fredag den 29. juli 2011

En underlig snegl

Jeg har en krig kørende i min have. Hver aften går jeg min dræbersnegle-dræber-runde og afliver dem jeg møder - ca. 15-20 stk. pr. aften. Jeg har efterhånden udviklet et særligt snegleblik, så jeg kan spotte dem på lang afstand. I ved, ligesom når man samler svampe eller leder efter postkasser - 100 % fokuseret på dette ene.I dag faldt mit trænede snegleblik så flygtigt på denne underlige snegl, og det var lige før det bare var vandret videre, men nu er jeg jo i træning, så hov, hvad var det? Tilbage igen. En leopardprikket snegl. Eller var det måske en dræbersnegl i kampuniform og camouflage? Havde de ændret strategien og sat elitetropperne ind? Nok ikke så sansynligt (heldigvis), men hvad var det så for en underlig snegl?

Den måtte jeg selvfølgelig straks ind og google, og det viste sig at være en Plettet Gråsnegl (Limax Maximus), der ikke skulle volde problemer i haven, da den primært lever af døde og rådne planterester, og ikke har for vane at forgribe sig på de levende planter. Selvom mit snegledræberinstinkt næsten var ved at gøre det af med den, så slap den dog med skrækken.

Den er lidt fascinerende med sine leopardpletter, men stadig ikke så lækker, vel?

Ha' en rigtig god weekend :-)

10 kommentarer:

 1. Det er vist ikke nemt at være snegl i denne verden for tiden, alle bliver mistænkeliggjort! Forleden lød der også et "dræber-snegl-varsel" fra min nabo bag hækken. Jeg bad ham slå koldt vand i blodet, vi har ikke set nogen de sidste 2 år, men kigge måtte jeg jo. Der sad så denne plettede uskyldighed, som jeg kun kender under navnet "kældersnegl", - heldigvis fik den også lov til at leve. Nu kender jeg så dens rette navn og jeg syntes faktisk du har taget nogle flotte billeder af det lille dyr :o)

  SvarSlet
 2. Sådan nogen har jeg også set, dog ikke så mange, men jeg må indrømme den får samme behandling som de andre. Da jeg var på rundtur med naboen her til aften, så jeg ikke en eneste snegl, det var jeg noget forundret over, men det var da skønt. Jeg har for en sikkerheds skyld været ude med de blå korn i eftermiddags.

  SvarSlet
 3. @Fru friis:
  Nej, det er ikke let at være snegl - specielt ikke hvis man hører til dem uden hus. Nøgen og forfulgt.

  @Høneballehaven:
  Det var da dejligt, at der ikke var nogen snegle at se i din have i aften. Lad os håbe det fortsætter sådan :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er du sjov, Signe... nøgen og forfulgt :-D Jeg grinede højt.
  Jeg har haft kældersneglene i min have i alle årene, og vi har levet fredsommeligt sammen. De kan dog godt gå på planterne, især mens de er små. Men jeg plejer nu ikke at slå dem ihjel.
  Desværre kan jeg jo ikke se forskel, så længe de er helt små, så der ryger nok begge slags hér for øjeblikket.

  SvarSlet
 5. Du har fuldstændig ret i, at det ikke er nemt at være nøgen og husløs i denne tid ;-)

  Jeg har skånet en stor sort skovsnegl, men jeg tror nu nok, at jeg er kommet til at tage den leopardstribede med et par gange - alt uden hus er for mig ulækkert og bliver dræbt. Du har sat lidt tanker igang med dit indlæg - det er jo netop vores egen bestand, vi skal bevare og passe på - tak for indlægget :-)

  SvarSlet
 6. Ha-ha - elitetropper i camouflageuniform - det var en sjov teori.
  Jeg vidste faktisk ikke hvad deres yndlingsspise var - så nu kan det være at de kan få lov at blive i min have.

  SvarSlet
 7. Her i Norge blir den kallt for en boasnegle, med henblikk på at den ligner på en boaslange... Huff, hva som finnes i havene våres! Første gang jeg så en slik, så ble jeg skikkelig skremt. Den er nesten enda eklere enn den som bare er brun.

  SvarSlet
 8. Dem har vi også en del af, og de bliver altid skånet, men faktisk kan de gøre lige så megen skade som dræbersnegle. Der er bare ikke så mange af dem :-)

  SvarSlet
 9. Jeg synes faktisk den ser meget sød ud:-)den er i hvert speciel! Godt du ikke fik aflivet den, måske er den jo ligefrem et nyttedyr;-)
  Jeg kan ellers godt forstå du er træt af de dræbersnegle, utroligt vi slet ikke har haft nogen endnu.

  SvarSlet
 10. Fin snegl må man sige. Jeg har aldrig mødt sådan en, og af Dræbersnegle har jeg indtil nu i år kun set 3. Jeg krydser fingre for, at de må blive væk. De kommer fra vores skov. Jeg håber de er gået til, for meget af skoven stod under vand sidste vinter.
  Vi har til gengæld mange snegle med hus på. Flotte er de, men de kan hvis også være hårde ved planterne.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...