søndag den 17. juli 2011

Regnvejrssøndag


Det er ikke blevet til meget tid i haven på denne regnvåde søndag - men jeg nåede da lige at være ude længe nok til at opdage, at jeg har fået mig en ny blomst. Den kommer fra min mors have og er flyttet ind i det nye bed under æbletræet ved indgangen. Jeg tror det er en pileurt, men lader mig gerne belære, hvis der er nogen, der har et bedre forslag :-)

Og så nåede jeg selvfølgelig også lige at beundre solhattene og stokroserne, der heldigvis ikke ser ud til at lade sig slå det mindste ud af al den megen regn. Det er jo meget godt, for foreløbig ser det ud til at fortsætte hele den kommende uge. Jeg kunne ellers godt trænge til lidt mere sol.

11 kommentarer:

 1. Den ser spændende ud, din nye blomst. Jeg kan desværre ikke umiddelbart se hvad det er for én.
  Jeg nåede også ud i et lille stykke tid idag. Det er med at udnytte det når det er tørvejr et øjeblik, men sikke en skylle vi så fik igen. Jeg fik hevet brændnælder op nede ved kaninerne. Det er da nok det eneste positive ved alt den regn, at man kan hive selv stort rodukrudt direkte op med roden.
  Jeg ønsker mig også mere sol, eller bare tørvejr :-)

  SvarSlet
 2. Hej Signe,
  Jeg tror også det er en pileurt. De er bare søde til bunddække,og er nemme at dele.

  Ja sommeren lader noget tilbage at ønske....

  SvarSlet
 3. Jeg har lige købt pileurt, det ligner ikke nogen af dem. Men derfor kan det sagtens være en pileurt. Det er en meget sød blomst.
  Ja vi prøver igen at bede om tørvejr, måske bliver vi hørt til sidst.

  SvarSlet
 4. Hej Signe

  Flotte blomster. Jeg tror også, det er en pileurt. En lidt sen en? Her har den i hvert fald blomstret for flere uger siden.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 5. Tror også på pileurt. Smuk er den i hvert fald :-)

  SvarSlet
 6. Hej signe,
  Det er en pileurt. jeg har samme i haven. Fik den af min svigermor. Den formere sig villigt, men kan sagtens styres. Kh Anne.

  SvarSlet
 7. Hvad den end er for én, matcher den sandelig fremragende med sine naboer... :o)

  SvarSlet
 8. Hej Signe,
  Ja, här regnar det också så förskräckligt. Idag får det bli en dag i orangeriet. Jag ska ta nya sticklingar av mina pelargoner:)
  Kram!

  SvarSlet
 9. Spennende blomst den nye i din hage. Vet du hva den heter?

  SvarSlet
 10. Tak for alle jeres kommentarer. Det er vist ingen tvivl om, at det er en pileurt. Jeg har googlet lidt rund og fundet frem til, at det nok er den der hedder: Persicaria Bistorta 'Superba'. Men fin er den - uanset hvad den hedder :-)

  Når den er lidt sen på den, skyldes det sikkert, at den flyttede fra min mors have i maj, og nok lige skulle finde sig til rette på sin nye plads. Nu ser den heldigvis ud til at være i fin trivsel :-)

  SvarSlet
 11. Hej
  Ja det er Persicaria Bistorta - Og ja den blomstre normalt tidligere. En god ide når den har afblomstret, er at klippe stænglerne ned og den vil komme med blomster igen:) Anne Gine

  SvarSlet

Jeg bliver altid glad for en lille hilsen, så du må endelig ikke holde dig tilbage :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...