onsdag den 25. juli 2012

Et nyt slyngel-projekt

Jeg har stadig to slyngplanter tilbage, som jeg mangler at få i jorden - og de trænger i den grad til bedre forhold end de små potter med bambuspinde, de kom i. Og det skal de selvfølgelig ha'.


Jeg er stadig ikke helt sikker på, hvad det er for nogen, men jeg bilder mig ind, at det måske kunne være klatrehortensia - men hvis nogen har et bedre bud, så byd endelig ind :-)


Nå, men planen var jo, at jeg ville bygge en pergola rundt om hele gårdspladsen, hvor de også skulle op og kravle i sammen med bl.a. rosen Mme Alfred Carriere, der står lige i starten af det lave rosen-højbed langs stien (en af stolperne kommer til at stå lige ved siden af den). 

Lidt lettere at se gårdspladsen for planter (og rod) her i slutningen af april

Ideen er at pergolaen skal gå fra starten af huset, hen over stien og starten af det lave højbed og hen til hækken, så ned langs med hækken til lige før de store højbede og derefter hen til huset til hakket ved døren.


Altså noget i den stil her, men med lidt flere stolper til at understøtte, bl.a. langs hækken (et tegneprogram er altså en god opfindelse).

Måske lidt ala det her, hvis jeg finder lægter nok :-)


Kan I ikke se det for jer med roser og andre slyngler :-)

Det er jo et lidt større projekt, og der har været så meget andet, jeg skulle nå, men i dag besluttede jeg mig for så småt at gå igang.


Foreløbig har jeg fundet nogle stolper frem og er begyndt at male dem sorte - man skal jo starte et sted ;-) Sidst på ugen regner jeg med at kunne bore nogle huller i jorden og støbe stolpefødder fast, som de kan stå i. Når jeg så kommer hjem efter en uges ferie med min datter (ja, nu skal jeg afsted igen - men denne gang bliver jeg dog indenfor landets grænser), så regner jeg med at kunne få stolperne op :-)

Rosen Mme Alfred Carriere (til venstre) kunne også godt snart trænge
til noget at kravle i, så jeg ikke river mig hver gang jeg går forbi ;-)

Jeg mangler dog stadig nogle stolper eller lægter, der er lange nok til at kunne fungere som overlæggere, og dem har jeg ikke lige fundet ud af, hvordan jeg får fremskaffet - men mon ikke jeg på en eller anden måde finder en løsning.

Hvornår projektet står færdigt og slynglerne er kommet i jorden, tør jeg ikke rigtig spå om - nu får vi se :-)

20 kommentarer:

 1. Ja du kan tro jeg kan se mulighederne... det er da bare skabt til at blive smukt. Spændende proces med at få plantet til.. jeg glæder mig til at følge det.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan
   Ja, jeg skal jo liiige have bygget før der kan plantes. Men mon ikke jeg når det til på et tidspunkt :-)

   Slet
 2. Spændende project du er ved at starte op, det bliver supergodt til at indramme og ruminddele haven med ;o) Jeg tror nu ikke de to første billeder du viser er klatrehortensia, jeg syntes ikke de ligner mine, og er det en lilla blomst jeg kunne se på den ene ? nå men jeg har desværre ikke noget bud istedet for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi
   Du skal i øvrigt ikke lade dig forvirre af den lille blomst - det er en pragtsnerle, der har fået viklet sig ind :-)

   Slet
 3. Det bliver rigtig fint, og du finder nok en løsning, det plejer du :o)
  Din plante tror jeg er en Vitis Coignetiae (en klatreplante, der kan blive op til 10 m) til plankeværk og lignende, får skønne efterårsfarver. Jeg købte nemlig en i Lille Malund sidst vi var der. Prøv at google den, jeg synes det ligner min.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, mon ikke det løser sig. Jeg kan godt nok ikke helt overskue hvordan jeg skal få det færdig, men hvis man ikke går igang, så bliver man i hvert fald aldrig færdig. Jeg har fået ordnet mange ting ved bare at kaste mig ud i det - selvom jeg må indrømme, at noget dog er blevet mere vellykket end andet ;-)
   Og tak for dit bud. Det kan meget vel være sådan et par fætre. Jeg synes dog ikke at bldformen helt matcher dem jeg kan googlet mig frem til, men når de får bedre forhold og gror lidt til, er det måske lettere af vurdere.

