onsdag den 9. november 2011

Min lille portulak fra Hanne


'Hanne i haven' forærede mig den fineste lille plante, da vi var til åben have hos hende engang i september (hvilket man kan læse om her) - ja, jeg tror faktisk de fleste af os fik lidt af den med hjem, for den var ikke rigtig til at stå for. Det var en lille sibirisk portulak, og den ser heldigvis ud til at være faldet godt til i sit nye hjem, for trods årstiden kommer den med masser af fine små blomster. 

Jeg kendte den ikke i forvejen, men jeg er virkelig blevet glad for den, så jeg syntes da lige, at jeg ville gøre lidt reklame for den lille yndighed, hvis der nu skulle være andre, der heller ikke kendte den - og så vil jeg da samtidg benytte lejligheden til at sige 1000 tak til søde Hanne :-)

Lyset snyder lidt - den er mere lyserød i virkeligheden. Hanne har faktisk et meget bedre billede af den her - så det låner jeg da lige ;-)


Sådan håber jeg også at min kommer til at se ud med tiden - og så kan det måske også være, jeg forsøger at sætte tænderne i den, for ud over at være ualmindelig sød, er den faktisk også spiselig. Meeen jeg er nu ikke helt sikker på, jeg nænner det :-)

Ha' en dejlig aften!

11 kommentarer:

 1. På Hannes billede kan jeg bedre kende den. Hvis nogen ikke har fået af den, er jeg også leveringsdygtig til foråret. Dine skal nok komme til at se sådan ud i løbet af næste år, gætter jeg på. De breder sig hurtigt, men det gør ikke noget for de er ualmindeligt søde. Mine blomstrer også flittigt nu.
  Knus

  SvarSlet
 2. Den plante kender jeg ikke. Hvor er den yndig :-)

  SvarSlet
 3. Den kender jeg ikke som blomst, den er rigtigt yndig. Jeg har dog engang hørt om det i et program, der omhandlede planter med højt indhold af Omega-3, så den er meget sund :O)

  SvarSlet
 4. Jeg har hørt navnet på denne søde plante, men kender den ikke.

  Minder blomsteren en anelse om nogle af de småblomstrende storkenæb?

  Held og lykke med den.

  SvarSlet
 5. Den er virkelig sød og yndig. Passer perfekt ind i din have. Og, minder om en fantastisk hyggelig eftermiddag hos Hanne. Vi må snart finde på noget igen :-)

  Sov godt - eller godmorgen og ha´en god dag ;-)
  Birgitte

  SvarSlet
 6. Den er simpelthen så sød. Jeg købte en af en sød, sød dame på plantemarkedet i Lyngby i sept. Men den har jo godt nok ikke Hannes gener, såhh...

  Er ret vild med din valmue. Lad os få lidt lys i morgen, så man kan nå derud og kigge....Tænk nu hvis. For nej, selv med pandelygte og dobbelt lommelygte, så går jeg simpelthen ikke ud i min mørke have uden selskab. Der kunne komme en ond fe jo....

  SvarSlet
 7. Nej, hvor hyggeligt :-) Et barnebarn, tror jeg det må være :-D
  Hvor er jeg glad for at se at den er faldet så godt til allerede. Og jeg kan se på dit billede at der er lidt frø allerede, så der skal nok være flere allerede til næste år.
  Jeg har aldrig selv prøvet at spise den, men jeg bliver da fristet når jeg hører hvor sund den er.
  Og det kan såmænd godt være familie, Anne Mette, for jeg har også købt min på et plantemarked, og på Lyngby har jeg været mange gange. Gjorde damen meget reklame for hvor god den var? For det gjorde hende som jeg købte den af :-)

  SvarSlet
 8. Jeg har også sådan en og kunne jo ikke huske, hvad den hed, så nu har jeg noteret mig navnet! Tak for det. Fik den i år til Gladsaxe Havevenners plantebytterdag. Bare så sød!!

  SvarSlet
 9. Den er da egentlig meget nydelig ;) :)

  SvarSlet
 10. Navnet virker bekendt men planten har jeg aldrig lagt mærke til før, den er rigtig sød. Det er så skønt med planter der gider blive ved med at blomstre lige til sne og frost lukker af for sæsonen. :o)

  SvarSlet
 11. Jeps, Hanne, det gjorde hun, hun var meget engageret, både med denne her og andre af planterne. Kort sagt, en fornøjelse at tale og handle med :)Så måske er 'mine' gener sikret alligevel :)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...