torsdag den 5. april 2012

Planteskoletur mm.

Idag valgte jeg at springe på cyklen og tage en tur til planteskolen - jeg var ellers meget i tvivl om, hvorvidt det gode vejr nu heller skulle udnyttes i haven, men planteskolen vandt. Det er efterhånden ved at være noget tid siden, jeg bestilte min magnolia "Heaven Scent", og jeg havde ikke hørt fra dem endnu. Det viste sig så, at de havde glemt mig, men nu er den bestilt og kommer i løbet af en uge eller to - fordelen er så, at den lige nu står beskyttet og ikke bliver skændet af frosten, der ellers er hård ved magnoliablomsterne, hvis de er for langt fremme, så måske er det ikke så tosset, at jeg ikke har fået den før :-)

Det er selvfølgelig ikke muligt for sådan en som mig at forlade en planteskole uden at have noget med sig hjem, og jeg havde heldigvis et gavekort fra min fødselsdag, som trængte sådan til at blive brugt. Det blev til en enkelt rose "Mme Alfred Carriere", en enkelt jordbærplante med hvide bær og nogle små hornvioler.


Jeg har jeg egentlig lige plantet nogle små stedmoderblomster, men hornvioler holder jeg endnu mere af, og med gavekortet i lommen, blev fristelsen ganske enkelt for stor :-)


Ud over de yndige lyseblå og lyslilla, så faldt jeg lidt for de helt sorte. De er altså lidt fascinerende :-)


Jeg venter lige med at plante dem om, til vi har fået overstået nattefrosten, så i dagtimerne får de lov til at stå her på bordet og pynte og nætterne tilbringer de i den kolde stue.
Og apropos nattefrost,så har jeg selvfølgelig været en tur rundt for at bese skaderne, og jeg har heldigvis ikke kunnet finden nogen. Her er det pæoner og bonderoser, som jeg havde været lidt nervøs for, men de står og strutter helt upåvirkede i solen :-)Under det gamle æbletræ var der heller ingen spor efter frosten. Jeg synes de er ret søde de små fuglemælk, og de er blevet flere siden sidste år, så de trives åbenbart fint her :-)


Og så synes jeg de ser søde ud sammen med de blå balkan-anemoner. Jeg kan lige se for mig om nogle år, når bedet vil være helt dækket af de blå og hvide blomster :-)


De små marstvioler er ret nye i min have. Jeg fik en potte af min mor sidste forår med småplanter, hun havde gravet op i sin have. Og det ser ud til, at de kommer fint alle de steder, jeg fik sat dem. Jeg håber også at de bredder sig med tiden, for de er bare så søde :-)


En anden lille en, der tilsyneladende trives er en af de små stedmoderblomster, som jeg plantede sidste forår. Den burde jo ikke have klaret vinteren, men den var dækket af nogle blade, og nu har den tilsyneladende bestemt sig for at tage en sæson til :-)


En del af de natvioler, som jeg såede forrige år, og som blomstrede sidste forår, har tilsyneladende også besluttet sig for at tage en sæson til, selvom de kun er to-årige.Det samme gælder i øvrigt den lille matrem på billedet her til venstre - det er den samme plante som blomstrede hele efteråret og vinteren. Tilsyneladende en sejlivet lille en. Heldigvis er tulipaner også ret seje, så de har rejst sig igen :-)


Håber I andre også har nydt dagen :-)

16 kommentarer:

 1. Hej Signe
  På vej til sommerhuset sad jeg også og ønskede mig inde på planteskolerne som vi passerede - men jeg må lige vente lidt endnu. Vi er lidt "bagud" heroppe på nordkysten - der er ikke så meget i blomstring endnu.
  De er så søde dine hornvioler - jeg har spredt frø sidste år fra en lille vildart og den er allerede i blomst rundt omkring.
  Jeg må lige tilbage i dine indlæg og se efter navn på den hvide tulipan - den skal helt klart på ønskelisten til byhaven.
  God Påske fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det rene slaraffenland, når man sådan bliver sluppet løs i en storblomstrende og forårsduftende planteskole, så jeg kan sørme godt forstå, du sendte lange blikke efter dem :-)
   Den hvide staudelupin hedder "Nobel Maiden". Jeg tror måske godt, jeg kunne undvære en enkelt plante, som jeg kunne sætte af på dit kontor efter påske, hvis du er interesseret?
   Knus Signe

