mandag den 20. februar 2012

Såning af høstanemoner?

De er jo ret fine, frøstandene hos høtsanemonerne, specielt på sådan en dejlig solskinsdag som i dag. Men mens jeg gik rundt der og beundrede dem, så fik jeg den tanke, at de sikkert kunne sås (ved ikke, hvorfor jeg ikke har tænkt det før???).


Jeg ville derfor høre, om der er nogen af jer andre her i Haveblogland, som har erfaringer med at høste og så høstanemoner - i så fald er jeg lutter øre :-)

Ha en rigtig dejlig dag!

15 kommentarer:

 1. Kære Signe. Jeg er ikke rigtig med i blogland, da jeg ikke har en blog, men jeg følger med i din og nyder den simpelthen så meget ;-)
  Mht. høstanemoner, så har jeg selv sået dem med stor succes. Jeg købte frø af de lyserøde fra Albinusfrø og såede dem i februar. Jeg rev simpelthen vattet med frøene i små stykker, fordelte det i flamingobakker med såjord og dækkede med et tyndt lag jord. De tilbragte de første måneder i et koldt drivhus og da de var store nok kom de i potter. Omkring juni plantede jeg dem ud og allerede samme år blomstrede de fleste! I år har jeg forsøgt mig med at høste fra hvide i egen have og de er nu sået efter samme opskrift - så nu venter jeg spændt på om de er lige så samarbejdsvillige.

  Godt forår fra Fie

  SvarSlet
 2. Hej Signe
  Jeg sår dem med frøuld og det hele, dækker med jord. Jeg sår mine ude i efteråret. Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. ja jeg har nu aldrig været så heldig som fie, at de blomstre første år:) Anne Gine

   Slet
 3. Hej Signe
  Jeg er super glad for den anonymes svar, har netop i går sået frø fra høstanemoner også fra Albinus frø. Alle mine nysåede stauder står i et koldt skur, og allerede på førstedagen er jeg utålmodig efter at se dem spire :S
  Men altså så dem med frøuld, dæk let med jord og stil dem koldt og fugtigt. De behøver først lys når de spirer.
  God dag, hilsen Susanne

  SvarSlet
 4. 1000 tak for jeres svar. Jeg må da vist ud og samle uld og gøre et par såbakker klar :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Jeg har ikke prøvet at så dem, men jeg synes nu også, de formerer sig så godt, at det ikke er nødvendigt. Men er nu alligevel imponeret af Fies svar, at de blomstrer samme år, som de er sået. Så er der jo ingen grund til at betænke sig Signe :o)
  Knus

  SvarSlet
 6. Ingen hjælp fra mig, men det lader til du bare kan gå i gang :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 7. Jeg kan ikke hjælpe..Jeg skal for første gang i år til at forsøge mig med frøsåningen, men venter lige til marts måned.
  Hvor kan man få gode tips her i blogland. Næste efterår vil jeg forsøge som staudecafeen. Det kan jeg da finde ud af.

  SvarSlet
 8. Ja det havde jeg slet ikke tænkt på. Faktisk er nogle af mine 'færdigkøbte' gået til, så jeg vil da straks prøve rådene her. God idé, så er der måske penge til nogle andre blomster i stedet :-)

  SvarSlet
 9. Hov det kunne være jeg også lige skulle prøve det ;-)
  Slet ikke fordi at jeg har en masse andet der skal sås hi hi hi
  K.Gro

  SvarSlet
 10. Hej Signe. Det lyder som et spændende eksperiment og du må da vist igang! Jeg vidste ikke at man kunne så dem, mine spreder sig rigtig meget, så jeg hiver udløbere ud og forærer dem væk!

  SvarSlet
 11. Så fik jeg sået en portion små vat-stykker fra den pink høstanemone, som jeg kun har en enkelt af - endnu ;-)
  Det bliver ikke et kedeligt forår med alt det, der skal prikles og vandes og ompottes. Jeg bliver helt svedt bare ved tanken - men jeg glæææder mig :-)

  SvarSlet
 12. Hej Signe
  Fin inspiration, jeg må lige ud i morgen og se, om der er flere vattotter tilbage i min have. For det kunne bare være sjovt at prøve.
  Jeg ville heller aldrig have tænkt på at så høstanemoner, men det skyldes vist, at jeg har samme sort som Lisbeth: den der bare breder sig mere og mere.
  VH Nina

  SvarSlet
 13. Jeg vidste ikke man kunne så dem selv, så lærte jeg det..:-)
  Jeg elsker høstanemoner, men alle mine blev ødelagt af frosten i fjor.

  hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 14. Nej hvor spændende - jeg drømmer om et stooort bed høstanemoner ala min nabo's langs det ene stakit - det kunne jeg jo hjælpe på ved ved at så dem selv ud fra den lille klump jeg har allerede selv - og måske suppleret med frø fra nabo og svigermor til efteråret - håber du følger op på dette

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...