onsdag den 25. april 2012

Hjørnet med blommetræet


Et af de hjørner i haven, som jeg sjældent viser frem, er dette her, hvor det det gamle blommetræ står. Det gamle stakit, der efterhånden er ved at falde fra hinanden, pynter jo ikke ligefrem, skvalderkålen hersker i buden, og der er endnu ikke kommet ordentlige bede. Men på sådan en morgen, hvor regnen siler ned, er det rart at kunne nyde haven indefra, og når jeg står i terrassedøren og kigger ud på dette hjørne i baghaven, så bliver jeg nu alligevel i godt humør af at se på alle blomme-blomsterne og de hvide tulipaner, der er godt på vej.

Jeg tror, at et af sommerens projekter bliver at få lavet ordentlige bede i dette hjørne. Stakittet bliver der nok desværre ikke råd til at få udskiftet, men at få lagt sten i kanten, fjernet ukrudtet og erstattet det med noget mere dekorativt, burde jo nok være muligt. Sidste år samlede jeg mine gule blomster her, og måske var det en idé at holde fast i den gule farve, f.eks. blandet med lidt hvidt, så det kan lyse op, i denne lidt mørke krog. Lidt hosta og lysegrønne bregner ville helt sikkert også pynte, som erstatning for skvalderkålen - forslag modtages i øvrigt gerne.

Nu sidder jeg allerede og drømmer mig langt ind i planlægningen, selvom det ikke er det bed, der står forrest i køen. Men det er jo meget godt, at være lidt på forkant, hvis jeg nu skulle falde over en plante på tilbud, som liiige ville passe ind her :-) 

Håber, I får en dejlig dag!

25 kommentarer:

 1. I mine øjne er det et meget smukt hjørne, som det ville være synd at gøre for friseret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var heller ikke tanken, at det skulle se meget friseret ud, men gerne mere frodigt, også når vi når hen på sommeren :-)

   Slet
 2. Jeg syntes også det er en smukt hjørne, det behøves ikke at at være så "pænt".... sjovt nok ligner dit stakit mit rigtig meget. tjek evt. mit indlæg fra idag. smil ha en dejlig dag. klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vist samme model :-)
   Det kan dog ikke betale sig, at gøre noget ved mit, for det er bogstaveligt talt, ved at falde fra hinanden.

   Slet
 3. Det er et smukt gammelt træ. Nogle klematis til at klatre op og dække hegnet, var måske en ide. Ellers synes jeg det er et kønt hjørne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde overvet en klatrehortensia, men klematis havde jeg slet ikke tænkt på. Det var da en god idé :-)

   Slet
 4. Det var dog et smukt træ :-D Ja faktisk lagde jeg slet ikke mærke til hegnet, og skvalderkålen før jeg læste om det.
  Når jeg drømmer om vores nyanlagte frugthave, er det sådan jeg "ser" vores Æble og Pæretræ. Men en let kroget stamme (Det Ææælsker jeg).... men det varer vist mange år endnu inden de bliver sådan.
  Jeg synes det lyder som nogle gode idéer du har med hjørnet, og det er da en rigtig god idé, at være lidt på forkant med hvad planter der skal i. Selv om du ikke er nået til at gå i gang med det endnu.
  Jeg synes tit jeg har været ude for, at selv om man ikke tror man tænker på det, ligger det og rumsterer i underbevidstheden, også er det nogle gange at der kan dukke alletiders suveræne idé op. Nu bliver jeg jo rigtig spændt på, hvad du finder på.
  Ha´en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg blev også rigtig glad, da jeg så haven første gang og så de to gamle frugttræer (der er også er stort æbletræ i forhaven). De har en helt særlig charme, men blommetræet her er desværre ved at flække ned igennem midten, så jeg frygter at det en dag flækker helt. Har overvejet at sætte en støtte af en slags under den store gren, for jeg tror, det er vægten af den, der skaber problemet.

