mandag den 1. august 2011

Høstanemone, lyserøde liljer og lidt mere gult

Så skete det endelig. Min første høstanemone sprang ud. Jeg har jo set hos mange af jer andre havebloggere, at I har kunnet nyde dem i ugevis. Men nu er jeg så også langt om længe kommet med på holdet. Skønt! Jeg elsker høstanemoner :-)


Så havde jeg i øvrigt helt glemt, at jeg havde liljer i haven. Jeg satte et par stykker sidste år, fra en eller anden blandet Netto-pose på tilbud. De står i et bed, jeg ikke rigtig har gjort noget ved i år, sammen med en masse ukrudt. Det må jeg vist snart få ændret på.


I dag valgte de så at springe ud. Sikke en dejlig overraskelse :-)

Og så lidt mere gult:

Jeg kunne godt få den tanke, at rygtet om det gule hjørne, og min tilsyneladende accept af gule blomster, er nået rundt i hele haven, for nu har flere gule blomster dristet sig til at springe ud.


Bl.a. den her selvsåede, som jeg vil gætte på er Filtbladet Kongelys. Måske skulle den også have en plads i hjørnet - den skal i hvert fald ikke stå midt i det lyserøde bed :-) Og så er den første solsikke også endelig sprunget ud - meget passende i strålende solskinsvej. Det sidste gule billede er af min 'sniger'-plante, som jeg viste for et par dage siden. Hanne efterlyste nemlig et billede, hvor man kunne se lidt mere af planten, der måske er en solhat af en slags. (Hvis man klikker på billedet får man det i stort format).

Velkommen til en forhåbentlig varm og solrig august - og god mandag derude!

17 kommentarer:

 1. Høstanemoner er også bare helt bedårende.....men dine "tilbuds-liljer" har du da også været heldige med, det er en sød sart farve.
  Jeg fik ikke kommenteret på det forige indlæg om det gule hjørne.....men vil sige at det da ser dejlig ud - og det lader til at lyse lidt op i det ellers lidt mørkt hjørne (ser det ud til på fotoet i hvert fald).
  Fortsat dejlig varm sommerdag til dig og de ny-udsprungende :o)
  kh

  SvarSlet
 2. Hej Helle
  Tak for din søde kommentar - og du har set helt rigtigt. Hjørnet er lidt mørkt, og det lyser dejligt op med de gule blomster. Så indtil videre er det en succes :-)

  SvarSlet
 3. Tillykke med høsstanemonerne :) Ja, de er dejlige og de blomstrer rigtigt længe.

  SvarSlet
 4. Dejlig høstanmone, den passer da sammen med liljerne. Jeg har også filtbladet kongelys som dukker allevegne. Den er lidt voldsom, men passer jo fint i det gule bed.

  SvarSlet
 5. Jeg elsker høstannemone, men desverre har jeg litt problem med å få skikkelig blomsterflor av de....dine var kjempefine:))

  SvarSlet
 6. Det var godt dine høstanemoner endelig sprang ud. Netto har som regel et godt tilbud på liljer i løbet at foråret, de ser altid pæne ud, synes jeg. Dine er i hvert fald smukke.
  Spændende om Hanne kan fortælle os noget om den søde gule blomst.

  SvarSlet
 7. Høstanemoner hører også til mine favoritter. Din lilje er da helt bedårende.
  Mine gule flytter også lidt rundt. De kan være svære at placere "rigtigt" ;-)

  SvarSlet
 8. Hmmm... min høstanemoner er slet ikke klar endnu og liljer er spist af harer... så nyd dine ;0)

