søndag den 15. april 2012

Projekt gårdsplads


Jeg har været igang på gårdspladsen i dag, for jeg håber jo på, at jeg kan nå at få højbedet færdigt inden roserne kommer på fredag. Her bag hornviolerne og lanternerne kan man skimte noget af det jeg nåede i dag.


Seks nymalede brædder, der skal bruges til højbedet. Og jeg fik også savet de stolper ud, som brædderne skal skrues fast i, så nu er det nærmest som et IKEA-møbel - lige til at samle ;-)
  

Mens brædderne stod og tørrede, gik jeg igang med at flytte det jord, der lå i vejen. Nå den var væk var det bare at få samlet bedet og lavet huller til stolperne, og så ville det være klar til at fylde jord og roser i. Jeg havde planer om, at noget af den jord, jeg gravede væk, skulle genbruges i højbedet, men da jeg beryndte at grave viste det sig, at det bestod af et lag grus lagt ovenpå et tykt lag nedtrampet ral.


Det føltes som at stå og hakke i beton, og det tog mig næsten en time bare at frigøre dette lille hjørne. Og genbruges kan det da i hvert fald ikke i bedet, så nu kommer jeg nok til at mangle jord. Og så begyndte det selvfølgelig at regne :-/
  

Så det startede godt, men som det ofte sker, så dukkede der pludselig noget uforudset op. Nu er jeg desværre ikke så sikker på, at jeg når at blive færdig til på fredag og gårdspladsen ligner igen en byggeplads, som den har gjort stort set fra jeg flyttede ind for snart 2½ år siden  :-(

For lige at muntre mig selv lidt op, så får I lige "Projekt Gårdsplads" i billeder helt fra starten - jeg havde lige brug for at minde minde mig selv om, at der trods alt er fremdrift :-)


Sådan her så det ud, da jeg flyttede ind i december 2009. Belægningen går op over træværket på huset, og forklaringen har jeg så nu fundet ud af er, at man har haft ral, og i stedet for at fjerne det først, har man kørt et ordentligt lag grus på og derefter lagt stenene :-/


I foråret 2010 fjernede jeg belægningen på den halvdel af gårdspladsen, der ligger ind mod huset - dels for at redde træværket, før det blev angrebet af fugt og råd, men desuden fordi der skulle graves ud til kloaken.


I marts 2011 så det således ud. Jeg er her netop begyndt at lægge belægning på stien. (jeg havde helt glemt det grimme hegn ind til naboen - godt jeg fik fjernet det). Som man kan se, ligger der en ordentlig stabel sten, hvor af de sidste først blev brugt i efteråret. Så det er ikke så mange måneder siden, det sidste rod forsvandt.


I løbet af 2011 får jeg lagt stien færdig og lavet trapper til både hoveddør og den forhøjede del af gårdspladsen.


Sådan her så det så ud for et par dage siden og så springer jeg lige direkte videre til fremtiden :-)


Det hjalp gevaldigt på humøret :-)

15 kommentarer:

 1. Det bliver så flot Signe.Dejligt med linjerne, men at sidde der og dufte til roserne. Det bliver du glad for til sommer. God arbejdslyst med det sidste!

  kh
  Eva

  SvarSlet
 2. Du er en fantastisk handywoman, tænk alt det du har klaret selv, det er godt gjort. Hvor var det synd at det ikke bare var almindelig jord, det kan jo stoppe enhver handy mand eller kvinde. Du må få jord af mig, men der er jo desværre lidt langt over til dig. Håber du finder en løsning, for hvor bliver det smukt, når roserne kommer i blomst til sommer
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Du er bare så go du laver det hele selv :)

  Jeg skal i gang med at prøve en anden slags belægning i min have, jeg vil lægge granitsten i hvid cement, jeg tror det bliver rigtig flot..

  SvarSlet
 5. Hej Signe
  Hold da helt fast som du knokler i det, respekt.
  Det bliver virkelig flot når du bliver færdig.
  God søndag

  Ps Gruset er nemmere at løsne med en greb.

  SvarSlet
 6. Søde Signe billederne fra udviklingen taler for sig selv og med dit gå på mod bliver det jo bare bedre og bedre. Et helt lille paradis ;0)

  SvarSlet
 7. Hvor er du ihærdig, og hvor kommer det til at segodt ud!

  SvarSlet
 8. H - A - N - D - Y - W - O - M - A - N ..... Wow, hvor er du sej :)

  SvarSlet
 9. Utrolig hvor mye finere huset ble i mørk farge! Blir spennende å se det opphøyde bedet når det blir ferdig.

  SvarSlet
 10. Forvandlingen er til at tage og føle på, og det bliver garanteret et flot slutresultat. Ting ta'r tid, ved du..

  SvarSlet
 11. Mon ikke også det sidste billede motiverer dig til at tage tingene i stiv arm?? :) Det bliver da bare så flot!
  Knus Marlene

  SvarSlet
 12. Syntes da du er noget rigtig langt og ja jord kunne du også få af mig.Jeg bor tæt på Kolding,men tror du bor på Sjælland eller er jeg gal på den.
  Dejligt med billeder som kan få dig til at tænke positivt igen.Det du har lavet er i hver tilfald super flot.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 13. Hej Signe Jeg syntes du får en fin have og hvor er du dygtig. Jeg bliver vildt inspireret. Hilsen Ilse

  SvarSlet
 14. Der er sket en voldsom forbedring til det bedre fra billedet i marts 2011 og til nu, så du skal også nok få styr på det sidste :-)

  Det er ikke altid tingene er så lette at gå til, som man lige umiddelbart havde forestillet sig, men det lykkes som regel alligevel.
  Er helt klar over, hvor hårdt der er, at grave sig gennem grus/stabilgrus - rigtigt øv arbejde - men det kan lade sig gøre :-)
  Fortsat god arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 15. Hej signe,

  Jeg kan sgu kun tilslutte mig de andre kommentarer. Du giver max. gas i den have, og det ser rigtig godt ud. Om det betyder noget eller ved jeg ikke, men jeg er nu imponeret

  mvh
  Lars

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...