   Slet
 5. Hej Signe.smukt træ der i hjørnet.er sikker på at det ville blive vildt flot med bregner og store hosta.Jeg har nogle af de store med de lidt grå blade,og også nr. mindre med grønne blade,måske også en med lidt gule striber.lad mig høre om du stadig vil have dem.De vokser med fuld kraft, så det skal nok være snart.knus jette (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sødeste Jette, jeg ville blive helt vildt glad for hostaerne :-)
   Kan du ikke sende mig en mail på signesvals(snabl-a)gmail.com, så vi kan finde ud af noget?
   Knus Signe

   Slet
 6. Dejligt med drømme. Hellere det end at gå i stå.
  Jeg syntes da ikke at det er så slemt med hjørnet der, det kunne sagtes have været værre.
  God idé med hosta og bregner. Storkenæb skulle er en rigtig god konkurrent mod skvalderkål.

  SvarSlet
 7. Storkenæb, skulle også være en god konkurrent - mente jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstod fint meningen første gang :-)
   Og jeg tror absolut, jeg også vil overvejet storkenæb i kanten.

   Slet
 8. Jeg kan også godt se hjørnet med hvide og gule tulipaner der bliver afløst af hosta og evt. blå og hvide storkenæb og gule stauder samt en klematis i en af disse farver, det kunne blive flot og frodigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina - det er skønt, når andre har lyst til at tænke med :-)

   Slet
 9. Det er et hyggeligt hjørne, synes jeg, men jeg ved godt hvad du mener. Og her om foråret bliver vi jo også glade bare noget er grønt med lidt blomster :-)
  Der findes en helt hvid geranium phaeum alba, og det er netop dem de anbefaler 'mod' skvalderkål, så den kunne du jo starte med, så den kunne vokse til. Du kan sagtens få et par bidder af mig ved lejlighed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, hvor de gode tilbud kommer strømmende :-)
   Jeg ville blive helt vildt glad for en lille bid af din hvide storkenæb - hvor er du bare sød Hanne. Jeg sender dig også en tanke, hver gang jeg går forbi den lille portulak :-)

   Slet
  2. Det er godt at den lille portulak har overlevet vinteren. Eneste betingelse, er at du selv husker det jeg lover dig, for jeg glemmer det sikkert selv :-)

   Slet
 10. Det er da et fint hjørne, som du sagtens kan få noget godt ud af. Du er allerede i fuld gang :o)og det du vil plante der, lyder som en god idé.
  Mit blommetræ blomstrer også nu.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Lisbeth :-)
   Det er så skønt med alle de blomstrende frugttræer.

   Slet
 11. Kaere Signe
  Mit ene kirsebaertrae er flaekket ned midt igennem (engang foer jeg erhvervede ejendommen for 18 aar siden), og det saeter stadigvaek frugt hver sommer om end ikke saa meget som det andet, saa fortvivl ikke. Faktisk er det et af mine yndlingstraer, men jeg kan ogsaa godt lide noget med kant. Jeg bor nemlig i et rosa hus med smaasprossede vinduer, saa det kunne nemt blive lidt for yyyndigt, hvis der ikke bliver blandet lidt raat ind her og der.
  Dit hjoerne er lige efter min smag. Jeg naerer stor kaerlighed for gamle, arrede traer. Se eventuelt mit indlaeg som gaesteblogger hos Claus Dalby for et aars tid siden.
  Dit hjoerne er lige efter min smag og billedet ligesaa.
  Happy (Wild) Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo godt at høre, at der er en chance for, at det vil overleve, selvom det flækker helt, men jeg tror nu alligevel, jeg hellere må se at få udviklet en eller anden form for støtte-anordning :-)

   Slet
 12. Hei! Jeg syns leveggen ser fin ut med patina og sjarme (i allefall på dette bildet). Melkeklokke (Campanula lactiflora) og Storklokke (Campanula latifolia) kan nok greie seg godt blant Skvalderkål. Må skjæres ned etter blomstring, så storkenebb og hosta er sikkert fine naboer for å skjule "hullet".

  SvarSlet
 13. På billedet ser dit hjørne meget charmerende ud, men vi ved vel alle at billeder kan være taknemmelige ;-)
  Kan også sagtens forstå, hvis du har andre ønsker og drømme for den del af haven.

  SvarSlet
 14. Virkelig stemningsfuldt hjørne!

  Hjerteligst

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...