torsdag den 4. august 2011

Roser og kantovervejelser

Jeg har tidligere her fortalt om rosen, der fik en chance - en sølle forsømt en, der stod i haven, da jeg overtog huset. Nu strutter den af velvære, og jeg tror faktisk, at det er den af mine roser, der er aller kønnest lige nu. Og så bliver den bare ved og ved med at blomstre. Hvor er det skønt, med alt den livskraft :-)


Mit forhave-projekt gik lidt i stå i dag, fordi jeg ikke helt kunne bestemme mig for faconen på bedene. Til gengæld er der blevet flyttet sten rundt, og gjort forsøg med vandslange for at se forskellige muligheder, og nu tror jeg, at jeg har bestemt mig for at holde fast i bulerne rundt om frugttræerne, men at afrunde dem mere, så det mærmest bliver en 1/4 cirkel - man kan måske fornemme det på billedet her:


Mens jeg tog en pause fra overvejelserne, fik jeg dog lige tyndet godt ud i busken, og luget lidt ud i bedene - så lidt blev der lavet :-)

Jeg glæder mig til, at jeg på et tidspunkt, kan fremvise det færdige resultat, men der er vist en del timers arbejde igen, før jeg når der til. Og rigtig flot bliver det nok først til næste år, når det er vokset lidt til. Så må vi se, om der til den tid også er blevet råd til veranda og havebassin :-)

Så vil jeg i øvrigt gerne takke for alle jeres gode, søde, kloge og inspirerende kommentarer på mit indlæg i går - hvor er det bare fedt at have sådan en fantastisk forsamling af kloge og engagerede havemennesker, man kan spørge til råds og udveksle ideer med. Længe leve Haveblogland - og ikke mindst I mange skønne bloggere. Hurra for jer!

12 kommentarer:

 1. Minst like viktig som å lage en pen fasong på blomsterbedene er å lage en god kant å klippe plenen etter.

  SvarSlet
 2. Ja du fik mange kommentarer igår, det var helt overvældende. Du har ret hurra for haveblogland, man bliver jo afhængig af det :-)
  Det er hyggeligt med fælles interesser.

  SvarSlet
 3. Kjempeflott rose! Og de er jo på sitt beste nå utover :))

  SvarSlet
 4. Hej Signe tror det bliver rigtig fint med de 1/4 cirkelslag i stedet. Det bliver godt nok spændende. Hvordan laver du stenkanterne, ligger du "bare" stenene i jorden eller er de støbt fast?
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 5. Signe, det er da helt utroligt med den energi, du lægger for dagen. Jeg er vildt imponeret over alle dine haveprojekter, meget sjovt at følge.

  Det er dejligt med feed-back på bloggen, især hvis man har brug for et godt råd.

  Glæder mig til at høre nærmere om dine kanter...

  God fredag.

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
 6. Tak for kommentarerne :-)

  @Åshild:
  Det bliver nemlig rigtig dejligt men en kant, der gør det let at komme til med græsslåmaskinen :-)

  @Høneballehaven:
  Ja, det er dejligt med nogen at dele drømmene med.

  @Inge Marie:
  Tak, ja det er skønt med roserne :-)

  @Anne-Mette:
  Jeg håber det bliver fint - og 1/4 cirkelslag var inspireret af af nogle af kommentarerne i går og passer nok bedre med de andre bede.
  Jeg graver bare en smal rende og lægger stenene i græshøjde. Det er sikkert ikke så autoriseret, mend det har foreløbig fungeret fint i de andre bede.

  @Ulla:
  Tak. Ja, der er efterhånden gang i en del projekter her - men også en hel del der langt fra er afsluttet. Så der hersker lidt kaos. Men det skal nok blive ordnet på et eller andet tidspunkt - før eller siden :-)

  SvarSlet
 7. Jeg tror det bliver flot med med dine 1/4 cirkler. Og det er smart ikke at lægge stenene fast i noget... så kan man bedre lave det hele om, når man får en ny idé en anden gang :-)
  Jeg synes også det er herligt med alle de gode idéer folk kommer op med her i haveblogland. Jeg har virkelig fået fornyet min have-glæde op til flere gange ved at have alle jer søde bloggere at 'sludre' med :-)
  God weekend. Det er lige begyndt at regne her, men utroligt nok så bedene faktisk ud til at kunne trænge til lidt vand.

  SvarSlet
 8. Hej Signe. Jeg hedder "Birgitte på nettet" og har lige opdaget din blog. Det er spændende at se, hvordan et kolonihavehus kan blive helt forvandlet. Jeg kan godt lide de buede bede og også bedafskærmninger. Jeg har selv benyttet mig af det i vores have efter store overvejelser. Hos os har vi brugt kantsten i et bed og knækkede havefliser, der er gravet ned på højkant, som bedafskærmning. Det gør, at græsset ikke kan vokse ind i bedet. Jeg bruger også buksbom, som en cirkel rundt om vores frugttræer og er ved at lave mange buksbomstiklinger, som skal være bedafskærmning i mine ovale rosenbede. Jeg læser Claus Dalbys indlæg på sin blog hver dag og siden jeg fandt din, har jeg også fulgt med her. Dit vandprojekt er også spændende - jeg kunne godt tænke mig at se, hvad du beslutter dig for og se resultatet, for måske kan jeg bruge det i vores have.
  Mange hilsner fra Birgitte på Nettet.(www.birgittew.dk)

  SvarSlet
 9. Hvor dejligt at høre om den rose:-) det er som om den siger tak fordi der var nogen der fik øje på den og værdsatte den. Knus

  SvarSlet
 10. Vilket jobb du har framför dig!Det blir spännande att få se lite mer sedan.
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 11. De kantsten jeg har rundt langs plænen er lagt på samme måde som dine. Det fungerer fint.
  Jeg har lige et tip til dig. Resten af de sten du ligger, hæv dem lidt (ca. 2 cm) over græsplænens niveau. Græsplæner har det med at blive lidt højere med tiden. Det er jo rarest, at kunne undgå at skulle rundt og hæve alt for mange sten, fordi de pludselig ligger under græsniveau (taler af erfaring ;-)).

  Glæder mig til at se resultatet af dine anstrengelser - det skal nok blive godt :-))

  SvarSlet
 12. Det blir spennende å se hvordan bedet ditt har blitt når det får vokst seg til. Nylagede bed er ikke så fine med en gang. Til neste år blir det nok flott!

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...