torsdag den 12. juli 2012

Queen of Sweden mm. i det nye højbed


Jeg viste et par billeder fra højbedet med mine Queen of Sweden for et par dage siden, men jeg fik lyst til at vise lidt flere - jeg er nemlig overordentligt tilfreds med resultatet :-)


I der har fulgt med her på bloggen husker sikkert, hvordan jeg kæmpede for at få højbedet færdigt i foråret, så det var klar til de 5 nye skønne roser, jeg havde bestilt.

Sådan her så det ud i slutningen af april


Og så spoler vi frem til i dag :-)








Ud over de 5 underskønne Queen of Sweden, så har jeg også plantet et par stjerneskærm

Valmuer og lodden løvefod



Og forskellige storkenæb


Hvor er det bare fantastisk som drømme kan gå hen og blive til virkelighed - og hvordan virkeligheden nogen gange helt kan overgå drømmene. Det er en gave at ha' en have :-)

34 kommentarer:

  1. Dine roser er meget vakre! Jeg kjøpte nettopp Queen of Sweden selv, og den er virkelig en flott rose. Godt at dine drømmer har blitt virkelighet :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Marit
      Jeg jeg er også helt forelsket i den rose - den har længe stået øverst på ønskelisten, og den har absolut ikke skuffet :-)

      Slet
  2. Kære Signe

    Hvor er det blevet smukt, det har du gjort rigtig godt.
    Du er en kvinde, som rigtig mange kunne lærer noget af, med det gå på mod du altid lægger for dagen.

    Knus herfra det midtfynske, Pia

    SvarSlet
  3. Det er sandelig også blevet rigtig dejligt - og så kun på ganske få måneder.
    Og hvor har siger du det godt - det er en gave at ha´ en have :o)
    PS Velkommen hjem, det er dejligt at ha´ dig tilbage ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Helle :-)
      Ja, tænk så meget glæde man kan få ud af at ha' lidt jord at lege med - det er fantastisk :-)

      Slet
  4. .....nemlig er det så Signe.......hvor jeg elsker når der spoles og forandringen virklig træder frem :0) Det ser skide godt ud.

    Knus Dorthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Dorthe :-)
      Jeg synes også det er ret sjovt med før og efter billeder, så man rigtig kan se forandringerne. Og endnu mere opløftende lige nu, hvor haven i den grad bærer præg af, at den ikke har fået den mindste opmærksomhed de sidste par uger. Så er det godt for humøret at kunne dvæle lidt ved succeserne :-)

      Slet
  5. Helt enig og hvor ser det smukt ud nu.
    Knus
    Lisbeth

    SvarSlet
  6. Det er da et rigtigt tøsebed, du har fået. Jeg har set det rundt om på bloggene, og nu må jeg også snart have et rigtigt lyserødt bed :-)
    Det ser ud som om, du har været rundt i bedene på en studs efter at du er kommet hjem. Men jeg går ud fra, at du er helt menneskelig og bare forstår, at tage billederne fra de rigtige vinkler ;-)

    Angående dit forrige indlæg, så har jeg også de bedste erfaringer med selvsåede dusksalvier. De bliver meget flottere end dem, man selv forspirer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, MEGET tøset - skønt ik'? :-)
      Og nej, der er overhovedet ikke styr på haven endnu. Græsset står en halv meter højt - og ukrudtet i bedene står endnu højere ;-)
      Der blier rigeligt at se til - men lige netop dette tøsebed ser nu ret godt ud og er af en eller anden grund stort set fri for ukrudt :-)

      Slet
  7. Hej Signe
    Hvor er det blevet flot. Jeg er imponeret over, hvor godt planterne står til roserne.
    VH Nina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Nina
      Jeg er også selv ret godt tilfreds :-)

      Slet
  8. Jeg kender ganske enkelt ingen (INGEN) der med så stor følsomhed og sans for det optimale i ethvert "knips" kan glæde så meget, så det bliver dagens allerbedste oplevelse. Tak, Signe --- og jo, Queen of Sweden så jeg på en planteskole så sent som i går; den var i blomst; yndig som dine egne. Selv venter jeg på udspring af "Lady of Shalott" der blev plantet her tidligere på sommeren. Står i nærheden af "Lady Emma Hamilton" (plantet sidste år) - så må jeg jo se, hvilken af damerne jeg foretrækker!

    venlig hilsen
    Kirsten Buna/Hellebæk

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er du sød Kirsten - det er lige før jeg rødmer :-)
      Ja, der findes så mange skønne roser, at det kan være svært at vælge :-)

