hvordan formerer du dine lupiner? en veninde har frø til mig men skal jeg så dem i "vindueskarmen" først eller? På forhånd tak for hjælpen
  Hilsen Merete

  SvarSlet
 2. Hej Merete.

  Jeg er absolut ikke ekspert i lupiner, men jeg ville gribe det an på følgende måde:

  Hvornår jeg ville så dem afhænger af, om det er et- eller flerårige lupiner.

  Med de etårige ville jeg vente til næste forår og forspire dem indenfor i vindueskarmen. Med flerårige ville jeg bare så dem udendørs med det samme i nogle potter med så-jord, og plante dem ud i bedene, i løbet af sensommeren eller efteråret, så de kunne nå at få lidt størelse før de skal ud og konkurrere med alt det andet i bedene.

  Det kan være en god idé at lægge frøene i blød i vand et døgns tid inden du sår dem, og sørg for, at trykke dem lidt ned i jorden (omkring en cm).

  Held og lykke med dem :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...