søndag den 12. februar 2012

Tur til Spiren


Jeg har været en tur forbi Gartneriet Spiren ved Skælskør i dag - og sikke en oplevelse. Man kommer lige ind fra det vintergolde og snedækkede landskab og bliver mødt af et helt eventyrligt syn af blomstrende påskeklokker i de skønneste farver og former. Og i øvrigt en ualmindelig sød og imødekommende indehaver :-)
Jeg var afsted sammen med min mor, der her går betaget rundt mens hun med meget små mellemrum udbrydder: "neeej", "nåårrrh" og "jamen altså" - tror i øvrigt ikke, jeg opførte mig meget anderledes :-)


Det blev til en del billeder - og da jeg havde umådeligt svært ved at vælge, så bliver I nu udsat for et mindre bombardement. Hvis I også er til påskeklokker, så læn jer tilbage og nyd det :-)

 Der var også andre forårsvækster, bl.a. en del forskellige vintergækker.


Bl.a. denne på højre billede, som var ret stor sammenlignet med de andre


Og perlehyacinterSmå iris og forskellige erantis bl.a. disse dobbelte


Jeg kunne selvfølgelig ikke gå tomhændet der fra. Her et lille blik ned i posen. De følgende fire billeder er af de udvalgte, der fik sneget sig med hjem :-)

Sikke en skøn måde at bruge en formiddag på - og hvis du aldrig har været en tur forbi Gartneriet Spiren, så kan jeg kun på det varmeste anbefale det :-)

42 kommentarer:

 1. Sikke mange fristende billeder, du har taget. Hvis jeg ikke vidste det før, så ved jeg det nu: Jeg har for få juleroser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, det var alt for få, jeg fik med mig hjem, men der var en skarp bagkant på budgettet (som endda blev overskredet en smule ;-))

   Slet
 2. Jeg kan se på dine billeder af påskeklokkerne i timevis - ÅH, hvor er de smukke. Jeg er især VILD med den lyserøde du valgte at tage med hjem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ret godt tilfreds med dem, jeg fik med mig :-)

   Slet
 3. Hej Signe.. Hvor pudsigt, jeg var på besøg hos spiren i går, men jeg havde desvære ikke kameraet med. Men hvor er det dejligt at se dine billeder derfra! og hvor er de yndige dem du fik med hjem! :)
  God søndag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var da lidt sjovt. Men det er jo også lige årstiden til det :-)

   Slet
 4. Det sted skaber en vis afhængighed. Jeg tror faktisk, at jeg liiiiige bliver nødt til at køre forbi (igen) næste lørdag, når jeg er i nærheden. Denne gang på grund af vintergækkerne! Meget farligt sted :-)

  Ha´en god søndag aften
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis budgettet havde været lidt større, kunne jeg også sagtens være blevet fristet af de forskellige vintergækker - men jeg var tapper og stod imod ;-)

   Slet
 5. Ihhh, åhhhh, nej hvor er de søde og fine :-))
  Kan godt forstå du gik helt amok med kameraet, der er jo den ene skønne blomst efter den anden. Utroligt så mange forskellige der findes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kunne ikke flytte mig mange cencimeter af gangen før kamerat måtte i brug igen :-)

   Slet
 6. Jeg var også hos Spiren i formiddags, men jeg var på vintergække jagt - og så forelskede jeg mig i en kat (som jeg dog ikke fik med hjem) Skønne, skønne billeder du har taget.

  SvarSlet
 7. Fantastiske billeder du har taget, godt jeg bor laaangt væk, da jeg ikke tror min slunkne februar pung, syntes at det ville være et godt sted at besøge. Flotte valg du truffet :-) Hilsen Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke mange smukke blomster. Det er da umuligt at vælge.......

   Slet
 8. Hej Signe...
  Jeg er vildt imponeret over at du kunne holde budgettet... sikke en masse skønheder... og du har da glæde af dit kamera, ja det har vi andre jo også... har lige set at jeg kan bestille online hos Spiren, så afstanden er ingen hindring... mums..
  God søndag VH fru.leger

  SvarSlet
 9. Hvor er de smukke alle sammen, det må ha' været svært at vælge mellem alle de skønheder:) Anne Gine

  SvarSlet
 10. Underskønne er de, den ene mere "breath-taking" end den anden - og sikke nogle skønne eksemplarer du erhvervede dig :o)

  SvarSlet
 11. Signe altså... hvor er det bare skønne billeder, hold da op nogle dejligheder du har skudt.
  Hvor må det være dejligt at dele sådan en oplevelse med din mor. Min mor ville have elsket at gå rundt mellem alle de skønne blomster.
  Og jeg som lige, næsten da, har affundet mig med at jeg heller ikke kommer til Spiren i år. Men så nyder jeg dine billeder så meget mere :-)

  SvarSlet
 12. Wauw.... siger jeg altså bare, og kan næsten ikke få luft....

  De er SÅ smukke allesammen. Jeg drømmer også om at komme til Spiren en dag, men får vist ikke råd i år med alle de haveplaner, jeg har. Tak for alle de skønne billeder - fed reklame for stedet, jo.

  knus Ulla

  SvarSlet
 13. Smukke, smukke blomster. Jeg er imponeret af, at du kunne vælge.

