fredag den 27. april 2012

Vinterens ofre :-(


Selvom vinteren vel ikke kan siges at have været særlig hård i år (speciel ikke sammenlignet med de to forudgående), så har den alligevel krævet sine planteofre her i haven :-(


Alle mine skønne skabiosa er omkommet under den hårde barfrost, selvom jeg havde været ude og dække dem med ganngrene. Jeg har tjekket og tjekket, om ikke der skulle være bare et lille bitte skud på vej, men der sker absolut ingen ting, så den sørgelige konklussion må vist være, at de er gået til de evige blomstermarker - hver og en :-(

Det betyder også, at jeg desværre må skuffe Hanne, som jeg havde lovet den ene :-(


De har tilsyneladende fået selskab af  min skønne lysegule Mermaid rose. Den har ellers overlevet de tidligere vintre - men denne her blev desværre dens sidste :-(


Forrige vinter tog livet af mine to små syriske roser. Min mor var dog så sød at forære mig to nye i efteråret, men det ser desværre ud til, at der heller ikke er liv i de her "pinde" - jeg nåede ikke engang at få set blomsterne :-(

Øv, øv, øv :-(

15 kommentarer:

 1. Alltid tråkigt med växter som går bort under vintern...

  Kram

  SvarSlet
 2. Hej Signe
  Det siges, at man altid skal vente med at kassere til efter Sct. Hans. Sidste år troede jeg, at en af mine syriske roser(hvid med rød plet i midten, sart) var gået, men da jeg gravede den op, var der liv i rødderne. Satte den så igen, og i år er den lille, men i live! Hilsen Birgit

  SvarSlet
 3. Hej Signe.
  Jeg håber virkelig for dig, at der kommer liv i dine planter.
  Det er virkelig synd for dig hvis de ikke vil komme igen.
  Jeg krydser fingre, for den lysegule rose er så smuk.
  Hilsen fra Iben.

  SvarSlet
 4. øv.. det er bare så ærgerligt.. jeg har også to roser der ikke ser ud til at overleve, og jeg er lidt overrasket, for så hård har denne vinter da ikke været syntes jeg.. nå men godt du har dit nye smukke bed med nye roser... det bliver bare SÅ flot Signe...
  Jeg syntes stadigvæk du er super sej! god weekend. knuz Pernille

  SvarSlet
 5. Lad endelig rosen stå 1 mdr. endnu, du kan være heldig at den bare sover længe... det prøvede jeg sidste år.

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Min syriske rose ser død ud men det er den absolut ikke! De er meeeget langesomme med at komme i gang om foråret, da de elsker varme, og det har vi bestemt ikke haft i april. Så lad dem endelig stå, og så skal du se, de kommer i gang igen :-))

  SvarSlet
 8. Det ble så mange skrivefeil i forrige kommentar:)Jeg ville bare si at du må være litt tålmodig. Det er jo fremdeles april. Fotografiene dine er utsøkte og jeg får lyst på et bedre kamera!

  SvarSlet
 9. Den syriske rose er noget af det sidste der kommer... hold ud! Hold ud!! En klog planteskoledame fortalte mig engang at utallige syriske roser endte deres dage på forbrændningen, fordi folk troede den var gået ud. Siden har jeg holdt nallerne for mig selv, og indtil nu har det kunne betale sig. :o)

  SvarSlet
 10. Øv hvor synd, men jeg tilslutter mig de andre, lad dem lige stå lidt. Håber især Mermaid har overlevet. Sådan en var jeg på vej til at anskaffe mig, men blev stoppet lidt af dit sørgelige indlæg. Mine syriske roser ser ud nøjagtig som dine, de skal nok komme, de ER sene.
  Vi krydser fingre for, at der endnu er liv.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 11. Jeg har spurgt en gartner, hvorfor så mange planter/buske er døde efter denne vinter, som jo ikke har været så slem som de 2 forrigere.
  Svaret var, at da vi havde så mild en december - januar troede planterne at de skulle begynde at sende saft op i planten og da så frosten kom krystaliserede saften og planterne dør.

  SvarSlet
 12. Øv, hvor sørgeligt især med din lille skønne havfrue. Sådan en kan du da ikke leve uden?
  Dine syriske roser, til gengæld, vil jeg tro bare er forårslangsomme.

  SvarSlet
 13. Øv, den dumme vinter, og så de smukke Scabiosaer. Men de er svære at holde liv i synes jeg, og naturen er vi ikke herrer over.
  Men hvor er det trist hvis din skønne rose er gået til :-(
  Jeg siger som de andre: Hibiscus'ne kan sagtens nå at komme. Mine ser også døde ud. Men de er grønne når jeg skraber forsigtigt i barken.
  Jeg synes også det er irriterende, når planterne dør. Jeg har 2 som jeg er meget ked af at have mistet. Min nye Clematis Pink Fantasy, som jeg plantede i efteråret, øv øv, men måske dukker den op, og min nye Linaria Canon Went, som jeg havde byttet mig til på Blogger træffet. Både den i haven og dem i drivhuset er døde :-(
  Lad os krydse fingrer for at nogle af vores stakkels planter alligevel dukker op.

  SvarSlet
 14. Hej Signe. Den Scabiose du viser er en 1 årig her i Danmark - så vidt jeg er orienteret?? Du kan nå at så den igen, og få smukke blomster sidst på sommeren.

  Min syriske rose er laaaaangsom til at komme i gang hvert år, men den kommer. Jeg har en hvid jeg har plantet i efteråret, som jeg fik af min mor. Om den også kommer er jeg lidt usikker på. Det vil vise sig når solen og varmen for alvor sætter ind :O)

  SvarSlet
 15. Tak for alle jeres søde og trøstende kommentarer - man bliver faktisk lidt ked af det, selvom der "bare" er planter. Jeg lader alle planterne stå og ser tiden an - det kunne jo være, at havfruen fandt på at skyde fra neden og at de syriske roser bare sover længe. Lad os håbe det.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...