   Slet
 2. Jeg har i hvert fald nydt dagen, mine blomster rettede sig også igen ligesom dine tulipaner, men ikke Isolabella :o(
  Det er en dejlig rose, du har købt, men du har nok læst på andre blogge, at den kan blive ret voldsom og skal holdes lidt i ave.
  Skønne hornvioler du har købt.
  Tænk jeg var på fastlandet i går uden at komme ind i en planteskole, det var hårdt. Men om 14 dage skal jeg af sted igen til en planteskole :O)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt, de fleste rettede sig igen Lisbeth, men trist med din smukke Isolabella :-(
   Ja, det er skønt af få en tur på planteskolen, så kan godt forså, det var lidt hårdt at skulle undvære.
   Knus

   Slet
 3. Hvor er det dejligt for dig med de fine planter du fandt på planteskolen :-)

  Jeg glæder mig til, jeg igen kan begynde at gå på planteindkøb. Jeg har ikke købt andet end til krukkerne siden maj måned sidste år. Gloede også langt efter en planteskole VI KØRTE FORBI i sidste uge, men jeg har ikke gjort plads til noget nyt endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Med al den plads, du nu har fået, så skal der da nok blive mulighed for rigtig mange ture til planteskolen :-)
   Kan sørme godt forstå, du har savnet det, men nu er der nye tider på vej :-)
   Knus

   Slet
 4. Som altid gode billeder.
  Tillykke med dine nye køb.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine altid søde kommentarer :-)
   Knus

   Slet
 5. Det lyder som en skøn dag, dejligt vejr OG planteskolebesøg :-)
  Jeg tror også det var meget godt at du ikke havde fået din magnolie endnu. Jeg har fået svedet toppene af et par planter og en slatten hyacinth, men jeg tror også den har været nede omkring -5° hér i jordhøjde.
  Jeg kan også bedre lide hornvioler end stedmoder. Det er så skønt at man kan få dem så mange steder i år. Det er nogle rigtig søde farver du har købt.
  Der er også en del af mine natvioler som tager et år mere, det er altså dejligt med sådan nogle bonus blomster.
  Og hvor ser det skønt ud med dine fuglemælk og anemoner. Mine fuglemælk er stadig ikke sprunget ud. De står for skygget ... *The story of my garden* :-D
  Hvis du finder navnet på dine søde små lysegule tulipaner, så vil jeg også gerne vide det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Hanne :-)
   Og ja, det er skønt med bonusblomsterne. Jeg fik nemlig heller ikke sået nogle natvioler sidste forår, så jeg havde indstillet mig på, at jeg ikke fik nogen, der blomstrede i år - men det får jeg vist alligevel. Og næste år regner jeg med, at der kommer nogle selvsåede :-)
   Jeg synes, jeg læste et sted, at fuglemælk kun vil åbne sine blomster, når de får sol og holder sig lukkede i skygge og gråvejr. Jeg har ikke lige set efter, om mine opfører sig sådan, men det ville sikkert være en god ide, hvis du flyttede dine til et sted, hvor der kom lidt sol - det er jo heldigvis lidt lettere af finde på denne årstid, hvor der ikke er kommet blade på træerne endnu :-)
   Knus

   Slet
 6. Dejlige indkøb. Ja det kan være noget så svært, at vælge mellem haven og andre aktiviteter. Men du har da i hvert fald haft en god dag.
  God påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var lidt af et dilemma, men jeg fortryder nu ikke :-)
   Knus

   Slet
 7. Signe, husk at martsviol smager fantastisk, og pynter meget på en hvid eller mørk chokoladeglasur. Og hvem bliver ikke glad for et stykke i en havepause :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mums, lyder ret perfekt til en havepause :-)
   Knus

   Slet
 8. Hej Signe. Sikke nogle flotte billeder, især dem af hornviolerne. Jeg kan godt forstå, at du måtte på planteskolen. Det var en god beslutning. Jeg tror ikke, vi har haft så meget frost, men jeg vil også ud at inspicere! I dag øsregner det, så det er et noget trist vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Birgitte :-)
   Jeg var også glad for, jeg tog afsted - og glæder mig helt vildt til at få min nye magnolia hjem :-)
   Knus

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...