lørdag den 18. februar 2012

Justerede baghave-drømme


Jeg har ikke været helt tilfreds med mine baghavedrømme, men jeg har ikke rigtig kunne finde ud af, hvordan det ellers skulle være. Så faldt jeg ved et tilfælde over de svenske haveprogrammer "Trädgårdstoppen", hvor man besøger en masse meget forskellige svenske haver. Den slags kan jo være overordentligt inspirerende, og så faldt baghave-drømmene pludselig på plads.

Billeder fra udsendelsen 'Trädgårdstoppen'

Jeg faldt nemlig pladask for en have med en masse små damme og en helt eventyrlig stemning (i udsendelse 8). Noget af den stemning MÅ jeg altså også have ind i min have :-)


Her er en oversgt over, hvordan baghaven ser ud i dag - og hvordan, jeg i første omgang havde tænkt den, hvor det L-formede højbed deler baghaven op i en terrasse-del og en køkkenhave/drivhus-del.


Og her er så planen som den foreløbig er kommet til at se ud, efter at det firkantede bassin er lavet om til en lille skovsø. På den sidste tegning har jeg forlænget den lille sø, så der bliver en lille bro over, men da det er her, kloakeringen løber, er det nok tvivlsomt, om det kan lade sig gøre - men derfor kan man jo godt drømme ik'? :-)


Et billede fra foråret (set fra vesthaven/æblelunden) og efter en tur i tegneprogrammet med den gamle bassin-drøm (og selvfølgelig sofa/seng-pergolaen som jeg holder fast i)


Og her er bassinet så lavet om til en mere organisk formet dam. Ud over "skovsøen" og terrasserne er der også kommet lidt flere træer (og en fin træpæon i forkanten ;-)). Jeg havde tænkt mig, at terrænet omkring træterrasserne skal kuperes lidt, så der bliver små bløde mini-bakker, der hæver sig som en blød kontrast til det lige og plane træværk. Der skal selvfølgelig også tilsættes en masse hosta og bregner, klematis og digitalis og helt sikkert en masse andet. Og selvfølgelig et overdådigt flor af anemoner i foråret - men alt det, må I lige bruge fantasien til :-)

Collage af google-inspiration

Af træer overvejer jeg en magnolie ved spiseterassen, en prydpære foran sofapergolaen helt inde ved dammen og evt. en lille japansk dværg kirsebær overfor - har nok opgivet en stor japansk kirsebær efter alle de indvendinger, jeg fik her på bloggen. Det vil skabe en del mere skygge og gøre området lidt mørkere, men jeg er ret vild med tanken om denne terrasseopdelte lille eventyr-skovhave der folder sig ud omkring min egen mini-skovsø. Sådan et sted, hvor elvere og hobitter kunne finde på at slå sig ned et øjeblik for at få et hvil :-)


Som sagt holder jeg fast i drømmen om sofa/seng-pergolaen, den og mange flere drømme kan du læse mere om, hvis du klikker på fanen 'Drømme' øverste på siden.

Ha' en rigtig dejlig weekend!

15 kommentarer:

 1. Hvor er du god til at drømme Signe, det ser spændende ud det hele. Jeg kan også godt lide de svenske haveudsendelser, men har foreløbig kun set Dage i haven. Det er rigtig gode udsendelser.
  Knus

  SvarSlet
 2. Spændende! - Det program må jeg da se :-) Tak!

  SvarSlet
 3. Uhh jeg er vild med din drømmefane... det er spændende læsning :o)
  Det er en fantastisk måde du får skrevet, tegnet og sat billeder sammen på... jeg glæder mig så meget til at følge dine drømme - også når de blir til virkelighed :o)
  Keep on dreaming...

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 4. Hobbitter og elvere, den er jeg helt med på :O)Jeg hælder altså mest til den nye løsning :O) Den er så meget flottere :O) Det bliver spændende at se den ført ud i livet.

  SvarSlet
 5. Det bliver stemningsfyldt uanset dit endelige valg, du har mange skønne drømme. Den der sofa-seng-pergola ser skøn ud.

  SvarSlet
 6. hold da op hvor ser det godt ud, du får godt nok travlt:) Anne Gine

  SvarSlet
 7. Det ser rigtigt godt ud Signe. Hvor bliver det flot med vand i haven. Jeg har også drømt om vand i bassin a al haven I Hune i flere år, - kommer tid - kommer råd. ;)

  Jeg vil glæde mig til følge med i dine planer, - kender godt det at den rigtige løsning - ligesom klikker på plads i ens drømme. Go for it. Det bliver superflot.

  SvarSlet
 8. Det ser bare godt ud. Du vil blive glad for at få vand i haven. Glæder mig til at se resultatet.

  SvarSlet
 9. Det ser dejligt ud Signe og hvor er du bare ferm til at visualisere det.
  Vi skal også have bygget en lignende bænk ved vores trædæk, da der ikke er nogle købte møbler, der passer i størrelse og stil. Jeg forstiller mig noget med låg, til puder og min søns legetøj.
  Jeg glæder mig til at se dit færdige resultat, når du når dertil, for jeg er sikker på at det bliver rigtig flot.
  God aften
  knus

  SvarSlet
 10. Du er bare en skrapsak til både at drømme og få det ned på "papir".
  Mange af mine drømme er flyvske inde i hovedet.......det har jo den ulempe at man kan komme til at glemme dem og husbonden kan altså heller ikke følge så godt med ;o)

  SvarSlet
 11. Det er så dejligt, at sidde og lege med sine havedrømme, og hvor kan de ændre sig undervejs ;-)

  SvarSlet
 12. Hvor lyder det bare som nogle fantastiske drømme :-D
  Det vil bare komme til at se skønt ud. Jeg elsker at du ikke lader dine drømme styre af en "bagatel" som kloarkering ;-D ha ha..... det er sådan drømme er. Alt kan lade sig gøre i drømme, og mon ikke der kunne findes en løsning på problemet (som jeg vælger at kalde en udfordring, så er det lige som nemmere at håndtere)
  Drømmehilsner fra Marianne :-D

  SvarSlet
 13. Hvor ser det fantastisk ud Signe. Det bliver spændende at følge når du skal igang. Vi "leger" selv med tanken om at overdække noget af vores store terasse med en pergola af en slags.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 14. Det er super lækkert ud .... dejlige drømme ;0)
  Åhh... jeg syntes det er svært ... vi har rigeligt med plads men syntes det er så svært at gøre det hyggeligt - var vist mere overskueligt hvis haven var mindre... altså at have råd til af fylde den op med planter ;0)

  SvarSlet
 15. Hej Signe.
  Så er jeg så småt tilbage i Blogland. Tak for din søde hilsen på min blog forleden :-)
  Hvor ser det spændende ud med dine projekter for baghaven. Den lille skovsø er jo lige i øjet på min smag :-)
  I første omgang ville jeg bare sige, at du sagtens kan få den lille del hvor dine kloakrør løber med den lille bro, for du kan bare nøjes med at lave det som et meget lavt område, eller du kan hævet det en lille smule ligesom jeg har gjort med min øvre dam.
  Jeg havde jo egentlig planer om her i vinter at vise på min blog, hvordan jeg byggede min sø for nogle år siden. Jeg var igennem nogle forskellige forløb, så du kan bare spørge løs. Jeg har også nogle gode sider hvor man kan læse om det, når det bliver aktuelt.
  Det ser ihvertfald super hyggeligt ud med dine billeder, så det skal nok blive et rigtigt drømmeområde en dag :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...