onsdag den 31. august 2011

Blomstrende klematis ved hoveddøren

Jeg har ikke været overvældende heldig med mine klematis i år. Enkelte af dem har slet ikke blomstret, og de andre har kun haft ganske få, men nu er der da kommet to fine blomster på en af dem, der står ved hoveddøren - så det glæder jeg mig over :-)


Jeg håber, der kommer lidt mere gang i dem med årene - og hvis nogen har gode råd til, hvordan man får dem lidt mere i hopla, så er de meget velkomne :-)

6 kommentarer:

 1. Underligt nok har jeg oplevet det samme, jeg har et par stykker, som slet ikke har villet blomstre i år. Jeg har også en, jeg købte for to år siden ved Clematis Danmark, som slet ikke har blomstret endnu. Håber det bliver bedre næste år for os begge :-)

  SvarSlet
 2. Åh, hvor er den sød og glad, Signe! Og så smiler den oven i købet over et solstrejf. Det kan jeg godt forstå!

  SvarSlet
 3. Hos os har vi haft en del gode blomster i clematisserne, men enkelte har været rigtigt sent med blomstringen, f.eks. min Silver Moon og Mme Le Coultre, som først blomstrer nu. Desværre har vi også haft visnesyge i flere.

  Et godt råd? Hmmm... Ingen clematis bryder sig om at mangle vand (sagde jeg virkelig det - med al den regn... hmmm...) og så gødning. De skal have lidt gødning jævnt og ofte fra tidligt forår til hen på sommeren.

  De skal nok komme stærkt igen næste år. Husk at vinterdække de mest udsatte af dem.

  SvarSlet
 4. Hvor er den bare sød :-)
  Jeg har heller ikke været heldig med mange af mine Clematis i år. 5 frøs ned i vinters, og én har slet ikke blomstret. Men andre har faktisk blomstret godt.
  De bliver stort set behandlet ens, så jeg tror det har med vejret at gøre. Og hos mig skyldes det også nogle gange forkert placering :-)
  Jeg har købt kalk, som mine skal have hér sent på efteråret. Det har jeg aldrig prøvet før, men mange af mine blade ser ud som om de mangler kalk og magnesium, så det må prøves.
  Og så lad os håbe at til næste år, får vi en pragtfuld sommer med masser af blomster i vores clematis :-)

  SvarSlet
 5. Tak for jeres søde kommentarer - og de gode råd. Det kunne være, jeg også skulle forsøge mig med kalk, for de er så skønne, når de blomstrer :-)

  SvarSlet
 6. Et gammelt husmandsråd .....
  bland knust æggeskaller i jorden, det vil virke som langtidsvirkende gødning (kalk) ;)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...