      Slet
  9. Jubi-yeah-yeah-jubi-jubi-yeah..... Dronningerne er ankommet, hvor står de flot. Du må være umådeligt godt tilfreds og glad for resultatet :)

    Knus Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. :-)
      Ja, jeg har godt nok ventet længe på mine dronninger - men det gør nu absolut ikke glæden mindre. Det er en helt eventyrlig smuk rose. Så 'umådeligt godt tilfreds' må være den helt rigtige betegnelse, hvis det er sagt med jysk beskedenhed ;-)

      Slet
  10. Hej Signe. Hold da op, hvor ser det bare godt ud. Dronningen er fantastisk smuk og hvor har du sat den i fint selskab, jeg synes virkelig det er smukt og lykkedes helt utroligt godt. Jeg kan godt forstå, at du nyder det.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde Birgitte :-)
      Hvor er jeg glad for, at du synes om det.

      Slet
  11. smukt og enkelt. Meget flot komposition. Den har du da været "temmelig" heldig med. ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak søde Eva :-)
      Føler mig også ret heldig ;-)

      Slet
  12. Jeg kan kun tilslutte mig de andre: Dit nye højbed er blevet rigtig flot, og Queen of Sweden er meget smuk. Hvis din have har fået lige så meget regn, som vores har, så må man da sige, at hun klarer det godt.
    Hilsen Christel

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christel
      Jeg har ikke været hjemme de sidste par uge, så jeg er ikke helt klar over, hvor meget regn der er kommet - men at dømme efter frodigheden i haven og længden på græsset, så vil jeg tro, der er kommet en del. Men der skal tilsyneladende mere til at slå sådan et par royale svenske skønheder ud :-)

      Slet
  13. Meget smuk komposition, som står fantastisk til dit sorte hus og træet på højbedet.
    Jeg tager i den grad hatten af for din flittighed i haven. Det er imponerende hvad du får lavet. Og alt bliver så pænt.
    I et større staudebed har jeg sammensat en del af de samme planter. Blot med nogle violette indslag som anisisop, ærenpris og kæmpe verbena. Den lodne løvefod forvises i disse dage dog til solitære bede under mit tørrestativ og under træerne i æblelunden. Den bliver alt for voldsom i mit bed, selv om jeg graver og begrænser den hvert år. Måske passer jorden lige til den:)men smuk og let i sit udtryk er den.
    Lotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for de søde ord Lotte :-)
      Det lyder også flot med de violette indslag.
      Hvis mine løvefod bliver for kraftige, er det også muligt, jeg må overveje at forvise dem. Men fakrisk er jeg mere nervøs for, at den lyserøde storkenæb går amok - det er en ret livskraftig én, der vil frem i verden :-)

      Slet
    2. Den har jeg også i mit staudebed, men den kan styres her hos mig. Elsker den for sin farve, frodighed og lange blomstringstid.
      Har lige gravet den ene løvefod op her til aften. Den blev delt i store bidder og dækker nu 2 m2 under et æbletræ. Der skal den nok blive flot og komme til at gøre gavn med at holde ukrudt væk:)
      Og bedst af alt, nu har jeg god plads til mine silkepæoner, der er ved at blive kvalt af en nøkketunge et andet sted i haven.
      :-)
      Lotte

      Slet
  14. Vilka fantastiskt vackra bilder du visar på 'Queen of Sweden'. Det gläder mig särskilt, eftersom jag köpte den och några andra rosor i våras. Den har två knoppar, så nu skall jag ut och försöka skynda på den litet att komma i blom (hur nu det skall gå till)! ;-)

    Ha det gott!
    /Ruben

    PS Snyggt med den klippta gräsmattan!

    SvarSlet
  15. Kære Signe
    Går og drømmer om et højbed med roser og er netop blevet meget inspireret af dit. Jeg havde egentlig tænkt, det kun skulle være roser, men det ser super flot ud med det miks, som du har lavet. Jeg ved, du lavede det sidste år, så jeg er spændt på at høre, hvordan roserne og de andre planter har overlevet vinteren i højbedet? Der er nemlig flere, som har frarådet mig at plante roser i et højbed.
    På forhånd tak for svar og ikke mindst fantastisk inspiration;-)
    Bedste hilsener
    Inge

    SvarSlet
  16. Hej Signe

    Hvor bredde, høje og lange er disse højbed?

    Vh Karin

    SvarSlet
  17. this websitenavigate to this web-site More about the authorlearn the facts here now this websitethis hyperlink

    SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...