torsdag den 23. februar 2012

Første krokus og erantis - det er FORÅR!

Solen stråler, termometret viser 8 grader og de første erantis og den første krokus har valgt dagen i dag til at gøre deres entre her i Signes Vals. DET ER FORÅR!!!

(Uha, det ser ud som om, der et lidt hårdt at stå op efter en lang vintersøvn, men se, hvordan den ene lille erantis står og klapper den anden opmuntrende på ryggen - det er da en kammerat ;-))Jeg tror den lille krokus er en Blue Pearl

Og vintergækkerne har nu endelig åbnet sig helt - kunne det i øvrigt ikke se ud som om, det er to forskellige slags? Nå ,det er der ikke tid til at fordybe sig i nu, for det er forår i dag. Hurra, hurra. Jeg må ud og danse i min have :-) 

19 kommentarer:

 1. Kære Signe,
  Jeg tror også på det er forår nu. Jeg har spist frokost i væksthuset (40 grader).
  Du må være omhyggelig med din dans, at ham deroppe ikke forveksler det med en regndans ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok være forsigtig ;-)
   Hvis ikke det var fordi, jeg boede i sådan et tætbefolket område, så kunne jeg have lyst til at gøre som Ronja Røverdatter, der har sit forårsskrig. Men jeg er bange for, at nåboerne vil misforstå det ;-)
   Lækkert med frokost og trope-grader i dit skønne, skønne væksthus :-)

   Slet
 2. Ja det er skønt og forårsagtigt i dag, men også meget blæsende. Pyt solen skinner, det vil vi nyde. Du har ret i, at de to vintergækker ser forskellige ud.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er det heldigvis ikke voldsomt blæsende - men dejligt lunt og lækket :-)
   Så er jeg jo næsten lidt moderne, med flere forskellige vintergækker ;-)
   Knus

   Slet
 3. Åh vad underbart! Inga sådana blommor i sikte här än, men snart så kommer dom nog om detta underbara vädret fortsätter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man bliver bare så glad. Håber også snart, der kommer lidt blomstrende forår til dig :-)

   Slet
 4. Hej Signe.
  Helt enig nu ER det forår... Jeg har osse været heldig at være i haven i dag, og synes bestemt at der er meget mere forårs-fugle-pip i luften end i forgårs :-).... Jubii jubiii jubiiii
  Knus Lone

  SvarSlet
 5. Tror bestemt også det er forskellige vintergækker - tegningerne på de yderste blade er jo ikke til stede på den til venstre - har læst mig frem til at det er de grønne tegninger der netop afgør det - men ret mig endelig hvis jeg tager fejl
  Jeg har stået i baghaven og hylet af fuldmånen som en ulv (ganske ædru) - så skrig du bare dit forårsskrig ud ;-)

  SvarSlet
 6. Det er bare sådan nogle dejlige fotos, du ta'r, Signe! Macro og i smukt lys. Du må være helt nede på maven og ligge.
  Vh. Helle

  SvarSlet
 7. Det har været en dejlig dag og jeg tror også at vi er på vej i den "rigtige" retning.
  Bliv endeligt ved med at danse:-)

  SvarSlet
 8. Jamen jeg er helt enig med de andre. Skønne billeder af forår på vej - og det er helt forunderligt at se de småi så stor størrelse med dit fantastiske zoom. Dejlig opvarmning til havebesøg i kolonihaven i denne weeekend, hvor de har lovet strålende sol hele lørdag :-)

  SvarSlet
 9. Jiiiiipppiiiiiii......jeg tager dig på ordet og råber også FORÅR :0) Det har da været en helt fantastisk dejlig dag - røde kinder og spinatpandekager på bålet oppe på arbejdet - jo der er bestemt noget i luften :0)

  Vintergækkerne er helt bestemt forskellige.....den med de grønne aftegninger ligner den Birgitte Landligger købte hos Spiren i søndags husker ikke lige på stående fod navnet.........men smuk er den bestemt.

  ......tak for de dejlige solbeskinnede billeder.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Altså hvis vi nu danser og råber lidt lavt, tror du så ikke det går? Jeg vil ihvertfald gerne være med :-) For sikke en dag det har været.
  Og det er herligt at se de små forårsblomster i regnorme-perspektiv. Hvor er de egentlig heldige disse små første forårsblomster. For sikken en opmærksomhed de får af os, ikke? :-)

  SvarSlet
 11. Hvor vildt at se Crocus allerede nu! Jeg har kun set deres blade hos mig hos mig idag, trods at næsen har været betænkeligt nær jorden ;) Tak for kigget på dine smukke billeder.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 12. Hej Signe. Jeg må erkende, at du har mere forår end vi har heroppe i det nordlige, men jeg vil alligevel gerne danse med, for planterne myldrer op her også! Rigtig god aften.

  SvarSlet
 13. Jah... det har været en dejlig mild dag i dag, dog med lidt blæst her. Det virker forårsagtigt, så jeg deler din glæde. Mine krokus er nu slet ikke så langt fremme som dine, men det kommer jo.

  Og tusind tak for din søde hilsen med lupin-frøene, hvor er du kreativ.

  knus Ulla

  SvarSlet
 14. Skønne billeder, og jo det må da bestemt være to forskellige vintergækker - meget hipt :-)
  Jeg har ikke kunne komme i haven i dag, men efter dine billeder af krokus, så må de da være det første, der skal tjekkes i morgen tidlig.
  VH Nina

  SvarSlet
 15. Ej altså Signe, det kamera er da helt vildt :o)) Jeg har lige måtte tørre tastaturet for mundvand over de lækre forårsbilleder :o) Mon ikke de to Erantis er Sam, som klapper Frodo på ryggen på vejen gennem Mordor? Det tror jeg :o)

  SvarSlet
 16. Liiiidt forsinket, men jeg tror den højre vintergæk er en Nivalis Viridapice. Den har i hvert fald aftegninger uden på kronbladene. Og, den anden er højst sandsynligt en almindelig Nivalis - den vi alle har :-), men det er svært at være nøjagtig ud fra et foto - og ekspert er jeg jo heller ikke på nogen måde.....Og, og, og... Mon jeg har dækket mig ind nu ;-)

  /Birgitte

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...