fredag den 13. april 2012

Blue Diamond og endnu en trillebør skvalderkål


Det var solskin fra morgenstunden - ikke så tosset, når nu jeg havde fri i dag :-)


Det fik flere af de lilla tulipaner til at springe ud (jeg er nu i øvrigt ret overbevist om, at det er Blue Diamond - tak for hjælpen til Lisbeth m.fl.). Så vidt jeg kan se, kommer der kun en enkelt lille blomst på blodblommen i år, men den blev også først plantet i efteråret, så den har nok valgt at bruge energien under jorden.


Jeg kan ikke komme videre med gårdspladsen, før jeg har skaffet nogle stolper til højbedet, så jeg har i stedet været igang på den anden side af huset, hvor endnu en trillebør er blevet fyldt med skvalderkål (suuuk!). Jeg har også fået lagt kanten færdig i bedet langs huset, men det er lidt svært at se på billedet her, fordi der lige nu ligger jord fra skvalderkålsopgravningen ind over stenene.

Sådan her så det ud for et par dage siden - lidt er der da sket :-)

Der mangler stadig at bliver fjernet det skvalderkål, der står helt inde langs husmuren (filtret ind i pæoner, akelejer, høstanemoner mm.), men jeg tror ikke ryggen orker mere i dag - og solen er desværre også forsvundet igen. Men hvor bliver det skønt, når det bliver færdigt på et tidspunkt. Forhåbentlig når jeg det inden de små taks ankommer på fredag - men nu er den forreste del af bedet, hvor de skal stå, jo klar, så det går nok også, selvom jeg ikke når at blive helt færdig til på fredag ;-)


Her den samme tulipan som på billede nr. 2, bare lidt senere på dagen. Det er alligevel utrolig, så hurtigt, de springer ud :-)

Og hov, mens jeg sidder her og skriver, tikker der pludselig en SMS ind fra planteskolen om, at min magnolia Heaven Scent er ankommet. Pyha, nu skal der graves endnu mere bed - men iiihh hvor jeg glæder mig til at se den i haven :-)

26 kommentarer:

 1. Hi hi, ja, du har sørme da nok at se til, når de ligefrem sms'er for at holde dig igang :-)
  Jeg føler for dig med den skvalder-opgravning, for jeg har også gravet nogle trillebørsfulde i min tid. Det er fast arbejde. Jeg spottede nogle blade bag mit kanin-slot igår, og der har det ikke været før, så der skal jeg også ned og tage en tur. Jeg prøver jo stædigt at holde det inde på et lille område nede bagved.
  Tulipanen er bare skøn. Jeg ledte også efter dobbelte blå sidste år. Men jeg måtte nøjes med enkelte. Til efteråret må vi allesammen dele forhandler tips :-)
  Nu må den regn da godt holde op, så vi kan komme udenfor igen, hva :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi, ja, jeg keder mig ikke ligefrem i disse dage :-)

   Slet
 2. Det er hårdt arbejde du er i gang med, men også meget synligt, hvor langt du kommer :-)
  Håber du med din flid vinder kampen, for bare det mindste lille rodstykke, så skyder de igen.
  Hvis dine stauder er helt fyldt med skvalderkål, skal du måske overveje at grave dem op, og få rødderne renset fuldstændig fri.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gør mit bedste. I potterne står der nogle storkenæb, jeg har gravet op og renset, men det er ikke helt så ligetil med dem, der har pælerod, så jeg kan ikke afvise, at der kan være en lille stump, der gemmer dig der. I så fald, må jeg være hurtigt over den, hvis der pludselig skulle vise sig et af de forbudte blade.

