søndag den 6. november 2011

Godteposer

Det her kunne sikkert godt forveksles med en sæk haveaffald, og det var det sådan set også, indtil jeg faldt over den hos et par af mine søde naboer.


De havde luget kraftigt ud i deres bede, og hele sækken var fyldt er en lyserød storkenæb, som den ene for nogle år siden havde fået fra sin mors have i England. En meget livskraftig en af slagsen, der på det nærmeste havde overtaget flere af bedene. Nu var den derfor gravet op og havnet i sækken. Og hvem kan stå for sådan en godtepose - jeg kunne i hvert fald ikke :-)


Jeg blev advaret gentagne gange mod at slippe den løs i min have - den ville udkonkurrere alt, selv skvalderkål - og specielt det sidste lød jo som sød musik i mine øre. Så sækken kom på nakken, og står nu og venter på at indholdet snart skal fordeles strategisk rundt om i haven.

Men lidt har jeg selvfølgelig lyttet til advarslerne, så jeg skal lige finde ud af, hvor den kan stå og brede sig uden at genere nogen. Jeg tænker at den f.eks. kunne være ret sød langs hækken i indkørslen og måske under min Eden Rose på terrassen, hvor den er omgivet af fliser, så den ikke kan løbe nogen steder, og ellers hvor der er skvalderkål, der trænger til lidt kvalificeret modspil :-)


Kort efter jeg var kommet hjem med sækken, kom de samme naboer med en anden sæk til mig fyldt med hestemøg til roserne, som de lige havde været ude og hente på en nærliggende gård - det er jo ikke sådan noget jeg får gjort på cykel. Hvor er det bare fantastisk med sådan nogle naboer  :-)

Og nu står der så to godteposer i indskørslen og venter på jeg tager mig af dem en af dagene :-)

7 kommentarer:

 1. Den ser overordentlig spændende ud.
  Jeg har så meget skvalder langs hækken, hvor jeg lige har luget her i weekenden. Jeg graver og graver hvert år, men det kommer igen - det skidt.
  Held og lykke med dem Signe, Det er en køn farve.
  Sig til hvis de breder sig så meget, at du ligefrem kan forære væk af dem. Så er jeg helt sikkert interesseret. :)

  SvarSlet
 2. Ellers kan du få hos mig Eva, jeg har masser af storkenæb at dele ud af.
  Hvis du passer på dem Signe, kan du få meget glæde af dem, så du kan slippe af med noget af skvalderkålen.
  Dejligt med hestemøg, det lægger jeg ikke i min have, så ruller hundene sig bare i det, den parfume bryder jeg mig ikke om.

  SvarSlet
 3. Hej Signe,
  Det er en af de bedste storkenæb til at bredde sig. Den kan dog sagtens styres. Jeg klipper den ned i sensommeren. Så kommer der flotte nye blade og blomstre igen. Lige nu blomstre den fint i staudebedet.
  Tillykke med godteposen og de gode naboer. Herligt for dig.

  SvarSlet
 4. Lykkenspampjulegris på en søndag......det er bare ikke så ringe ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Det ligner fuldkommen den som jeg også 'bruger' i kampen mod skvalderkålen, så der har du da gjort et scoop :-)
  Jeg bruger heller ikke møg, for det ville Frostie også finde alt for indbydende :-D
  Da jeg foreslog Den Blå til din rude, mente jeg også at nogen kunne bruge den et sted hvor det ikke gjorde noget at den var punkteret. Og ja, glasset til mistbænke eller lign. Det tror jeg også kunne være god reklame i den blå :-)

  SvarSlet
 6. Rart med gode naboer.
  Storkenæb er smukke. Sp du kan glæde dig.

  Jeg er også blevet foræret rigtig mange Storkenæb her i sommer af en haveveninde. De skulle have forskellige farver. Håber de vil brede sig rigtig meget.

  SvarSlet
 7. Tak for jeres søde kommentarer :-)

  @Eva:
  Når jeg en af dagene får tømt og sorteret sækken, ser jeg lige om der ikke skulle være lidt i overskud, som jeg kan sende til dig - og ellers lyder det da som et ret godt tilbud med Høneballe-storkenæb :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...