   Slet
  2. Nej du har ret, det er ikke den rette bladform fandt jeg også ud af, da jeg kiggede på min igen. Men jeg købte samtidig en kamæleonbusk, den har ikke så farvede blade, den minder om din. Om det er det ved jeg ikke. Min ligner ikke når jeg googler den, men det står på skiltet og den ligner den du viser her.
   Tager et billede en af dagene.
   Knus

   Slet
 4. Godaften Signe.Ja! så er du igang med et nyt projekt.Det skal nok blive superflot.Er sikke på at det ikke er klatrehortensia du viser.Men lisbeh har nok løsningen.Rigtig god ferie med din datter.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så er jeg igang igen :-)
   Og tak Jette :-)

   Slet
 5. Utroligt så mange gode ideer du har. Glæder mig til at se hvor langt du er nået om en måned. Hilsen Ilse

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ilse
   Ja, jeg håber også, jeg får det færdigt inden blogkaffen - og ellers må I bare bruge fantasien (den får I alligevel også rigeligt brug for andre steder i haven ;-))

   Slet
 6. Hold op der er sket en masse hos dig! Det er ihverfald ikke klatrehortensia, da den har store hvide skærmblomster. Dine klatreplante kunne det være en blå snerle? Men er dog i tvivl, den Lisbeth har nævnt har jeg Googlet, og jeg synes ikke den ligner ud fra bladet facon!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Du har helt ret i, at der er en snerle - det er en der står ved siden af de to slyngplanter, men som synes, den ville blande sig lidt.
   Jeg er enig med dig i, at bladformen ikke ser helt ud som den, Lisbeth foreslår, når jeg googler. Men lidt spændende om jeg på et tidspunkt finder ud af, hvad det er for nogle slyngler, jeg har med at gøre :-)

   Slet
  2. Så er jeg næsten 100% sikker på, at det er en kameleonbusk din slyngler!

   Slet
 7. ...om jeg kan se det for mig.......det kan du tro - jo det er et drømmende dejligt syn. Rigtig god ferie til jer to tøser - Danmark er jo dejligst om sommeren.....så det skla nok blive en skøn ferie.

  En klatrehortensia tror jeg ikke det er SORRY - bladene ligner i hvert fald ikke dem der er på mine.......mere ligner de dem jeg har ude på min kamelæonbusk som også er en klatreplante.

  Kamelæonbuskens blade skifter farve over hvidt til lyserødt hen over sommeren så den vil jo passe perfekt ind hos dig også. jeg har min til at vokse op ad muren henne ved min akebia og den er fantastisk til at dække og gøre frodigt med sine store skmukke blade.

  Knus og nyd den danske sommer ;0)

  Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Dorthe :-)
   Ja, de kunne da godt minde om kameleonbusk - spændende at se, om de begynder at skifte farve på et tidspunkt. Men uanset hvad, det måtte vise sig at være, så tror jeg nu det bliver rigtig fint med noget klatrende rundt om gårdspladsen :-)

   Slet
  2. ....ja det bliver fint og frodigt uanset - det er jeg også sikker på. Der er noget med at der skal være både en hun eller han til stede for at de indtager de smukke lyserøde farver for alvor - tror jeg nok :0)

   Slet
 8. Hvor er du altså dygtig til at finde på noget nyt.
  Det kan blive rigtig flot. Jeg kan godt se det for mig. Noget af et stort arbejde at få det op at stå.
  Jeg glæder mig til at se resultatet, når det engang kommer så vidt.
  Tak for kigget.
  Rigtig god ferie til dig og din datter. Håber vejret holder.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
 9. WOWWW ! Det ser vel nok spændende ud. Glæder mig til at følge med.

  SvarSlet
 10. Der er ingen tvivl, Signe. Den pergola skal bygges og det kan næsten kun gå for langsomt. Det kommer til at se fantastisk ud!

  kh
  Bettina

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...