fredag den 29. juli 2011

Forvandlingen ved indgangen

Jeg synes det er lidt sjovt at se, hvordan  haven forandrer og udvikler sig - og endnu sjovere er det, når man får fanget det på billeder, så man rigtig kan se, hvor meget der er sket.


I april så det sådan ud, når man kiggede fra gårdspladsen mod forhaven


I maj var det nye æbletræ kommet på plads her, og jeg havde anlagt nye bede, både i hjørnet ved huset og et dråbeformet et rundt om det nye træ.


Og i dag ser det således ud. Æbletræet tabte, som jeg tidligere har fortalt, stort set alle sine blade efter flytningen og et møde med nogle skarpe katteklør. Nu er det så småt ved at blive grønt igen. Sikkert godt hjulpet på vej af det våde sommervejr - så noget har det været godt for :-)


Her ses også lige bedet langs skuret, som jeg lavede sidste år af, hvad der lige var tilbage af de hjemmesåede. Det er blevet lidt vildt og voldsomt, og uden de store farveharmonier, men det må komme hen ad vejen :-)


For 1½ år siden, da jeg overtog huset, så hjørnet i øvrigt således ud - mørkt og trist, klemt inde bag en over 2 meter høj thujahæk. Det var sørme godt, jeg fik den fjernet :-)


Den bare jord i de nye beder er nu også ved at været dækket af bl.a. forårets hjemmesåede småplanter, så det begynder så småt at ligne noget.


 Lige nu er det særligt dusksalvien, der dominerer, men der er også andet på vej, bl.a. stolt kavaler


Og her de hvide lupiner (som jeg såede i foråret, og derfor først havde forventet at se i blomst til næste år) og bag dem er det her bl.a. stormhat og høstanemoner, som jeg regner med også snart at gå glæde af :-)


Der er også forskelligt andet i de to bede, løvefod, storkenæb, hosta, astilbe, pileurt, akelejer, digitalis, katost, stjerneskærm mm., så det bliver nok lidt af et miskmask. Men jeg kan jo altid flytte rundt på planterne, hvis det går helt galt :-)


En enkelt solhat har der selvfølgelig også sneget sig ind :-)

12 kommentarer:

 1. Ja sikken en forandring, det er godt med før og nu billeder. Du har mange hjemmesåede ting, som du kan få glæde af at flytte rundt med. Det bliver spændende at se.
  God weekend

  SvarSlet
 2. Ja, jeg synes det er lidt sjovt at se udviklingen :-)
  Det har faktisk også hele tiden været tanken, at der skulle flyttes rundt på planterne. Når jeg har lavet et nyt bed, har det også til dels haft til formål at være mellemlanding for de hjemmesåede stauder, der har manglet et sted at være - uanset former og farver. Samtidig kommer der jo hvert år ny små planter til, som jeg også gerne vil have ind i bedene. Planen er at jeg efterhånden får så mange fine og forskellige, at jeg for alvor kan begynde at lege med indretningen af bedene :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er det en flot forandring :-) Du kan altså godt klappe dig selv på skulderen, synes jeg, med alt det du har nået på så kort tid.
  Jeg har siddet flere gange og kigget på din have som du overtog den, for jeg elsker også 'før- og nu'.
  Og ved du hvad... jeg har haft min have i 14 år, og jeg flytter stadig rundt på tingene :-D og finpudser. Nogle gange når jeg synes det hele er lidt for rodet og uoverskueligt, så siger jeg til mig selv at jeg bare vil nyde at jeg har sådan en rigdom af blomster, og så pyt med at det ikke står og matcher og harmonerer hele tiden :-)
  Jeg glæder mig også til at følge med i alle dine projekter. God weekend, forhåbentlig med lidt havevejr :-)

  SvarSlet
 4. Du har efterhånden fået en fin have. Jeg synes nu heller ikke det gør noget at ikke alt matcher. Jeg rokerer hele tiden om i min have selvom vi har boet her i 14 år.
  Her skinner solen, håber den gør det samme hos dig.
  God weekend..

  SvarSlet
 5. Tak, hvor er i søde :-)

  Jeg kunne også levende forestille mig, at jeg efter 14 år fortsat render rundt og flytter på planter :-)

  @Hanne: Da du nævnte de gamle billeder, fik jeg lige lyst til også at lægge et af dem på i mit indlæg - for det er altså lidt sjovt at se forskellen :-)

  SvarSlet
 6. Som relativ ny på bloggen må jeg sig du har da nået en masse på den tid du har haft huset. Mine bede er ikke altid farve tone i tone. Jeg flytter også rundt af og til. Sikke mange frø du må have sået i foråret - godt gået.
  God weekend og forhåbentlig sol til alle

  SvarSlet
 7. Hej Signe.
  Herligt med før og nu billeder...Det er så fint alt det du har nået...Jeg kan godt forstå huset er blevet malet :-) Ha' en skøn weekend.
  Kh Lone

  SvarSlet
 8. Hej Signe
  Du har øje for mulighederne må jeg sige - og det er en dejlig have du har skabt.....og som du sikkert ikke lade være med at forandre og udvikle løbende.
  Ligesom Hanne, elsker jeg også før og efter billeder.
  God weekend Kh.

  SvarSlet
 9. Før og etter bilder er den beste motivasjon for å sette igang et nytt sted.

  SvarSlet
 10. Man kan godt se at det er en kæmpe forvandling. Flotte dusksalvie du har .... mine er ikke i blomst endnu. Håber snart der sker noget.

  Sjovt at se den store forvandling "dokumenteret".
  Tak for kigget.

  Hav en dejlig aften og en skøn weekend.
  Signe: Hvis du kører til Nakkehoved Fyr, og ser på havet ligger Tegners museum lige i nærheden, i Dronningmølle.
  Så kan I nå at se flere ting på turen.

  SvarSlet
 11. Meget meget flot, fuld af beundring. Det er blevet så flot. Sikke hjørnet er livet op, hvor var det dog bare ren leverpostej før. Nu er det charmerende.

  SvarSlet
 12. Det er mye jobb du har nedlagt hos deg på den korte tiden. Det er så fint med før og etter bilder, for det er da en virkelig ser forskjellen. Bedene ble fine med kantstein rundt.

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...