onsdag den 25. juli 2012

Morgen-svir og sæbeurt


Der er gang i de små blomsterfluer her fra morgenstunden :-)Specielt valmuerne er de glade for - det er en hel lille morgen-fest der er igang her :-)
Og så er min sæbeurt nu sprunget ud. Den har selv fundet vej til haven gennem hækken, og jeg ved, at det er en plante man skal holde øje med, så den ikke overtager det hele. Men foreløbig generer den ikke nogen - til gengæld se den jo ret fin ud :-)


Ha' en rigtig dejlig dag!

8 kommentarer:

 1. Der er også gang i svirreriet her på matriklen.
  Ærenprisen er helt levende ;-)

  MNegt smuk sæbeurt. Den har jeg endnu ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan jo få en bid af sæbeurten, når du kommer til blogkaffe - hvis du tør. Der er som sagt ret indvaderende ;-)

   Slet
 2. Dejligste morgenstemning i din have! Her er der flere svirrerfluer end humlebier og honningbier. De er fornøjelige og charmerende at se på ...og så stikker de ikke ;-)

  SvarSlet
 3. Flotte, flotte valmuer :-)
  God sommerdag til dig, Signe.
  kh. Lone

  SvarSlet
 4. Sæbeurten er da rigtig fin, synd at den er invaderende. Jeg troede jeg havde en, men så ser den i hvert fald ikke ud som din.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   De fås i forskellige udgaver. Den jeg har er en almindelig sæbeurt (Saponria Officinalis) men jeg er selv på udkig efter den med de enkle lyserøde blomster (Saponaria vaccaria, Pink beauty).
   Det ustyrlige ligger i, at den laver rodskud og den slags planter skal man jo altid vogte sig for, hvis man ikke isolerer dem. Foreløbig har det dog ikke været det store problem at fjerne dem der, hvor jeg ikke ville have dem, men det er muligt, det ikke bliver ved med at være sådan - man har dog lov at håber, ik? :-)

   Slet
 5. Jeg sad også ude og nød svirreriet i morges, jeg synes der er ekstra mange i år?
  Det er skønne billeder du har fanget med svirrefluerne. Sæbeurten er virkelig sød, den har det dér rigtige cottageagtige over sig, men du har så evig ret - den er frygtelig invasiv.
  Den kom krybende for 10 år siden inde fra min nabo og nu har den invaderet det meste af af mit bed ude ved vejen som der er plantet bunddække i og det er helt umuligt at fjerne rødderne derfra - den er faktisk lige så slem som kvikgræs bare meget mere charmerende i udseende;-)

  SvarSlet
 6. Hej. Ja, det summer af liv og sol og sommer. Det er skønt. Det er fantastisk, at du kan tage billeder af dem, mens de er i luften. Det synes jeg i hvert fald. Supergode billeder og sæbeurten er også rigtig sød. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have den i haven.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...