lørdag den 21. april 2012

En anden dronning, regn og hosta-prikling


Regnen vælter ned lige nu, så jeg har været nødt til at søge indendørs. Højbedet er ellers næsten ved at være færdigt - mangler stort set bare at få fyldt jord i, så kan dronningerne flytte ind (de er lige nu midlertidigt parkeret i en spand, og ser ud til at have det ok).

Inde kan jeg dog nyde synet af en anden dronning, min Dronning Ingrid pelargonie, der efter at have stået og set lidt småtrist ud hele vinteren i den kolde stue, nu har masser af blomster på vej :-)Er hun ikke fin?
 
Sidste forår lavede jeg rigtig mange stiklinger fra hende, en del forærede jeg væk, men jeg gemte 6-7 stykker, der også har overvintret, så der bliver rigeligt til at jeg også kan få pyntet op med et par krukker på min snart færdige gårdsplads :-)


Regnvejert har jeg udnyttet til at få priklet hosta-babyer - det kunne være, jeg også skulle have et par krukker med dem stående på gårdspladsen, når de bliver lidt større :-)

Nu klarer vejret vist op igen, så jeg må ud og videre med mit højbed.

Ha' en rigtig dejlig lørdag!

21 kommentarer:

 1. hej Signe.surt vejr!skønne dronning ingrid du har.mine gik desværre til i vinter.der var for koldt i udestuen.hvis du mangler hosta så bare sig til.jeg har dem i rigelige mængder,og i 7 forskellige str. og arter.glæder mig til at hilse på dig når vi skal besøge samsø.knus jette(mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Jette, det ville da være fantastisk med flere forskellige hosta - sikke et tilbud :-)
   Så kan du jo få en af mine Dronning Ingrig stiklinger fra sidste år i bytte, hvis du er interesseret.
   Glæder mig også rigtig meget til at få hilst på alle jer, der kommer til Samsø - det bliver da vildt hyggeligt :-)
   Knus Signe

   Slet
 2. Her klarer det også op nu, så jeg vil ud i haven. Glæder mig til billeder af dit færdige projekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre kom opklaringen lidt sent, så det var ikke meget videre jeg nåede, før jeg skulle afsted til en fødselsdag. Men i dag håber jeg, at vejret bliver mere samarbejdsvilligt (selvom det ikke tyder rigtig på det lige nu. Jeg glæder mig også heeelt vildt til snart at se det færdige resultat :-)
   Knus

   Slet
 3. Ja, her vælter det ned endnu, men jeg kan også se at det lysner. Vi skal ud i aften, og jeg havde da håbet på et par timer derude idag, så du må godt sende opklaringen denne vej, Lene :-)
  Jo, hun er virkelig smuk, din anden dronning, Signe. Jeg elsker også bare den pelargonie. Min har blomstret næsten hele vinteren, og er pottet op nu, (I CD jord :-)), og der er klippet stiklinger. Men hun trænger til sol og frisk luft udenfor nu, kan man se. Ligesom os :-)
  Jeg glæder mig til at se dit nye bed. Du er godt nok effektiv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg var lidt i samme situation, så nu håber jeg, at det holder mere tørt i dag :-)
   Det lyder som om din dronning er blevet opvartet efter alle kunstens regler :-)
   Knus

   Slet
 4. Hvor er den flot og stor. Har også altid nogle udendørs - ingen rigtig sommer uden. Desværre er jeg ikke så god til deres duft/lugt indendørs, så de er kun inde herhjemme i korte perioder. God arbejdslyst. Regnen er kommet til jylland med bulder og brag...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en meget karakteristisk duft/lugt, de har, men jeg har nu ikke noget imod den, hvilket er ret heldigt, med alle dem jeg efterhånden har fået på vinterophold i stuerne :-)
   Knus

   Slet
 5. Den pelargonie har da trivedes over vinteren i dvale. Hvor er den smuk.
  Jeg glædes altid selv over at noget "overlever" til næste sæson. Dejlige billeder - du flittige kvinde. :-)
  God havelyst og forhåbentlig smider du benene i sofaen i aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt med det, der overlever - og det er anden vinter hun har tilbragt i stuen. Sidste sommer blev hun rigtig stor og flot, vel omkring en halv meter i diameter, og jeg håber, hun bliver lige så flot i år :-)
   Knus

   Slet
 6. En rigtig smuk dronning med en helt fantastisk farve... jeg kan godt forstå at du gerne vil ha hende i flere eksemplarer :o)
  Det blir spændende at se din terrasse når den står færdig... du knokler for sagen :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er en skøn farve - der er ikke noget at sige til, at denne pelargonie er blevet så populær :-)
   Jeg glæder mig sørme også til snart at se det færdige resultat :-)
   Knus

   Slet
 7. Så fik du tid til at prikle hostaer, det var da godt nok. De gror nu noget langsomt hos mig. Hvor er din pelargonie fin, smukke billeder.
  Vi håber på tørvejr i morgen, så du kan komme videre med bedet, vi har ikke fået en dråbe regn her.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine hosta-babyer er heller ikke så store, og kunne godt have ventet med at blive priklet, men nu havde jeg tiden til det, og så er det gjort :-)
   Ja, det ville være rart med tørvejr her i dag, så jeg måske kan nå at blive færdig :-)
   Knus

   Slet
 8. Fantastisk flott Pelargonia!

  SvarSlet
 9. Som altid gode billeder.
  Her har det bare regnet og regnet det meste af dagen, og det gør det forresten endnu.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var ikke det bedste weekend-have-vejr :-(
   Håber, det bliver bedre i dag.
   Knus

   Slet
 10. Ih, hvor er det godt du har dine kronede damer at pusle om og nyde indendørs, når Vejret ikke er til at være ude i.

  Håber på opklaring i kolonihaven og i resten af landets haver!
  Knus

  Marianne med
  Den helbredende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, med alle de overvintrede planter i stuen og alle de babyerplanter, der er kommet til i løbet af foråret, så er der næsten ligeså grønt inde som der er ude ;-)
   Knus

   Slet
 11. Hej Signe og alle I andre!
  Jeg tror, at I skal regne med regn lidt endnu, for her i Florida har det i de sidste par dage regnet med heftige byger og ellers graavejr. Det betyder gerne, at regnvejret rejser over Atlanten og arriverer i Danmark nogle dage senere. Men fortvivl ikke. I morgen lover vejrudsigten straalende sol dagen lang og hoej temperatur (igen 26-28 gr. C), saa snart ser det nok ogsaa lidt bedre ud for Jer.

  Og saa er der lige det med Dronning Ingrid pelargonierne. Du naevner, Signe, at de til naerens tid skal staa i en balje paa terrassen. Men er der ikke noget med, at Dronning Ingrid sorten ikke kan lide regnvejr? Det synes i hvert fald at vaere min erfaring. Mine staar paa stand-by hjemme i orangeriet, mens jeg er bortrejst, saa jeg haaber sandelig, at den soede dame, som har lovet at vande vaeksterne derude af og til, ikke bader dem for meget.

  Dine billeder er som saedvanlig helt uforlignelige. Det er lige foer jeg faar hjemve, saa nu vil jeg gaa ud i vores (sub)tropiske have og se, hvordan den gul/hvide Frangipani har det efter de saerdeles heftige, tropiske regnskyl i eftermiddags.

  Happy World Wide Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...