søndag den 31. juli 2011

En stolt kavaler og mere bed

Sidste år såede jeg tre forskellige stolte kavalerer, to helt fyldte i hvid og rosa, og så denne halvfydte yndige sag 'Sweet Sixteen':


Lige da jeg fik haven, havde jeg nok en tendes til at gå efter de meget fyldt blomster bl.a. når det gjaldt roser, pæoner, dahliaer, mm. - og altså også de stolte kavalerer. Jo mere blomst, jo bedre. De er da også skønne mange af de fyldte, men jeg opdagede nu hurtigt, at de mere enkle nogen gange rummede en mindst lige så stor charme. I hvert fald, var det denne af de stolte kavalerer, jeg blev mest glad for, da de sprang ud, og den eneste jeg valgte at tage frø af. (Jeg tror så i øvrigt, at de har selvsået sig rund omkring, så der kommer sikkert også et par af de fyldte i år - og de skal selvfølgelig være velkomne)

Blomsternes farve går fra det sart lyserøde, næsten hvide, til enkelte mørk pink på samme plante, men de fleste i forskellige grader af lyserød med lidt mørkere kanter. Der er ikke så mange af blomsterne, der er sprunget ud endnu, men jeg skal nok lægge flere billeder på, når de står i fuldt flor. De er så fine :-)

Denne 'Sweet Sixteen' vil jeg selvfølgelig fortsætte med at tage frø af, men næste år tror jeg også, jeg vil have en af det helt enkle.

 

F.eks. denne 'Gloria', som Claus Dalby har vist frem, på bl.a. dette skønne billede, som jeg har lånt fra hans blog. De er da ikke rigtig til at stå for :-)

Så vil jeg selvfølgelig også lige vise, hvad jeg har fået dagen til at gå med.


I går fik jeg jo bl.a. lavet det runde bed omkring det gamle æbletræ, og i dag er jeg så gået igang med at lave bed langs hækken bag æbletræet og videre rundt om busken (tatarisk gedeblad). Der har været en tendens til at busken og træet næsten groede sammen, men nu er der kommet en lille græssti. Busken beskar jeg en del sidste år, og skal have givet den en ordentlig tur til i år, så det ikke vokser til igen. 

 

Jeg har tænkt på at plante hosta og bregner omkring busken, hvor der ikke kommer så meget lys, og så har jeg en masse digitalisbørn der er ved at være klar til at flytte ud, og passende kunne begynde en ny tilværelse her. Nu får vi se, hvad det ender med :-)

Jeg håber, I også har nydt weekenden!

8 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Hvor har du været flittig.
  Det ser rigtig godt ud. Glæder mig til at se det, når du får det plantet til.
  God arbejdslyst.

  SvarSlet
 2. Hej Signe.
  Flotte billeder - rigtig flot bed du har lavet omkring dit gamle æbletræ.

  PS: Jeg har fået ny adresse til min blog.
  www.finus.dk.- dette pga. at jeg havde en overflødig hjemmeside jeg ville have slettet.
  Ha´en god mandag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 3. Hej Signe

  Det er flot! En hær af digitalis-spir vil helt klart pynte i det lidt mørke hjørne.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 4. Tak for jeres søde kommentarer.
  Jeg glæder mig også til at se, hvordan det kommer til at se ud, når der er fyldt planter i, og de er vokste lidt til. Og digitalis-spir skal der nok komme masser af :-)

  SvarSlet
 5. Uhh, din cosmos er da virkelig smuk - er gerne aftager af nogle frø (måske kan vi bytte?).

  Jeg må indrømme, at jeg også næsten altid falder for de fyldte blomster, men efter et stykke tid "vender jeg så tilbage til" de enkle (dog ikke altid).

  Det ser da godt nok flot ud med dine bede :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 6. Hej Marlene
  Ja, jeg synes også bare den er skøn, og jeg skal nok samle frø nok, til at du også kan få nogen :-)

  SvarSlet
 7. Ih tak, det lyder vel nok godt :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 8. Det ser rigtig godt ud, det du har gang i med de kanter, og du vil elske dem, når der skal klippes græs :-)

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...