mandag den 30. april 2012

Blommeblomstrende gårdsplads


Man skal jo forsøge at finde det positive i situationen, og selvom jeg er ret ked af, at mit blommetræ flækkede i nat (snøft, snøft - gider ikke tænke mere på det lige nu), så ser min gårdsplads nu fortryllende ud med alle de afskårne blomstrende blommegrene. Så nu vil jeg glemme baghaven for en stund og nyde min gårdsplads, indtil jeg skal igang med saven.




Et sørgeligt syn :-(


Da jeg stod op her til morgen, konstaterede jeg smilende, at det var solskin, og skyndt mig ud i haven med morgenkaffen. Men smilet blegnede øjeblikligt, da jeg blev mødt af dette sørgelige syn. Mit gamle blommetræ er flækket i nat og størstedelen af kronen ligger nu i græsset med alle sine smukke blomster :-(

I går så det sådan her ud - det var bare så smukt

Og sådan ser det ud nu :-(

Hvor er det bare sørgeligt :-(





Trist, trist, trist ... Jeg ved godt, det "bare" er et træ, men jeg blev godt nok ked af det :-(

søndag den 29. april 2012

Mini-blogtræf i Lyngby


Det har været en skøn formiddag i helt formidabelt selskab med alle disse dejlige bloggere (Staudecafeen, Cuntryliv, Bag havelågen, Mit lille gods, Evigglade, Den helbredende have, Lavendelpigen, Kreakrampen, Fru Leger og Min grønne verden - der ud over fik jeg også hilst på Nette samt et par andre, der ikke blogger selv, men læser med og kommenterer. Hvis jeg har glemt nogen, må I lige bære over med mig). Vejret kunne heller ikke have været meget bedre, og udvalget af planter viste sig at være ALT for fristende - så kan man vel næsten ikke forlange mere :-)

Denne gudeskønne lille blodurt f.eks. - sådan en kan
man da ikke bare gå forbi uden at købe den, vel?

Eller denne lille fyldte anemone?

Eller hvad med den her?

Og dem her? 


På forhånd havde jeg spurgt Anne Gine (Staudecafeen), om hun ville tage en floks 'Sherbet Blend' og en valmue 'Pattys Plum' med (og floksen fik jeg endda forærende - tak Anne Gine :-))

Det var faktisk ikke min idé at tage til plantemarkedet i Lyngby. Jette (Mit lille gods) havde været så utrolig sød at tilbyde mig nogle hosta fra hendes have, og da vi så skulle finde en dag, så kunne hun huske noget om, at der vist var plantemarked. Før vi havde set os om, havde vi lavet en aftale om at tage afsted sammen og bagefter ville hun køre mig hjem med alle de fine hosta, hun havde med i bagagerummet.


Her får vi lige en kop kaffe efter at have tømt bilen


Der var bl.a. 3 forskellige slags hosta, som nu er kommet i jorden - midlertidigt i det nye bed, jeg er igang med, men sener er det planen, at de skal flytte om i det bed, jeg vil lave bag blommetræet.


Hun havde også taget nogle lysegule iris, et par bregner, klokkeranker og lathyrus med :-)


Nu vil jeg sætte mig ud og nyde synet alle mine skønne nyanskaffelser. 1000 tak til alle jer skønne bloggere, der har været med til at gøre det til en helt utrolig hyggelig dag. Og en helt særlig tak til Jette - det har været en stor fornøjelse at møde dig :-) 

lørdag den 28. april 2012

Eftermiddagssol og gårdsplads


Dagen i dag lagde koldt og vådt ud her, men i løbet af eftermiddagen kiggede solen forbi - og sikke en velkommen gæst :-)

Forglemmigej 

Judaspenge og en lille æbleblomst på vej

Kirsebærtræerne er sprunget helt ud


Men havens superstar i disse dage er nu det gamle blommetræ, hvor blomstringen lige nu er på sit allehøjeste :-)







Tørvejret betød også, at jeg endelig kunne komme til at flytte al det jord, grus og småsten, der havde bunket sig op på stien, da jeg byggede højbedet.  


Bortset fra kanten på højbedet, som jeg ikke har nået endnu, så begynder det efterhånden at ligne en gårdsplads :-)


I dag fik jeg også plantet min klatrerose Mme Alfred Carriere og fyldt det sidste jord i bedet, og så har jeg sat en masse små lyserøde "Rose Clair"-agtige storkebæb (dem jeg fik af en nabo sidste efterår - se evt. billede her) mellem roserne. Jeg ved ikke, om det lige er det, der skal være på længere sigt, men det var det, jeg lige havde, og det er jo ikke uvæsentliget :-)

Jeg har spekuleret over, hvad jeg ellers kunne sætte for fødderne af roserne - gode ideer modtages meget gerne. Det kunne jo også være jeg faldt over et eller andet oplagt i morgen, når jeg drager til Lyngby :-)

Lidt sol fra i går :-)


Det er ikke det bedste havevejr, dagen foreløbig har budt på, men i går var solen fremme, og jeg fik taget nogle billeder, så her komme lidt solskin fra i går :-)





Ja, der trænger virkelig til at blive luget rundt omkring - det kan bare være lidt svært at finde tiden, midt i alle de projekter, jeg har gang i med gårdspladsen og nye bede. Jeg tænker det bliver lettere at holde trit med, når haven er mere etableret, og der er knapt så mange projekter igang hele tiden. Men så finder man måske bare på nogen nye? :-)







Jeg glæder mig rigtig meget til at se mange af jeg i Lyngby i morgen (og jeg skal nok tage et lille navneskilt på) - lad os håbe, at vejret bliver helt fantastisk der :-)

God weekend til alle derude i Haveblogland!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...