   Slet
 3. Hej Signe
  Jeg kan ikke forstå at det skulle være blue diamond? Jeg har selv lagt den i efteråret og jeg ved at det skulle være en sen tulipan!
  Jeg venter stadig på mine tidlige tulipaner, men det kan heller ikke vare så længe endnu ;-)
  Både din tulipan og blommen ser forrygende ud! hvor høj bliver blodblommen?
  Jeg vil lige drikke min the ud, inden jeg går i haven for at plante mine planter ud som er kommet med posten. Jeg håber regnen er stilnet af!
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gro
   En del stede står den opført som en tidlig tulipan, men efter at have googlet lidt rundt, kan jeg se, at der er andre steder, hvor den figurere som en af de sene, så det er jo lidt svært helt at blive klog på. Jeg er heller ikke 100% sikker, men jeg mener at huske, at det var den jeg satte der forrige efterår.
   Jeg mener, blodblommen kan blive 4-5 meter høj.
   God fornøjelse med dine nye planter :-)

   Slet
 4. Du er godt nok en ihærdig kvinde... håber du vinder kampen over skvalderkålen :o)
  Det ser i hvert fald godt ud indtil videre :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg satser også på en sejer :-)

   Slet
 5. Det er mere lænden end ryggen, der siger stop, når jeg har gang i havearbejdet; men ligegyldigt hvilken del af kroppen der siger fra, så gør man klogt i at lytte til den. Uha, planter med pælerødder i selskab med skvalderkål lyder som fast arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er ikke den heldigste kombination :-/

   Slet
 6. Sælg skvalderkålen til Irma! Se bl.a. Moster B's blog http://mostersblogg-moster.blogspot.com/2012/04/noget-om-ikke-at-tror-sine-egne-jne.html - så ved du, hvad jeg mener :)

  Jeg har en hæk, hvor den væmmelige skvalderkål bor, og jeg forsøger at holde den ude af min køkkenhave. Desværre sniger den sig videre op i haven via hækken, så nu nærmer den sig mine staudebede. Pyha, jeg må holde godt øje med dens færden.

  SvarSlet
 7. Hvor er du sej Signe :-D Jeg ved du forbander det langt væk lige nu, men du bliver glad på lang sigt når du gør arbejdet så grundigt som du gør. Skvalderkål er noget fanden har opfundet.
  Før havde vi næsten kun skvalderkål ude ved hækken, men efter vores have er blevet planet ud kan jeg se vi har fået det grundigt spredt!!! i hele haven :-/ Så inden jeg kan plante noget her må jeg gennemgrave langt ned i bedet for at være sikker på alt skvalderkål er væk. Det er fast arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, det var da ikke det mest heldige, man kunne få spredt i have :-(

   Slet
 8. Hej Signe. Jeg synes også, du er sej, at du får lavet så meget. Det er et kæmpearbejde at fjerne skvalderkål, men når først det er væk, så er man også fri for det. Dine tulipaner er flotte. Mine tulipaner står med små knopper og det gør mine pinseliljer også endnu, men jeg tror, at det hele springer ud i løbet af de næste dage, så skal jeg rigtig tage billeder!
  Jeg er virkelig spændt på dine bede, når du får plantet dine nye planter fra planteskolen. Jeg synes det er så tjekket og godt gennemtænkt, det som du har kastet dig ud i. Der er vist gemt en havearkitekt i dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, hvor er du bare sød Birgitte :-)

   Slet
 9. Den er smuk din blue diamond, hvis det er den. Det er godt nok tidligt, jeg har ikke set mine endnu, hvis jeg har nogen tilbage. Den ligner i hvert fald meget.
  Skvalderkål har jeg på den anden side af mit hegn ud mod et dige, så jeg holder øje med det og slår hårdt ned, hvis jeg ser et lille blad. Det er desværre næsten umuligt at slippe af med, hvis det først er kommet indenfor.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, uanset hvad det er for en tulipan, så nyder jeg den i hvertfald :-)
   Håber snart, du også får dine at se.

   Slet
 10. Thank you for the wonderful world of..

  SvarSlet
 11. Kjempe flott tulipan! Spennende å følge med deg i hagen!

  Ønsker deg en fin fredagskveld.

  SvarSlet
 12. Hej Signe, jeg tror bare jeg henviser til Birgittes kommentar - det var bare det, jeg ville sige.

  knus

  PS. Superflot tulipan - jeg er heller ikke helt sikker på at det er Blue Diamond, men har ikke noget bud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Taak! :-)
   Ja, den er ret skøn den dobbelte tulipan, - uanset, hvad den måtte være for en :-)

   Slet
 13. hei! Så vakre bilder du tar! Skjønner ikke hvordan du får så flott lys på bildene. Jeg får nesten lyst til å gå på et fotokurs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord, Vigdis :-)

   Slet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...