  SvarSlet
 14. Det er vist godt, jeg ikke længere bor i nærheden af "Spiren". - Så havde jeg da virkelig haft problemer med både økonomien og valget. - Og hvor er du bare god til at tage billeder! Vh. Helle / www. helleskolonihave.wordpress.com

  SvarSlet
 15. Sikke en dejlig tur I har været på. Spiren må være noget nær paradis, det er så svært at vælge blandt alle disse skøn planter. Dine billeder er fantastiske, det er så svært at fotografere juleroser i haven fordi de vender hovederne nedad.

  SvarSlet
 16. Det er jo fuldstændig vildt hvad der er!!! Ufatteligt at du har kunne holde fokus og overhovedet være istand til at vælge... det må være et fantastisk syn. På et tidspunkt må der altså stå Spiren på min ud-i-det-blå-seddel, men det kræver enten en umådelig selvdisiciplin eller en meget stor pengepung - ingen af delene kan jeg præsterer!! Tak for skønne-skønne billeder :o)

  SvarSlet
 17. OH MY GOD... jeg er forelsket :o)
  Et rent slaraffenland af lækkerier. Jeg købte 3 påskeklokker ved Spiren sidste år - over nettet - men jeg blir simpelthen nød til at ha nogle flere kan jeg se... guf guf guf :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 18. Wauw ... nåhrr.... ihh...
  hvor smukke ♥

  SvarSlet
 19. Jeg forstår jeres små hyppige udbrud :-D
  Sidste år på samme tid var jeg også i spiren så jeg kender følelsen!
  Det er nogle rigtig smukke klokker du har udvalgt!
  K.Gro

  SvarSlet
 20. ÅH.. ÅH... Hvor er de dog smukke allesammen.
  Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 21. Ja sikken en masse skønne billeder du viser her. Det må have været meget svært at vælge nogle få ud, dygtig pige, du klarede det :o)
  Jeg har valgt ud hos Marlene Staudefeen, så jeg får nogen sendt, mon ikke de kommer tirsdag eller onsdag. Glæder mig. Tillykke med dine skønne.
  Knus

  SvarSlet
 22. Åhh, jeg blir helt dårlig av å se de bilder du har tatt. Jeg er glad at jeg bor i Norge, for ellers hadde jeg kjøpt alt for mange av de ;-)

  SvarSlet
 23. TAK for bombardementet!!! Sikke lækkerbidskener. Hvordan skal man kunne vælge bare nogle stykker ud? De er fantastiske alle sammen, og min puls er stadig lettere forhøjet af ren "må-eje-dem-alle-forvildelse"... og så har jeg endda kun set med på dine skønne billeder!

  SvarSlet
 24. Jo jeg har været i Spiren. Og det altså som at blive lukket ind i en slikbutik. Ih nogle fantastiske flotte billeder, du IGEN har taget. Bliver da helt syg for en tur derop igen.

  Og ja hun er altså helt eventyrlig sød og klog på sine planter. Skønt sted og besøge.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 25. Tak for den skønne kaskade af Helleborus. Jeg blev ramt i sidste måned ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg blev lidt kort ;-)

   Hilsen Ina

   Slet
 26. WOW! Helt fantastiska bilder på helt fantastiska blommor.

  Kram

  SvarSlet
 27. Ja, det er en oplevelse af se alle de 'forskellige' påskeklokker - der er jo ikke to der er ens. Og Marianne er en sød og passioneret ejer, som gerne deler ud af sine erfaringer. Der kommer jeg gerne igen :-)
  Det er nogle skønne planter, som du har fået dig - men du har helt ret; det er svært at begrænse sig og man må være standhaftigt for ikke at få hele bagagerummet fyldt.

  SvarSlet
 28. Ja, jeg var der både sidste åg og har nu været der igen i sidste weekend :o) Godt jeg ikke bor lige rundt om hjørnet :O) Det har jeg slet ikke råd til. Jeg kom altså også til at tage nogle vintergækker. Man kan slet ikke styre sig i denne tid :o) Så jeg er meget imponeret af dig Signe. Sikke en rygrad :o)

  SvarSlet
 29. Jeg var også helt salig, da jeg gik rundt i Spiren sidste år. Indtil videre holder jeg mig på måtten og bliver væk i år. For jeg kan slet ikke komme derfra tomhændet. Til næste år tager jeg turen igen. Det er simpelt hen så dejlig en stemning der er hos Marianne i Spiren. Enig.

  SvarSlet
 30. Suk hvor er de smukke. Jeg har aldrig været derovre, men vil gerne.

  I sidste uge fik jeg sendt en del fra Staudefeen, der har mange dobbelte (og noget billigere end hos Spiren). store flotte planter.

  Vh conni

  SvarSlet
 31. Det lyder som en rigtig dejlig mor/datter tur i har været på.
  Man må holde tungen lige i munden, sådan nogle steder, hvis ikke man har lyst til at ruinere sig selv på et kvarter:-)

  SvarSlet
 32. Hold da op hvor er de smukke, det må have været svært at vælge.
  Jeg tør ikke tage til spiren, uha da, det vil blive for dyrt:o)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 33. Sikke en dejlig tur, I har haft og hvor er påskeklokker skønne. Dine 4 er helt fantastiske. Det bliver sikkert flot i haven!

  SvarSlet
 34. Oh my god........smukt smukt smukt - fristende, fristende, fristende SUK :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 35. Jeg gikk nettopp forbi et torv med slike til salgs idag. De er herlige! Morsomt med det anderledes navnet du skriver, i Norge kalles de vel julerose.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...