søndag den 14. august 2011

Der arbejdes fortsat i forhaven

Weekendens havearbejde har udelukkende handlet om bedene i forhaven, som jeg havde håbet på at få færdige. Det er ikke lykkedes helt endnu. I går mindede det lidt om stopdans - ud og igang - regn - stop - tørvejr - ud og igang - regn - stop - og sådan fortsatte det det meste af dagen. I dag har det heldigvis holdt tørt lige til nu, hvor det dog igen er begyndt at regne lidt.

Men det går heldigvis fremad. En weekend til, så burde de være klar og plantet til med alle de hjemmesåede småplanter, der står og venter :-)

Her kommer lige et par midtvejsbilleder:


Som man kan se, fik jeg den indskydelse at lave et indhak, hvor der kan stå en bænk. Jeg tænkte, at det ville blive en dejlig plads, hvor man kunne sidde omgivet af blomster - planen er, at de to nye roser, kommer til at stå på hver sin side af indhakket. Det ser måske lidt for pænt ud til min kolonihave-stil lige nu, men jeg håber, det bløder lidt op, når det står frodigt og fuld af blomster til næste sommer :-)Lige nu, er det dem her, der dominerer, der hvor der allerede var lavet lidt bed i forvejen, men der er også akelejer, scabiosa, moskuskatost, små sommerfuglebuske og hvide lupiner i bedet - og selvfølgelig mine kulørte tulipaner. Og så står der små kongelys, digitalis, kattehale, blåskæg, lavendeler og et par pæoner og venter på også at få tildelt en plads. Så der skal nok blive fyldt op :-)

Jeg har overvejet, om jeg i samme omgang skal flytte lidt rundt på planterne, så der kommer mere symetri mellem det to sider af indhakket. Det kunne måske se meget godt ud, nå nu det er gået hen og blevet et næsten symetrisk lille parkanlæg, jeg har fået mig :-) 
Det var så langt, jeg nåede i denne omgang :-)

8 kommentarer:

 1. Det er et utroligt arbejde, du lægger for dagen og godt kommer det bestemt til at se ud. Jeg er igen imponereret over hvor mange forskellige planter du har gang i.

  Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
 2. Hvor er det blevet flot!!!! Har du selv lavet det alene? Jeg går nemlig og glæder mig til jeg skal igang med samme slags projekt. Hvilke sten brugte du og hvordan gør man den slags? Jeg har kantet et bed, men det er lidt ujævnt... Fortæl fortæl:)
  Knus fra Jelling

  SvarSlet
 3. Hvor er du kommet langt trods 'stop and go' og det på bare én weekende - jeg er imponeret :-) Og det ser bare godt ud. Din idé med en bænk tror jeg kommer til at være super god - med den fart du har på med havens projekter, så skal du jo også snart til at sætte dig ned for at nyde :-)

  SvarSlet
 4. Tak for kommentarerne :-)

  @Frk. Anemone:
  Der er også tidspunkter i løbet af foråret, hvor jeg tænker, hvordan jeg nogensinde skal nå at prikle og omplante alle de småplanter, jeg har fået sat igang. Og så siger jeg til mig selv, at det jo kun er her de første par år, hvor bedene skal fyldes op - og så overkommer jeg det alligevel. Men man har stort set ikke kunnet se terrassen for småplanter mens jeg har boet her :-)

  @Kristina:
  Ja, helt alene :-)
  Jeg har brugt herregårdssten, der var her i forvejen (der blev nedlagt nogle stier rundt om huset i forbindelse med kloakeringen).
  Jeg har startet med at lægge stenen på græsset, der hvor jeg ville lave bedet. På lige strækninger har jeg brugt en snor, jeg har spændt ud, for få det lige. Derefter har jeg gået rundt med spaden og skåret bedet til langs yderkanten af stenene. Så er der fjernet græstørv og gravet ud i en dybde, der nogenlunde passer med stenenes højde, og lagt dem så de ca. flugter med græsset. Da plænen ikke er helt plan og i vatter, er stenene det heller ikke. Derefter har jeg lagt jorden tilbage omkring stenene, de lå fast. Og vupti - et nyt bed :-)
  Held og lykke med dit haveprojekt.

  @Susanne
  Jeg er også ret glad for hakket til bænken. Det bliver spændende at se, hvordan det bliver, når bedene vokser lidt til :-)
  Jeg kan helgivis godt nyde, mens jeg arbejder i haven - så jeg nyder det skam allerede. Og så er det jo i sig selv en stor fornøjelse at se, hvordan mine havedrømme lidt efter lidt bliver til virkelighed :-)

  SvarSlet
 5. Hej, Signe:)
  Pyt med vatter, der er ingen steder i naturen som er i vatter, vel...? Jeg er helt misundelig og glæder mig til at se dine nye roser. Geoff Hamilton har jeg også købt- et impulskøb. Sammen med Morten Korch. Jeg ser frem til de blomstrer. Er ved at være helt havetosset og skal indlægges på det nærmeste planteskole. Min har nydt godt af min opsparing i denne sommer....:)
  Go' havelyst.

  SvarSlet
 6. Det ser rigtig fint ud, det du har lavet :-)Jeg tror du bliver glad for en bænk der i indhakket.

  Tror, det vil være godt at have samme slags blomster på beggesider af bænken, ikke nødvendigvis helt symetrisk, men bare det, at planterne går igen flere steder. er med til at skabe ro.
  Fortsat god arbejdslyst. Glæder mig allerede til at se næste års billeder fra din dejlige have :-)

  SvarSlet
 7. Ser super godt ud - fortsat go' arbejdslyst ;0)

  SvarSlet
 8. Hej Signe. Sikke et arbejde! Det ser bare godt ud. Jeg tror også en bænk vil være prikken over i'et. Nu har du givet mig griller i hovedet for jeg vil også have en bænk!
  Fortsat god arbejdslyst!
  Mange hilsner fra Birgitte.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...