tirsdag den 12. april 2011

Regnvejr og triste dahlia-knolde


Jeg har kigget længselsfuldt ud af vinduet adskillige gange i løbet af eftermiddagen for at se, om regnen ville høre op, men det blev aldrig rigtig vejr til at gå i haven.

Til gengæld har jeg fundet mine dahlia-knolde fra sidste år frem fra gemmerne. De så noget triste ud, og en del af dem var desværre gået til, men 4 styks (og et par frafaldne småknolde) så ud til at have overlevet vinterens hengemte tilværelse i flamingokassen. Jeg havde frygtet, at de allesammen var takket af, så jeg var faktisk ret glad for at se, at der var lidt håb om liv. En enkelt var endda kommet med et 6-7 cm langt skud med små blade i den sarteste bleg-lysegrønne kulør. De fik lidt god jord og er dermed forhåbentlig skudt godt igang til den kommende sæson.

Er der i øvrigt nogen, der har gode forslag til opbevaring af dahlia-knolde, når man nu ikke er i besiddelse af et frostfrit skur eller drivhus? Det ville jo være fedt, hvis jeg kunne få hævet overlevelsesraten lidt til næste vinter  :-)

5 kommentarer:

 1. I år har jeg overvintret nogle dahlia knolde under bordet i vorea kontor de er godt indtørrede, men har knopper og lever.
  Det er nogle super dejlige forårsbilleder du har taget og ærgeligt at vejret lige har taget en drejning;)

  SvarSlet
 2. Nej, desværre jeg har heller ingen kælder eller frostfrit skur. Jeg køber nye hvert år. Lidt dyr løsning, der gør, at jeg ikke har så mange.I år har jeg købt 5 stykker og sat i potter i havestuen.

  SvarSlet
 3. Du må have lavet noget "armchair-gardening". Det gør jeg tit i regnvejr. ;)

  Se med på:
  http://denhelbredendehave.blogspot.com/2011/03/lnestols-gartnerens-evne-til-at.html

  Op med humøret og ud i en fejende vals, Signe: Der kan godt være meget liv i tilsyneladende livløse dahlia-knolde.

  SvarSlet
 4. Jeg måtte købe helt nyt dahliaknolde i år, da mine "overvintrende" var rådnet op, men nu står de nye i krukker i drivhuset og vil forhåbentlig snart spire. Det er smadder ærgerligt for dig med dine, men jeg håber du får liv i de tilbageblevne. Jeg plejer at lægge dem i en kasse med tørt spaghnum i mit drivhus, hvor der heller ikke er frostfrit, men hvis vi får en lang og meget kold vinter, som vi har haft de sidste 2 år, må man finde et køligt værelse at opbevare dem i. Sådan ét har jeg bare ikke - jeg hader kolde værelser :)

  SvarSlet
 5. Jeg kan høre, jeg ikke er den eneste, der godt kunne bruge nogle dahlia-vinteropbevarings-fif :-)

  Det var da også rigtig ærgeligt med dine knolde Lene. Jeg ved præcis hvordan det føles, at få fingrene i sådan en blød og rådden knold.

  Jeg har overvejet, om man kunne grave en jordkule, men det er ikke noget, jeg har nogen erfaring med. Og hvis de kan overleve under skrivebordet, er der jo ingen grund til at begynde at grave huller i haven.

  Jeg bryder mig heller ikke om alt for kolde værelser - hvor varmt har I det i kontoret Lisbeth?

  Hvis nogen nu hører om gode råd andre steder, må I endelig sige til :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...