fredag den 29. april 2011

Tulipaner i eftermiddagssol


Jeg synes også lige, jeg ville vise, hvordan mit kulørte tulipanbed tager sig ud her i eftermiddagssolen. Der er godt nok knald på, når det folder sig ud. Det er da lidt svært ikke at blive glad af alle de farver :-)


Tulipaner i morgensol


Sidste efterår - eller det var faktisk næsten blevet vinter, for den første sne var begyndt at falde - kom jeg på en indkøbstur gennem Bilka til de sørgelige rester, af det, der engang var bugnende hylder med tulipanløg, påskeliljer osv. Nu skulle hylderne tilsyneladende bare tømmes, så alt var sat med til 2 kr. Jeg fyldte derfor kurven med alt jeg kunne have og lidt til. Dels hvad der var af mindre poser (med ca. 10 løg i hver) af tulipaner i lyserød, lilla og hvid, og så kunne jeg heller ikke rigtig stå for de store poser med 40 tulipaner i blandede farver. De var lidt mere kulørte, end hvad jeg egentlig sytes passede til min have, men til 2 kr. - så kunne jeg jo fylde ud langs hele hækken. Derefter var det bare hjem i haven og igang i snevejret inden jorden blev for frossen.

Og her er så resultatet - badet i morgensol. Tænk, at jeg næsten var ved at vælge dem fra, fordi de var for kulørte :-)

torsdag den 28. april 2011

Hvad er det for en?

Bag æbletræet opdagede jeg her til morgen denne lille blomst. Den er ikke mere end ca. 10 cm høj, og blomsten er vel på størelse med en en-krone. Jeg kan ikke huske, at jeg har set den før, eller lagt løg af noget der ligner. Er der nogen, der kender den?


Og nu jeg taler og løgvækster, jeg ikke kan huske, jeg har lagt, så er der kommet tre fine påskeliljer midt på min skvalderkålsbevoksede bunke i baghaven. Hmm, er det virkelig mig, der har sat dem der? Men fine er de her i morgensolen :-)


Jeg synes stadig det er lidt svært at vænne mig til, at påskeferien er slut - jeg glæder mig allerede til at komme hjem i haven igen i eftermiddag. Det bliver jo heller ikke lettere, når vejret bare bliver ved med at være så fantastisk :-)

Ha' en dejlig dag!

onsdag den 27. april 2011

tirsdag den 26. april 2011

mandag den 25. april 2011

Velkommen-blomster og frø til køkkenhaven


Jeg har været en tur forbi planteskolen. Jeg ville så gerne have et eller andet kønt, jeg kunne sætte i krukken lige ved hoveddøren - nogle dejlige "velkommen"-blomster. Jeg ved, det er småfarligt at slippe mig løs sådan et sted, derfor tog jeg turen på cykel og med et loft på 100 kr - så var det vel begrænset, hvor galt det kunne gå. Det blev så en lille smule dyere, men der blev også købt lidt frø til køkkenhaven/højbedene og en klematis på tilbud - for hvem kan stå for det :-)

Nu er mine "velkommen"-blomster plantet i krukken: forskellige margueritter og en enkelt forglemmigej. Er de ikke fine?



Og til højbedene blev det til: spinat, gulerod miks, ærter, og pluksalat - gulerødderne er jeg ret spændt på :-)




Man kan næsten se det ske

Her er to billeder fra i dag af en af mine tulipaner, som er igang med at springe ud. Der er ca. 2 timer mellem dem. Fascinerende, så hurtigt det går.


søndag den 24. april 2011

Blommetræet blomstrer

Jeg havde så travlt med at gå og beundre og tage billeder af mine tulipaner, at jeg helt glemte at kigge op. Det var absolut en fejl, for se her, hvad der var i blommetræet lige over hovedet på mig:





Dagens havebilleder

Jeg kæmper videre med højbed nummer to, men her i frokostpausen blev der lige tid til et par billeder. Det går jo så stærkt i haven i øjeblikket.

Her kan man se, at mine klematis allerede er blevet slyngveninder med det nye espalie. Det tog ikke mange dage:


Og flere tulipaner er sprunget ud i dag :-)




lørdag den 23. april 2011

1. højbed på plas

Så er det første højbed kommet på plads, og der er lagt belægning omkring. Det ser måske ikke ud af så meget, men det er det - specielt hvis man måler det på mængden af ømme muskler, som er steget voldsomt hen over eftermiddagen ;-)

I morgen vil jeg se, om  jeg også kan nå at få det andet på plads, for det skal helst være her i påsken. De skal nemlig være helt klar, når der kan hentes kompostmuld på genbrugspladsen fra den 30. april. Inden da skal jeg også have foret dem og sat et smalt bræt på oversiden af kanten, som man kan sidde på. Jeg kan blive helt udmattet bare ved tanken. Men jeg skal nok nå det hele, for jeg glæder mig bare så meget til at få gang i min aller første køkkenhave. Jeg kan se det for mig, med jordbær, salat og kryderurter, der læner sig ud over kanten - det bliver så stort!

Er der i øvrigt nogen, der har gode forslag til, hvad man bare  have i sin køkkenhave? Pladsen er jo noget begrænset, og jeg skal først til at i gang nu. Jeg er klar over, at det selvfølgelig også er et spørgsmål om smag og behag, men jeg kan ikke helt blive enig med mig selv om, hvad jeg vil få mest glæde af - så gode ideer er derfor meget velkomne :-)



Til sammenligning så det ca. sådan her ud, før jeg gik igang:

Så kom tulipanerne :-)

Se hvor fine de er. Jeg elsker tulipaner. Og mange, mange flere er på vej. Det bliver helt fantastisk :-)


En godmorgen-påskelilje

Jeg kan se, at andre havebloggere kan fremvise et imponerende udvalg af forskellige skønne påskeliljer - netop her i påsken. Jeg kan da godt blive en lille smule misundelig, for indtil nu har jeg kun haft en enkelt slags, der blomstrede - den helt traditionelle, og meget gule, man ser alle steder. Men lige udenfor min hoveddør stod denne fine fyldte lysegule påskelilje og hilste mig godmorgen, da jeg kom ud for at nyde kaffen i morgensolen. Det var jo en dejlig overraskelse at stå op til, og nu har jeg også fået lidt at bidrage med til påskelegen :-)



fredag den 22. april 2011

Klatreværk til klematis

Lige ved min hoveddør satte jeg sidste efterår to forskellige klematis, en bordeaux og en lysserød, så vidt jeg husker. Jeg tror altid, jeg kan huske sådan noget, men med alle de planter, der er kommet til i haven, kniber det efterhånden med hukommelsen. Måske var det en 'Ville de Lyon' og en 'Pink Fantasy'. Nå, når de blomstrer, må jeg lige have opklaret, hvad det er for nogen, og denne gang må jeg hellere få det skrevet ned, så jeg ikke glemmer det igen :-)

Da, de blev plantet klarede de sig fint med de bambuspinde, de var købt med, men allerede nu, er de ved at vokse dem over hovedet, så der måtte mere til. Jeg købte et billigt træespalie, gav det lidt sort træbeskyttele, så det passede bedre til huset, og i går kom det op. Der var dog lige det problem, at lampen var i vejen. Det blev løst ved at save lidt af en af pindene, afmontere lampen, få espalieet op, og sætte lampen tilbage igen. Lidt bøvlet, men nu kan klematisserne bare komme an - vejen for de første par meter er i hvertfald banet - og med indbygget lys. Jeg tænker, at det nok skal blive fint med lampen omslynget af blomster - det bliver jo en fornøjelse at gå ind og ud af døren :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...