tirsdag den 31. maj 2011

Første rose


Sikke en blomstrende dag. I morges var det mine første storkenæb, der sprang ud, og flere fulgte trop i løbet af dagen. Og nu ser jeg pludselig, at min første rose sørme også har valgt at springe ud netop i dag - lige på tærsklen til sommeren. Nu bliver jeg jo nødt til at lave endnu et blog-indlæg, for den slags nyheder kan man jo ikke bare forbigå i tavshed :-)

Rosen er en 'White Nights' - en rigtig dejlig slyngrose. Knopperne er gule, men når blomsten er helt sprunget ud, bliver den nærmest flødefarvet og med den dejligste duft. Den flyttede ind på sin plads ved terrassens sydmur få dage efter jeg overtog huset for ca. 1½ år siden. Sidste år gav den masser af blomster og i år, hvor den efterhånden er oppe over halvanden meters højde, ser der ud til at være endnu flere på vej.

Skønt, skønt, skønt at det nu er blevet rosentid! :-)

Flere storkenæb og krøllede klematisser

Vejret er jo helt fantastisk med bragende sommersol, så siden i morges er endnu to af mine storkenæb sprunget ud. Min Jolly Bee og en lyserød, jeg har fået fra min mors have, men ikke kender navnet på:

Og så er der de små vilde, der popper op rundt omkring, og som får lov til at blive stående, fordi jeg ikke rigtig nænner at luge dem bort:


Varmen har også udløst et par blomster til på den krøllede klematis - og de er ikke blevet midnre krøllede :-)



Nu vil jeg straks bevæge mig ud igen i det fantastiske vejr :-)

Nyd dagen!

Mine første storkenæb

Sidste år såede jeg 4-5 forskellige storkenæb, og nu er de første sprunget ud: en blå og en lille en af de blodrøde. Hvor er det dejligt at se resultatet, efter man har ventet utålmodigt i over et år :-)



Jeg har også stadig akelejer. Her er det et par af de lyse:


Pæonerne står med store knopper:


Og så har det vist sig, at de små lilla rhododendron, jeg købte på tilbud sidste efterår, nok nærmere er ovre i den bordeaux-røde farveskala - men den er nu også ret flot, så skidt med det :-)



Ha' en rigtig dejlig dag!

mandag den 30. maj 2011

Krøllet klematis

Den ene af mine klematisser ved hoveddøren er sprunget ud, med denne noget krøllede blomst. Der er formentlig det våde vejr, der har sat sine spor, men der er mange flere blomster på vej, og jeg har en klar forventning om, at de efterfølgende bliver knapt så krøllede :-)


Jeg kunne ikke helt huske, hvilke klematisser, det var, jeg havde plantet. Jeg mente, det var en 'Ville de Lyon' og en 'Pink Fantasy', men den her ligner ikke rigtig nogen af dem. Er der nogen, der kender navnet?

Ha' en dejlig dag!

søndag den 29. maj 2011

To måneders forskel

Sådan ser Signes Vals ud her til morgen:


Sådan så her ud for 2 måneder siden:


Jeg synes det var lidt sjovt at vise forskellen, nu hvor der er kommet blomster og nye frugttræer og bede :-)

Jeg er stadig ikke blevet helt enig med mig selv om, hvad der skal være i de nye bede. I bedet ved rhododendronerne havde jeg sat min fine lyserøde hortensia og nogle små hjemmelavede lupiner, dobbelte akelejer, violfrøstjerner, storkenæb og kæmpeverbena. I dag har jeg tilføjet en sart lyserød, næsten hvid astilbe og et par hostaer, men der kan godt være lidt mere. Jeg skal bare lige have besluttet mig :-)




Og sådan ser højbedene i øvrigt ud her til morgen:

tirsdag den 24. maj 2011

Flere akelejer, natvioler og allium

Jeg fik lyst til at starte dagen med et tilbageblik på et par af weekendens blomsterbilleder af akelejer, natvioler og allium, og det var da lige til at blive i godt humør af  :-)



  



Ha' en rigtig dejlig dag!

mandag den 23. maj 2011

Nyt bed


Det nye æbletræ ved indgangen inviterede sådan til at få sit eget bed, så det er jeg nu gået igang med. Der er fjernet det meste græstørv og lagt en række sten i kanten, og jeg har næsten besluttet mig for, hvilke af de hjemmelavede småplanter, der skal have lov til at få en plads.

Da jeg nu var igang udvidede jeg også bedet ved siden af op ad huset, så det står nu også klar til at tage imod de udvalgte. Tilsammen kommer de to bede til at danne en sti fra gårdspladsen til forhaven, og jeg tror, det bliver rigtig fint, når de vokser til.

De andre bede (langs skuret og ved havelågen) er kantet med marksten og store gamle brosten, men jeg havde ikke flere tilbage, så de nye bede må nøjes med de knapt så charmerende herregårdssten til jeg engang får tiltusket mig nogle andre.

Som man kan se, blomstrer de to rhododendron ved køkkenvinduet nu :-)


Så er der i øvrigt kommet godt gang i højbedene, og de blomstrende jordbær og krydderurterne er kommet på plads.



Det er så skønt, når man kan se, at der sker noget :-)

Ha' en rigtig dejlig dag!

søndag den 22. maj 2011

Tur i Kongens Have

Jeg havde en aftale i Kongens Have i går, men da jeg kom for tidligt, besluttede jeg mig for at fordrive tiden med at vandre en tur rundt med mit kamera i den store dejlige københavnerhave. Det er første gang, jeg har været her efter jeg selv fik have, og det slog mig, at jeg i dag oplever haven på en helt anden måde. Der er pludselig nogle andre ting, jeg lægger mærke til. F.eks. har jeg aldrig hæftet mig ved de pileflettede stativer til pæonerne, eller sammensætningen af stauder i det lange bed. Det er lidt sjov sådan at genopdage haver, man troede, man kendte :-)



























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...