mandag den 15. august 2011

To minutters sol og lidt roser

Jeg arbejder hjemme i dag, og bedst som jeg sad fordybet i en stak papirer, så skete det. Solen brød pludselig frem og strømmede ind af vinduet. Jeg glemte alt om papirer og måtte straks ud og sidde på gårdspladsen. Og det var sørme godt, jeg skyndte mig, for to minutter senere var miraklet forbi, og ude i horisonten truer tunge blygrå skyer.


Mens jeg sad og nød øjeblikket, lagde jeg mærke til, at min klatrerose Gerbe ikke var klatret nær så højt op, som min Queen Elisabeth, der jo ikke er en klatrerose. Måske er det lidt småtosset at lægge mærke til den slags. Jeg synes bare, det var lidt pudsigt :-)

Gerbe (ca. 1½ meter høj) og Queen Elisabeth (ca. 2½ meter)

De står op ad den samme væg med få meters afstand, og blev begge plantet sidste år. Blomster har de ingen af lige nu, men det kan jo stadig nås.


En anden rose, der til gengæld er kommet med blomster igen, er min Scepter'd Isle ved havelågen. Skønt :-)

11 kommentarer:

 1. Signe, hvor er jeg glad for at høre at din Scepter d'Isle blomstrer igen. Du ved jo at den står allerøverst på min rosen-ønskeseddel, og en lille efterblomstring gør jo ikke damen mindre interessant :)

  Jeg er ved at anlægge et nyt staudebed hvor der også bliver plads til et par roser, så nu tror jeg det snart skal være... (hvis jeg får råd i år...)

  Ulla

  SvarSlet
 2. Hvor er din rose smuk.
  Her har vi endelig haft en fin solskinsdag, så jeg har fået fjernet en del ukrudt. Jeg håber vi kan komme igennem hele haven inden den 23. aug., for da holder Hejnsvig - Vorbasse - Grindsted havevandring her hos os.

  SvarSlet
 3. Hej, Signe, hvor høj er scepter'd isle?

  SvarSlet
 4. Jeg dansede også lige en lille soldans - på et par minutter, men ind til videre har det i det mindste ikke regnet.

  Dejlige billeder som minder om, at det trods alt ikke er efterår :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Det er tydelig at vi alle har fått for lite sol i sommer :-(
  Jeg skjønner godt at du satte pris på de to minuttene med litt sol. Her kom det 40 mm med regn fra i går ettermiddag til i dag tidlig. Jeg er så lei alt dette regnet!!!!

  SvarSlet
 6. Ja det er om at nyde de få solstråler vi får i år, håber snart at der kommer lidt varme inden sommeren er forbi. Skøn rose
  Annette

  SvarSlet
 7. Så lekker rosen din var! Og en må jo bare kaste alt en har i hendene når solen endelig kikker frem:)

  SvarSlet
 8. Her har det også været solrigt det meste af dagen, dog med skyer og en enkelt byge imellem. Aftenen var helt vidunderlig, det er mange dage siden, jeg har været ude til kl. 21 om aftenen.
  Jeg kan da godt forstå, at du undrer dig over, at Queen Elisabeth er klatret højere op end Gerbe, men pyt bare du får blomster. Scepter d´isle er bare så smuk og så dufter den så dejligt.

  SvarSlet
 9. Tak for jeres kommentarer :-)

  Der kom faktisk lidt sol igen i løbet af eftermiddagen, så jeg nåede lige at få slået græsset mens jeg nød den i fulde drag - det er jo ikke til at vide, hvornår man er så heldig at se den igen.

  @Frk. Anemone:
  Du kan rogligt anskaffe dig en Scepter'd Isle(hvis du får råd). Det er en skøn, skøn rose. Sidste år blomstrede den næsten uafbrudt med de yndigste blomster og den skønneste duft.

  @Landbohaven:
  Det lyder da spændende med havevandringen. Held og lykke med det. Håber du når det, du skal.

  @Kristina:
  Den bliver ikke så høj 80-100 cm.

  @Birgitte:
  Ja, man bliver nøjsom :-)

  @Marit:
  Vi fik også rigtig meget regn igår og i nat. Jeg er også ved at være godt træt af det :-(

  @Annette:
  Det håber jeg sørme også :-)

  @Inger Marie:
  Ja, det er bare med at komme ud i en fart :-)

  @Høneballehaven:
  Hvor heldig kan man være - godt du huskede at nyde det :-)

  SvarSlet
 10. Ja det er med at nyde solmiraklerne mens de er her Signe.......syntes lige jeg hørte en fugl pippe om et muligt højtryk i næste uge.....men så nej.......kan det mon virkelig passe :0)

  SvarSlet
 11. Jeg vender tilbage flere gange til det billede med Scepter'd isle, hvor er den skøn:)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...