tirsdag den 7. februar 2012

Hvid X-faktor

Nu er det blevet de hvide blomsters tur. Det har heller ikke været et helt let valg, men det blev denne hvide kornvalmue, der endte med at blive min hvide kandidat.


Ud over at jeg synes, der er noget utroligt betagende over dens enkle skønhed og silkepapirs-agtige skrøbelighed, så var noget af det, der gjorde den til noget ganske særligt, at den blomstrede i november (billederne her er fra den 10. november), hvor der ikke var så meget andet tilbage i haven (her står den sammen med blålilla dusksalvie).


Årsagen til at den blomstrede så sent var, at jeg i forårstravlheden havde glemt at få sået frøene. Selvom jeg egentlig regnede med, det var for sent, så dryssede jeg alligevel lidt frø ud, da jeg pludselig kom i tanke om dem i løbet af sommeren. Det resulterede i disse efterårs-blomstrende skønheder. I år tror jeg, at jeg vil så dem i flere omgange både i løbet af foråret og sommeren, så jeg kan nyde dem over en lang periode - for det er da helt fantastisk at kunne gå ud i sin have og blive mødt af sådan et syn her midt i november :-)

Med i opløbet om at blive min hvide kandidat var bl.a. også lupiner, blomme-blomster og stokroser, som jeg jo heller ikke på nogen måde har lyst til at undvære i min have :-)

Lupiner, blomstrende blommetræ og stokrose


Ha' en rigtig dejlig dag!

26 kommentarer:

 1. så fint tips å så valmuen i flere runder! Jeg planlegger å så mye valmuer i år da vi anlegger nye bed og jeg er usikker på hvor tidlig de blir ferdige så jeg trenger noe som kommer raskt i blomst. om jeg sår masse ettårige så er det da noe som fyller opp utover sensommer og høst og gjør det pent til jeg får skaffet alle stauder jeg vil ha :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder spændende med nye bede - og valmuer er da skønne at fylde op med. Held og lykke med det!
   Knus Signe

   Slet
 2. Underbara bilder på den vita vallmon. Jag har aldrig lyckats med ettårig vallmo, dom som skall vara så lätta, men jag får kanske göra ett nytt försök iår.

  SvarSlet
 3. Den er så fin, og tænk at blomstre i november. Det må give x-factor.

  SvarSlet
 4. Veldig søt , enkel og ren .
  Valmuer er jeg så svak for.

  Marit.

  SvarSlet
 5. De er så skjønne, kornvalmuene, som silkepapir. Hell og lykke i konkurransen :) Din kandidat er god.

  SvarSlet
 6. Den er altså også bare virkelig smuk og florlet Signe. Måske man skulle prøve tricket med at så frøene af flere omgange for om nogen måned så er november da en skøn måned at få blomster i ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Endnu en skøn kandidat :o)
  Er ligesom dig vild med det silkepapirs-agtige - smuk er den :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 8. Ah, det var et dejligt gensyn med din skønne hvide valmue. Jeg kan godt forstå at du valgte den, for den er virkelig fin og speciel.
  Det er en rigtig god idé at så dem ad flere omgange. Det tror jeg også at jeg vil prøve. Du må skrive på bloggen når du sår dem, så du kan huske os andre på det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Hanne
   Jeg skal nok prøve at huske det. Både det med at få sået i flere omgange, og det med at fortælle det på bloggen. Men du må meget gerne hjælpe mig med at huske det :-)
   Knus

   Slet
 9. Smukt. og så med blomst i nov.
  Jeg kan godt forstå, at du har valgt netop den.

  SvarSlet
 10. Smukt. og så med blomst i nov.
  Jeg kan godt forstå, at du har valgt netop den.

  SvarSlet
 11. Ja det må være svært at vælge mellem så mange skønheder. Men valmuen er fantastisk smuk i al sin enkelhed. Jeg vil gribe din idé, og prøve at så ad flere omgange af den håndfuld frø jeg høstede i sensommeren. :-)

  SvarSlet
 12. Hej Signe,
  Tak for sidst - det var hyggeligt at mødes.
  Din kornvalmue er et godt bud på en vinder.
  Den er smuk og yndefuld. Kunne godt finde vej til min have
  i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig hyggeligt. Det er skønt at møde blog-venner IRL :-)
   Knus Signe

   Slet
 13. Wow, så flott blomstring i november? Dere har sikkert et bedre klima enn vi har her nord! Det var et meget bra tips å så den i flere omganger for å få strekt blomstringen utover sesongen :)
  Lykke til med en flott kandidat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været et usædvanligt mildt efterår her, der har strakt sig helt frem til midt i januar, så det er nok ikke hvert år, jeg skal regne med valmuer i november - desværre.
   Knus

   Slet
 14. Hej Signe. Det var en flot kandidat. Den har jo X-faktor,når den kan blomstre så smukt i november. Held og lykke.

  SvarSlet
 15. Kære Signe,
  Den hvide kornvalmue er simpelthen så skøn i al sin enkelhed og bestemt en værdig X-factor kandidat. Jeg har ikke deltaget i x-factor emnet for jeg har så mange yndlinge, at jeg har svært ved at vælge, men jeg skimmer mine billeder for at se kandidater og idag valgte jeg også kornvalmuen som jeg også har taget nogle pragtfulde billeder af.
  Jeg tror også jeg vil prøve at så ad flere omgange (selvom de selvsåede nok vrimler op til foråret).
  Tak for sidst, det var super hyggeligt, knus:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak for sidst - det var nemlig super hyggeligt :-)
   Jeg synes også det er næsten umuligt at vælge, men selvom du ikke deltager, så må du da meget gerne vise dine skønne billeder frem :-)
   Knus Signe

   Slet
 16. Den er rigtig dejlig :) Jeg er også helt forelsket i det florlette udtryk, den har. Men du har ret, det er ikke nemt at vælge kandidaterne til denne konkurrence.

  SvarSlet
 17. Så vakker blomst, og det får du virkelig vist i bildene dine også. Har bare røde, tror jeg må prøve noen hvite til våren også. Lykke til. :)

  SvarSlet
 18. For en nydelig valmue, den ser så sart og delikat ut. Valmuer er en må ha plante i hagen.
  Lykke til i konkurransen :-)

  SvarSlet
 19. Tak for alle jeres søde kommentarer :-)
  Og dejligt, hvis nogen kunne få inspirtion til at så valmuer af flere omgange. Jeg skal nok fortælle her på bloggen, når jeg sår dem. Jeg har i øvrigt allerede drysset forskellige valmuefrø ud i bedene engang i november. Så første hold er "sat over" :-)
  Knus Signe

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...