lørdag den 18. juni 2011

Edens rose


I går fortalte jeg i en af kommentarerne, at jeg havde en rigtig "marcipan"-rose i haven. Navnet er Eden Rose eller Willestrup (kært barn har mange navne). Den står op ad vestvæggen på min terrasse, og jeg satser på, at den om nogle få år har indtaget hele væggen. Det bliver et fantastisk skue :-)

Den har dog været ret plaget af bladlus i år, så jeg havde egentlig tænkt mig at vente med at vise den på bloggen, til den fik nogle blomster, der var knapt så medtagede. Sidste år, hvor jeg var lidt mere efter bladlusene var den simpelthen fortryllende :-)

Men nu hvor den er sprunget lidt mere ud, synes jeg alligevel godt, den kunne tåle en fremvisning - og så er tålmodighed nok ikke min stærkeste side - så i må lige bære over med, at den er lidt flosset i kanten.

Jeg vil til gengæld ikke afvise, at der kan komme flere billeder senere af forhåbentlig endnu skønnere eksemplarer af denne fantastiske rose ;-)God weekend - håber vejret bliver mere solrigt :-)

11 kommentarer:

 1. Det er en rigtig blomsterbinderblomst. Dufter den af noget ?

  SvarSlet
 2. Hej Signe, denne er også meget flot, men slår overhovedet ikke Scepter D'Isle (hvis du forstår hvad jeg mener...) Nogle gange ser man bare en rose, som intet synes at overgå, og sådan havde jeg det i går, da jeg så din Scepter D'Isle - lidt som du vist har det med "Queen of Sweden".

  Bliv endelig ved at fremvise dine skønne roser.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Den er er virkelig en fryd for øyet, Signe!
  Vakker!!!

  Ha en go' week-end!
  Helene

  SvarSlet
 4. Hvor er det en fantastisk smuk rose, helt vidunderlig! Knus:-)

  SvarSlet
 5. Tak for jeres søde kommentarer :-)

  @Frøskuffen:
  Den dufter dejligt, men ikke så stærkt desværre. Til gengæld har jeg en anden rose på terrassen, der dufter ret kraftigt, så den opvejer det :-)

  @Ulla:
  Jeg forstår fuldstændig, hvad du mener :-)

  SvarSlet
 6. Det er da en meget skøn rose. Jeg kan godt forstå at du er blevet forelsket i den.

  SvarSlet
 7. Jeg synes bestemt ikke at den er medtaget, bare lidt flosset i kanten, ligesom os andre efterhånden :-) Den er smuk, men jeg er også helt betaget af Scepter D'isle.
  Denne her har til gengæld nogle fascinerende knopper, er de nærmest lime-grønne som på billedet?
  Ja tak, jeg vil også gerne have lidt mere sol nu :-)

  SvarSlet
 8. Den er da helt bedårende - har haft den i tankerne flere gange :-)

  SvarSlet
 9. Eden 88 hører til en af mine absolut favoritter sammen med Geoff Hamilton, som ligner en stor kaffekop på en undertallerken. Men Edens lysegrønne yderblade der rammer den sarte rosa ind, fascinerer mig år efter år.

  God fornøjelse med resten af roserne...

  SvarSlet
 10. Tak :-)

  @Hanne:
  Ja, knopperne og de yderste kronblade går fra det sart lysegrønne over i det fløderosafarvede. Jeg kan lægge billeder af lidt flere knopper på senere.

  @Marlene:
  Du kan roligt gøre mere end bare at lade det blive ved tanken. Det var lidt tilfældigt, at det lige var den rose, jeg kom hjem med, lige da jeg overtog huset i november 2009. Og den har absolut ikke skuffet :-)

  @Christina:
  Den er også blevet en af mine favoritter. Geoff Hamilton har jeg også et godt øje til, men jeg har den desværre ikke endnu. Kunne godt komme ind på en andenplads på min rosenønskeliste - næst efter Queen of Sweden, som jeg altså har forelsket mig hovedkulds i :-)

  Håber I allesammen får en dejlig søndag!

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...