fredag den 22. april 2011

Klatreværk til klematis

Lige ved min hoveddør satte jeg sidste efterår to forskellige klematis, en bordeaux og en lysserød, så vidt jeg husker. Jeg tror altid, jeg kan huske sådan noget, men med alle de planter, der er kommet til i haven, kniber det efterhånden med hukommelsen. Måske var det en 'Ville de Lyon' og en 'Pink Fantasy'. Nå, når de blomstrer, må jeg lige have opklaret, hvad det er for nogen, og denne gang må jeg hellere få det skrevet ned, så jeg ikke glemmer det igen :-)

Da, de blev plantet klarede de sig fint med de bambuspinde, de var købt med, men allerede nu, er de ved at vokse dem over hovedet, så der måtte mere til. Jeg købte et billigt træespalie, gav det lidt sort træbeskyttele, så det passede bedre til huset, og i går kom det op. Der var dog lige det problem, at lampen var i vejen. Det blev løst ved at save lidt af en af pindene, afmontere lampen, få espalieet op, og sætte lampen tilbage igen. Lidt bøvlet, men nu kan klematisserne bare komme an - vejen for de første par meter er i hvertfald banet - og med indbygget lys. Jeg tænker, at det nok skal blive fint med lampen omslynget af blomster - det bliver jo en fornøjelse at gå ind og ud af døren :-)


7 kommentarer:

 1. Det ser fint ud - og meget diskret. Jeg har netop for en time siden fundet ud af hvor min nyindkøbte clematis skal stå - så nu skal der plantes :) Nogle gange må man bare eje nogle planter uden rigtigt at vide hvor de skal stå. Det kender vi vist alle - ikke?

  SvarSlet
 2. Tak - og jo, det kan jeg godt genkende. Det er vist et meget, meget velkendt fænomen ;-)

  Klematis kan man vel næsten heller ikke få for mange af.

  SvarSlet
 3. Det skal nok blive flot med dine Clematis :-)

  Jeg er vild med Clematis, men har desværre ikke altid lige stor held med dem.
  Har prøvet nogle gange, at de ikke rigtig bliver til noget, og jeg syntes, jeg behandler dem på samme måde, som dem der har det fint. Så ved ikke rigtigt hvad det skyldes. Har dog hørt, at de småblomstrende skulle være lettere end de storblomstrende, men ved ikke om den holder ;-)

  Har dog bestemt at der SKAL flere Clematis ind i vores have.

  God påske.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 4. Det ser ret stylet ud med det sortmalede espalie. Flot løsning ;-)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig fint ud :-) Og med en velkomst af klematis, så kan det da ikke blive meget bedre :-)

  SvarSlet
 6. Tak for alle jeres søde kommentarer!
  Jeg er også blevet godt tilfreds med resultatet - nu er det bare at vente på, at de gror til og forhåbentlig giver en overdådighed af blomster. Jeg kan næsten ikke vente :-)

  SvarSlet
 7. Det bliver da den skønneste velkomst!

  Bedste havehilsner
  Birgitte

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...