torsdag den 23. juni 2011

Blomstertobak

Sidste forår såede jeg en masse blomstertobak. Det var mit første år i haven, og lidt tilfældigt, hvad det lige var for sommerblomstfrø, der havnede i kurven - og blomstertobak var altså en af dem. Jeg havde med noget større omhu udvalgt, hvilke staudefrø, der skulle sås, men fordi de fleste først ville blomstre året efter, syntes jeg, det var rart med forskellige sommerblomster, der kunne blomstre allerede det første år.

Og jeg blev faktisk ret glad for blomstertobakken. Jeg synes den var ganske sød med de stjerneformede blomster, der blomstrede ufortrødent hele sommeren og et godt stykke ud på efteråret, men det bedste ved den var næsten duften. Denne søde tunge sommerduft, der fyldte hele haven ved aftentid.

I år havde jeg egentlig også tænkt mig at så dem igen, men jeg nåede det ikke i foråret. Da jeg for en god månedstid siden faldt over et par små blomstrende potter i et supermarked, kunne jeg derfor ikke dy mig for at hive et par stykker ned i kurven. De fik selskab af et par små brogede efeu, der stod ved siden af, og det hele løb op i den svimlende sum af 40 kr., så det synes jeg godt, jeg kunne forsvare :-)


Tobakken blev plantetet i midten af en stor krukke og efeuen delt i mindre bidder og sat rundt langs kanten.  De står nu og byder velkommen udenfor havelågen. Jeg synes faktisk det kom til at se meget sødt ud, ikke så prangende måske, men vigtigst af alt så sikrer de, at jeg også denne sommer kan glæde mig over den fantastiske duft, de spreder omkring sig hver aften.

10 kommentarer:

 1. Se det var et smart trick du kunne der...!! Jeg fik desværre heller ikke sået tobakken, havde ellers hugget nogle limegrønne frø.. men - men.. måske en anden gang!
  Nyd duften og den meget søde krukke :o)

  SvarSlet
 2. Nydelig krukke! Jeg har kun en gang hatt blomstertobakk, men jeg tror at jeg vil så de neste vår. Søt eføy du hadde der også. Den hadde veldig spesielle blader!

  SvarSlet
 3. Tak Fru Friis :-)
  Limegrønt lyder da ellers ret fint.
  Ha' en god dag!

  SvarSlet
 4. Tak Marit :-)
  Jeg kan også godt lide de små brogede efeu-blade - jeg synes, det hvide får den til at virke mere let og luftig, end hvis den havde haft ensfarvede grønne blade.

  SvarSlet
 5. Tobak står også fast på listen her, men i år ser de nu noget sølle ud, så måske må jeg også ud og købe færdige planter et sted.

  Rigtig sød krukke, du har fået sat sammen her !!

  SvarSlet
 6. @Frøskuffen
  Tak :-)
  Det er da trist, at de er blevet lidt sølle i år. Jeg håber de kommer sig.

  SvarSlet
 7. Det var da billigt for planter til en krukke som så blomstrer i lang tid. Det er en dejlig kombination, og det bliver ikke ringere af også at dufte skønt. God ide til efterfølgelse.

  SvarSlet
 8. Hej Signe
  Kender ikke blomstertobak, men syntes at den ser spændende ud.
  Efeuen er jeg meget glad for, bruger dem også ofte i små vaser om vinteren, syntes er de er dekorative, både de grønne og de brogede.
  Ha´en god dag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 9. Jeg har også altid blomstertobak i haven. I år er farverne lime, violet og en blandet som hedder marshmallow. De sår også selv rundt om i haven, og så kan man bare flytte dem hen hvor de passer ind ;-)

  SvarSlet
 10. Jeg elsker også blomstertobak, og jeg har 3 forskellige højder af dem hver sommer.
  Der er bare ikke noget som deres duft, og så lyser de så dejligt op om aftenen, når man går og nusser derude.
  Det er en virkelig sød krukke du har sat sammen, og så hyggeligt at kunne pynte med den uden for lågen. Det ville jeg ikke kunne her, for vi bor på en skole vej, så der var nok nogen som ville tage den med hjem til deres mor :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...