tirsdag den 3. april 2012

Alle frugttræer overlevede

Sidste forår købte jeg 5 forskellige trugttræer i Den Blå Avis (se indlæg: Nye frugttræer i haven). Jeg lånte bil og trailer, tog ud og gravede dem op og fik dem plantet forskellige stede i min have.


Der var bl.a. et 3 meter højt kirsebærtræ, som hele tiden har set ud som om, det klarede flytningen fint og lige nu står det med masser af knopper :-)


Også æbletræet, der fik et dråbeformet bed næsten lige indenfor havelågen så ud til at klare omplantningen. Det havde dog en krise efter en af kattene havde udset det til kradsetræ, men efter jeg fik bundet en plastiksæk omkring det, fandt katten sig et andet sted at hvæsse klør. Det ser ikke så charmerende ud med sækken, og jeg skal have fundet på et eller andet, der er mere fikst, men det virker :-)


Det lille træ, der fik en plads i forhaven, skrantede hele sommeren, så jeg har været ret spændt på, om der stadig var liv i det. Men nu skyder det :-)
Jeg er faktisk ikke klar over, hvad det er for et træ, måske æble? Hvis du har et kvalificeret bud, skal det være meget velkomment - og ellers må jeg vel bare vente og se, om det give frugter, og hvordan de ser ud :-) 


Ferskentræet så om muligt endnu værre ud en det lille frugttræ, det smed stort set alle sine blade, og har stået og set bart og trist ud lige siden. Jeg havde defor indstillet mig helt på, at det nok ikke ville overleve. Men den er åbenbart mere sejlivet, end den ser ud, for nu er der små grønne skud på vej :-) 


Kiwien var dog den, der tog det værst. Jeg var faktisk ved at grave den op og smide den ud i efteråret, for der var ikke det mindste tegn på liv - men det er der nu :-)

Så I kan nok forstå, at humøret er ret høj lige nu. Alle fem klarede den :-)

I får lige billederne fra sidste forår, da jeg plantede frugttræerne - tænk, at det hele er så grønt om blot en månedstid :-)17 kommentarer:

 1. Altså, Signe! Det er da utroligt, hvad du overkommer, og hvad du har kræfter til! Når jeg ser på billedet af dig, forestiller jeg mig en spinkel kvinde, men nogen helt spirrevip kan du vel ikke være med alt det tunge arbejde, som du selv udfører. Jeg er fuld af beundring og
  ønsker dig en arbejdsom
  og glædelig påske
  i haven
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. Det er meget inspirende at besøge din blog :-) det er som solen altid skinner hos dig!
  Dejligt at du i år så kan plukke friske frugter af egen avl.

  Hav en dejlig dag,

  @--'-,-- Haverose

  SvarSlet
 3. Hej Signe,
  Det er herligt at alle dine træer overlevede.
  Imponerende hvad du får ud af haven. Jeg burde måske se i Den Blå Avis, hvis der mangler noget til haven.
  Det er jo rart at hjælpe andre af med det de ikke vil have og spare lidt penge.
  Kiwiplanten skulle være ret hårdfør ifølge en veninde.
  God dag til dig.

  SvarSlet
 4. Som altid gode billeder.
  Hvor når du dog meget.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
 5. ...det var godt :)

  Her fik jeg sat en spand over de nye clematis med knopper i og de nye roser, som står i de store trækasser, fik en flamingo kasse over sig. Desværre bliver det vist værre frost de næste nætter, så jeg krydser fingre for dine frugttræer. Det ville da være fantastisk at kunne plukke så mange forskellige frugter af egen avl.

  knus

  SvarSlet
 6. Hvor fantastisk... Der findes ikke noget skønnere end når det hele springer ud, og man glæder sig endnu en gang.
  God påske
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 7. Hvor er det skønt at de alle overlevede. Jeg vidste ikke at man kan have kiwi på friland. Det bliver spændende at se om du kan høste dine egne frugter af den.

  SvarSlet
 8. Hvor dejligt, at de alle overlevede. Og nu bærer de alle på hver sin lille historie ind i din have :-). Jeg vidste slet ikke, at fersken og kiwi kunne stå ude. Ku' være man sku' prøve med et ferskentræ ;-).

  SvarSlet
 9. Jeg kan godt forstå at du er glad for at dine frugttræer alle har overlevet. Og stolt skal du da også være, for du har jo nærmest reddet deres liv :-)
  Vi har brugt kyllingenet rundt om stammen på vores træer da de var små, både pga. hundene og kaninerne. Det fungerede fint og man så det næsten ikke.
  Vi har det stadig rundt om æbletræet i kaninløbegården, for ellers ville de gnave alt barken af det :-)
  Mine frugttræer står også næsten sprunget ud nu, så lad os håbe at frosten ikke bliver så hård. Og ellers må vi ud med de gamle lagner og tæpper :-)

  SvarSlet
 10. Ja, her kommer frukttrærne! Våren har kommet veldig godt i gang hos deg!

  Ha en fin kveld.

  SvarSlet
 11. Dejligt at de alle overlevede, jeg er nu mest imponeret over, at du selv gravede dem op, især det 3 meter høje kirsebærtræ. Flot klaret.
  Knus

  SvarSlet
 12. Hej Signe
  Sikke nogle fine træer - og en god historie, at du selv har været ude og grave dem op. Hvor er det smart. Jeg ville aldrig have tænkt på at man kunne købe træer i den blå avis.
  VH Nina

  SvarSlet
 13. Hvor er det dejligt, at alle planterne klarede flytningen :-)
  Du kommer da til at drukne i frugt til efteråret :-)

  Hvis jeg er i tvivl om, om et træ eller en busk er død, kradser jeg lidt i barken på grenene med en negl, så kan man tydeligt se, om der stadig er liv :-)

  SvarSlet
 14. Dejligt de klarede det ...
  god påske

  SvarSlet
 15. Naturen er sejlivet :-). Vi har købt nogle spirallignende beskyttere til vores træstammer. Dem fandt vi i plantecenteret. De er brune og går nærmest i et med stammen. De er lige til at sætte på. Måske en ide.

  Rigtig god påske
  Birgitte

  SvarSlet
 16. tillykke Signe, jeg kan godt forstå at du gik og var lidt nervøs for dine træer :-D
  Jeg troede at kiwien var en meget eksotisk plante der skulle stå i drivhus? Men jeg ved nu ikke så meget om det.
  Rigtig god påske! :-D
  Gro

  SvarSlet
 17. Hej Signe. Jeg kan godt forstå, at humøret er højt, når du har været nervøs for om træerne overlevede. Jeg var ret sikker på, at ferskentræ og kiwi ikke var vinterhårdføre, men det er nok ikke rigtigt? Jeg håber, du får mange frugter. Ja det er utroligt, at om en måneds tid, så er der grønt i haven!

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...