  SvarSlet
 9. Ihh altså nu MÅ mine høstanemoner da også snart springe ud :-) hvor ser det fint og hyggeligt ud med den lille sti rundt om æbletræet.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 10. Så tror jeg at jeg har fundet din plante til dig :-)
  http://chestofbooks.com/flora-plants/flowers/Flower-Garden/227-Helianthus-Multiflorus-Many-Flowered-Or-Perennial-Sun-Flower.html
  Da jeg så bladene, kunne jeg se at det ikke lignede en Rudbeckia, men derimod en staudesolsikke. Dem har jeg nemlig også, men mine blomster er bare enkle og ikke nær så flotte som dine.
  Du må gerne sige til hvis du en dag bliver træt af den eller har for mange, for så vil jeg meget gerne arve et lille stykke.
  Hvis det er en staudesolsikke, så spreder de sig meget ved udløbere, men de er nemme at hive op, så man kan godt kontrollere dem.
  Det var godt at din høstanemone endelig sprang ud. De er bare så søde :-) Hvis du klipper de små runde frøstande af, når den har tabt kronbladene, altså blomsten, så kan du få den til at blomstre rigtig længe.

  SvarSlet
 11. Men det kan faktisk også være en heliopsis helianthoides. Hvis du ser dette billede:
  http://www.gardenworldimages.com/Details.aspx?ID=38038&TypeID=1&searchtype=&contributor=0&licenses=1,2&sort=REL&cdonly=False&mronly=False

  SvarSlet
 12. Hej Signe
  Tillykke med høstanemonerne. Jeg nyder også mine. Men de er også bare så søde med det gule i midten.

  Jeg tror at din ukendte gule er en jordskok, - Dem har jeg selv en del af, og vi spiser dem helt ind i januar. Hvor jeg lige smutter ud og graver op.

  Efterlader man blot et par små stykker - kommer der meget høje solsikkelignende blomster. Nogle år er de helt op til 3 meter, - hos mig.

  Kig evt. her:
  http://www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/groensager/rodfrugter/150.html

  Hav det godt. Altid hyggeligt at kigge ind hos dig! ;)

  Eva

  SvarSlet
 13. Tak for alle jeres kommentarer :-)

  Og her gik jeg og troede, at mine høstanemoner nærmest var de sidste i landet, der ikke var sprunget ud, og så viser det sig, at der er flere, der stadig går og venter. Jeg håber jeres også snart kommer med. De er bare så fine :-)

  @Hanne:
  Sikke et dedektivarbejde, den gule 'sniger' har ført os ud i. Lige nu hælder jeg nok til, at det er heliopsis helianthoides, med det danske navn 'dagøje'. Og hvis du staig er interesseret, er du meget velkommen til at arve et stykke :-)

  SvarSlet
 14. Hej Eva

  Ja, de er skønne. En af mine yndlinge.

  Det er da utroligt så mange gule blomster, der ligner hinanden :-)
  Jeg er dog stadig tilbøjelig til at tro, det er en dagøje, selvom jeg absolut ikke er sikker.

  SvarSlet
 15. Hvor er din Høstanemone og Liljer smukke. Jeg er endnu ikke med på holdet hvad Høstanemone angår. Mine var endnu ikke med blomst i går.
  De gule blomster er også fine. Jeg selv har mange gule rundt omkring i mine staudebede. De lyser op.

  SvarSlet
 16. Tak Signe, det er rigtigt sødt af dig, at jeg må arve et stykke :-)
  Jeg elsker jo gult, så den skal nok få et godt hjem hos mig :-D
  Jeg kan sikkert også godt finde et eller andet i haven til dig. Jeg regner med at komme til blogtræffet, gør du også det?

  SvarSlet
 17. Hej Hanne
  Ja, jeg kommer da selvfølgelig til blogtræf. Vil da ikke gå glip af chancen for at møde aller jer andre skønne havebloggere live :-)
  Jeg er sikker på, at den nok skal få et godt hjem hod dig. Det kunne da være hyggeligt, hvis du også havde en lille plante med til mig. Og gerne i den blå-lilla-lyserøde-hvide genrer - jeg er stadig ikke helt tryg ved de gule :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...