tirsdag den 9. august 2011

Ny trappe ved hoveddøren

Jeg er nået endnu et skridt videre med projekt gårdsplads. Nu har jeg nemlig fået lavet mig en trappe ved hoveddøren. Hjemmebygget af fliser, jeg lige havde liggende eller kunne tiltuske mig hos min søde genbo. Resultatet ses her:Til sammenligning så det således ud for 1½ måned siden, hvor jeg var igang med at lave et trappetrin overfor hoveddøren op til den forhøjede del af gårdspladsen, hvor højbedene bl.a. står.


Her kan man også se, at det absolut var ret tiltrængt med en mindre halsbrækkende adgang til hoveddøren :-)


På den forhøjede del af gårdspladsen står der også et lille bord og et par stole, hvor jeg kan sidde og nyde morgensolen. Men jeg kunne i virkeligheden godt forestille mig, at jeg i endnu højere grad vil bruge min nye trappesten til morgenkaffen :-)

Egentlig er denne del af gårdspladsen faktisk ikke forhøjet, det er bare halvdelen ind mod huset, der er blevet sænket, fordi fliserne gik op over træværket, hvilket kan give ret store skader med fugt og råd. Så der var ikke rigtig nogen vej udenom. 


Her kan man se, hvordan det så ud, da jeg overtog huset for 1½ år siden, hvor gårdspladsen stort set flugtede med hoveddøren. Sidste år fik jeg lavet bedet langs huset. Det andet billeder er fra marts i år, hvor jeg var igang med at grave endnu mere grus og jord væk og lægge en ny sti i det lavere niveau. Dengang havde jeg egentlig forestillet mig, at hele gårdspladsen skulle sænkes, men det ville blive et helt uoverskueligt projekt, og yderligere besværliggjort af, at der står et meget stort birketræ i hækken ind til naboen, som har store rødder, der ligger lige under fliserne. Jeg kom derfor til den konklusion, at en gårdsplads i flere niveauer, da lige var mig ;-)

Gårdspladsen er ikke helt færdig endnu, så jeg vil vente med at lægge et oversigtsbillede på, men det går heldigvis den rigtige vej (blot ikke helt så hurtigt, som jeg kunne ønske mig). Lige nu glæder jeg mig dog bare over min nye trappe ved hoveddøren :-)


12 kommentarer:

 1. Hej Signe. Hvor ser det bare pænt ud. Du er virkelig dygtig med dine hænder. Jeg ville synes, det var svært at lave sådan en trappe. Man kan godt fornemme, at du tænker dig grundigt om før du går igang med dine projekter. Det kan i hvert fald godt svare sig, så man opnår det bedste resultat. Jeg elsker selv at have projekter at gå skulle igang med og det er så hyggeligt og spændende at udtænke nogle gode idéer og prøve dem af efterfølgende.
  Mange hilsner fra Birgitte.

  SvarSlet
 2. Hej Signe,
  Ih hvor er din trappe blevet flot.Godt gået handy kvinde. Du har også rigtig asters i nærheden . De er dejlige og har en smuk farve.

  SvarSlet
 3. Flot trappe.
  Hyggelig siddeplads.

  SvarSlet
 4. Det var noget af et projekt med den trappe, men godt du har fået det lavet, man kan jo blive helt bekymret for dig. Det var i hvert fald tiltrængt, godt du selv kan :-)

  SvarSlet
 5. Hatten af for dig. Du er så flittig - og dygtig :)

  SvarSlet
 6. Hvor har du lavet den trappe flot, godt gået :-)
  Jeg synes det er en virkelig sød detalje med den lille gesims, hvor du kan sætte krukker.
  Det gør en så glad, når man kommer hjem og der er pænt ved ens hoveddør :-)
  Jeg kan godt forstå at du fandt ud af at du ville kunne lide en gårdsplads i flere niveauer. Livet er for kort til så store projekter som at grave rødder op, hvis det ikke er nødvendigt :-)

  SvarSlet
 7. Du er altså sej, Signe! Resultater er da blevet rigtigt godt! Efter sigende skulle trapper være vanskelige.
  Og så har du oven i købet gjort indlægget hyggeligt og indbydende. Dejligt!

  Marianne
  DHH

  SvarSlet
 8. Så fint det ble! Tillykke med ny trapp:o)

  Helene

  SvarSlet
 9. Du er virkelig god på å lage ting! Det ble en fin trapp :-)

  SvarSlet
 10. Hold da k... hvor har du knoklet! Sjovt at se før-og-nu billeder. Fin trappe, og jeg er helt vild med din morgensol-terrasse. Der ser virkelig hyggeligt ud hos dig.

  SvarSlet
 11. Det har du dælme gjort godt! Jeg er også vild med den lille afsats til lidt af hvert... ja, hvordan kan man i grunden leve uden sådan en afsats... hmmm... ;o)))

  SvarSlet
 12. Tak for alle jeres søde kommentarer og pæne ord om min nye trappe - og afsats ikke mindst :-)

  Nu mangler jeg bare lidt morgensol, så jeg rigtig kan få den indviet. Og der er da vist fin pladst til kaffekoppen på asatsen :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...