søndag den 26. februar 2012

Crocus Tommasinianus?

  
I går lige før solen gik ned, opdagede jeg en masse små krukus, der kom myldrende frem i græsset i baghaven. Jeg skyndte mig selvfølgelig straks ud med kameraet og fik lagt et billede her på bloggen. Men pga. lyset, blev farven nok mere blå end den egentlig er, så for en god ordens skyld, vil jeg også lige vise, hvordan de ser ud i bragende morgensol  - hvilket så måske gør dem lidt mere lilla end de er. Det er ikke helt let det der med farver ;-) 


De er stadig ikke sprunget helt ud, men jeg har et par billeder fra sidste forår, hvor man kan se, hvordan de kommer til at se ud.

Billede fra marts 2011 (taget med iPhone, så ikke den bedste billedkvalitet)

Det er så vidt jeg husker en 'Crocus Tommasinianus' (men hvis nogen ved bedre, må I endelig rette mig). Jeg bestilte dem et sted på nettet (husker ikke hvor) lige efter, jeg havde skrevet under på købsaftalen på huset - og noget af det første jeg gjorde, efter jeg havde fået nøglerne, var at få dem (og andre løgvækster) i jorden inden frosten satte ind, så jeg havde lidt forårsblomster at se frem til. Det var i øvrigt ret heldigt, for det viste sig, at der ikke var andet i haven i forvejen.

Billede fra marts 2011

De adskiller sig fra havens andre krokus ved at være de første, der dukker frem, og ved deres silkepapirstynde og sarte kronblade. Af begge grunde er de blevet mine yndlinge blandt mine krokus. Til efteråret vil jeg se, om jeg kan få fat i nogle flere - måske i andre nuancer. Denne gang tror jeg dog, jeg vil sætte dem i bedene, for hvert forår lykkes det hunden at få mejet en stor del af dem ned, når han glad kommer galoperende hen over græsset - og det kan man jo næsten ikke rigtig bebrejde ham, hvis man skal være fair ;-)


Jeg faldt i øvrigt over dette billeder på alpinegardensociety.net. Det ville da ikke være så tosset med sådan et forårsbed - vel?

---
Tilføjet senere:

Sådan her ser farven så ud nogle timer senere i almindeligt dagslys :-)

6 kommentarer:

 1. Den var også meget blå igår, nu ser det mere naturligt ud, smuk er den under alle omstændigheder. Og nej man kan ikke bebrejde hunden noget, den er jo bare glad :o)
  Knus

  SvarSlet
 2. Hej signe.
  Din krokus er bare smuk. Forstår godt du faldt for den.
  det alpine bed er absolut værd at gå efter..WOW

  SvarSlet
 3. Uanset navnet så spreder krokus altid stor glæde og dine er skønne og himmel langt fremme i forhold til min nordvente matrikkel .....og pludselig er humlebier der også for at få deres aller første forårsdrik i de skønne tragte ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Uanset 'blåhed' er dine krokus fantastiske forårsbebudere, som de står der og strækker sig efter solen. Og ja, forårskåde hunde i fuld havegalop er jo også en del af haveglæden :-)

  SvarSlet
 5. Hej Signe
  Hvor er de fine, uanset om tonen er lidt for blå eller lidt for lilla. Jeg er dog også ret vild med din blue pearl, som du præsenterede os for den anden dag.
  Jeg har været ude og se til mine hvide krokus, og de står ganske fint, men der er ikke kommet knopper frem endnu.
  VH Nina

  SvarSlet
 6. Hvor er de smukke. Jeg kan godt forstå at du holder meget af dem :-)
  Jeg har det samme problem med hunden og krokus. Da jeg beundrede mine idag, tænkte jeg også på at jeg hellere må nyde dem inden Frostie får trådt dem ned. Hun går nemlig i kanten af mine bede i forhaven, fordi hun ikke kan lide stenene på stierne.
  Jeg har sat nogle af mine krokus i krukker i år, netop fordi de ikke holder så længe 'på jorden' hér :-)
  Suk, for det alpine bed. Hvor er det altså bedårende smukt.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...